CEBA (Centar banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska CEBA (Centar banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovima u CEBI je izgleda došlo iz ..eta u glavu.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=40679

Nisam još upoznat sa sadržajem "Poziva svim dioničarima na dokapitalizaciju", ali postoji mogućnost da je pritisak dao određene rezultate. Od početka smatram da je pravo na dokapitalizaciju svih dosadašnjih dioničara pod istim uvjetima i poštivanje zakona jedina osnova za uspjeh Centar Banke.
Sada, kada izgleda da bi dokapitalizacija mogla postati POŠTENA, želim ukazati na još neke sitnice:
1) Vlasnicima CEBA-P-A NEMOGUĆE je mijenjati uvjete bez njihovog pristanka.
2) Nominalu je NEMOGUĆE ukidati (smanjivati) bez isplate zadržane dobiti.
3) Svim sadašnjim dioničarima treba omogučiti da u dokapitalizaciji uplate broj dionica prema trenutnom postotku vlasništva. Ako će dokapitalizacijom broj dionica biti uvećan recimo (284249+62500)x3=1040247 komada, tada svakom dioničaru treba omogućiti uplatu po 2 dionice na svaku koju već ima.

Za sada mi više ništa ne pada na pamet, ali možda ima još nekih stvari na koje treba paziti da bi sve bilo odrađeno kako treba.
S nadom u POŠTENU dokapitalizaciju koja je izvedena u skladu sa pozitivnim zakonima Republike Hrvatske očekujem još neke promjene u odnosu na prvobitno ponuđeni način dokapitalizacije.
Pozdrav svim malim dioničarima Centar Banke.

Zaprimio sam "Poziv na iskazivanje interesa za ulaganje…"…i bez obzira sto u njemu pise da su i on i sadrzaj povjerljivi i nismo ih ovlasteni nikom odati…evo ja ipak pitam ima li komentara na isti..?

Pozdrav

svi smo mi Crobex

NAPISANO VRLO OPČENITO I nerazumljivo!!!!!!!
TREBALI SU NAPISATI PRIMJER DA SE LJUDI MOGU SNAČI!!!
Recimo: dioničar ima 130 dionica R-A i 60 dionica P-A nominalne vrijednosti 400 kuna / dionica!!
IMA PRAVO na UPIS toliko i toliko dionica!!!
IMAM OSJEČAJ DA SE SPREMA VELIKA MUČKA – ili kako bi Spaić rekao – PUŠING ROĐO!!!! [pray]

Dioničari CEBA!
Svatko tko želi ići na Glavnu skupštinu ili dati punomoć,mora zatražiti iz SKDD potvrdu o posijedovanju dionica od 22.05. 2012.god.
Potvrda se može podići da se ode osobno u SKDD ili pisani putem zatražitim potvrdu.
Treba sročiti neki formalni zahtijev za potraživanje potvrde za posijedovanje dionica CEBE sa vlastoručnim potpisom i fotokopiju indetifikaciske isprave (osobne),te poslati u SKDD.
Oni poštom šalju potvrdu.

Čini mi se da smo DEBELO POPUŠILI – mali dioničari!!!

A to cemo jos vidjet kolega…ako ovakva odluka uprave i prodje na skupstini pojavit ce se novi vecinski vlasnik..njegov kapital i kapital drzave ulozen po 200 kn za dionicu i za vjerovat je da ce im bit u interesu tu cijenu povecat…ako smo vec godinama na istoj..pa strpit cemo se jos koju. Da se razumjemo , ne odobravam njihove postupke ali nastojim naci nesto pozitivno u svemu.
Da se vratim na "poziv.."…zanimljivo je da nigdje u njemu ne spominju smanjenje temeljnog kapitala..?!..a motiv poziva je “navodni interes iskljucenih dionicara za sudjelovanje u povecanju istog”. Vise mi to sve skupa izgleda kao skretanje sa teme ili neki alibi…jer nije problem nase iskljucenje nego upis novih dionicara po cijeni koja je za nas ne prihvatljiva i ukidanje nominale…to se nigdje ne spominje…klasicni pravni akt kojim se izbjegava odgovor na konkretna pitanja i sirenje teme.
Nadam se da cu prisustvovat skupstini i samo mala korekcija kolega Burza..nije datum 22 nego 21, bar su takvu obavjest dali na skdd.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Prvi puta kada vas netko na ovaj način prevari možete slobodno zaboraviti da ćete zaraditi jednog dana kada taj netko drugi bude zaradio.

2) Nominalu je NEMOGUĆE ukidati (smanjivati) bez isplate zadržane dobiti.

Da li to znaći da su svi vlasnici dionica na dan donošenja odluke o smanjenju nominale stekli pravo
na isplatu zadržane dobiti.

zadržana dobit 24.769.895 red dionica 284.240 zadržana dobit po dionici cca 87 kn po dionici
Ako ne može milom,milom možda može silom.
Treba pred upravnim sudom pokrenuti upravni spor radi isplate zadržane dobiti.
Nagoditi se da se to može isplatiti i u novim dionicama.naravno po 200.
Ako postoji i ova mogućnost mislim da je suludo prodavati po 200.
Ali kako kaže mr.perfect ,ako nas jedanput prevare,hoće i drugi put.I zato će neki i pobijeći bez
obzira na potencijalnu ekstra zaradu.

Nemam dionice CEBA !
Molio bi da netko komentira NEMOGUĆNOST smanjenja nominale bez isplate zadržane dobiti!

@lopina
Evo prolistaj, možda ti pomogne.
http://www.poslovniforum.hr/info/dionicko_drustvo_2.asp

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

U prilogu je placeni oglas dinicarima povlastene dionice tiskan danas u jutarnjem listu pa evo vam ga i ovdje na uvid

Pozdrav

svi smo mi Crobex

U prilogu je placeni oglas dinicarima povlastene dionice tiskan danas u jutarnjem listu pa evo vam ga i ovdje na uvid

Pozdrav

Hvala,Lucijan!
Znači nisam sam u ovoj borbi za dioničare CEBE [proud]
Još jednom ponavljam;
– idem na Glavnu skupštinu,a ako netko nemože doći na Glavnu skuštinu,neka mi slobodno da punomoć da ga zastupam.
– u interesu malih dioničara moramo se odazvati u što većem broju
– posijedujem 550 km CEBA-P i 95 km CEBA-R
– slobodno me kontaktirajte na PP

New Report

Close