CEBA (Centar banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska CEBA (Centar banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

4. veljača 2012.

Neto dobit Centar banke 2,55 milijuna kuna

Centar banka je u 2011. ostvarila 2,55 milijuna kuna neto dobiti, što je povećanje u odnosu na godinu ranije kada je neto dobit iznosila 624,6 tisuća kuna………

http://www.poslovni.hr/vijesti/neto-dobit-centar-banke-255-milijuna-kuna-196935.aspx

marcello

Super… vide se već rezultati nove uprave, još kad se konsolidacija manjih banaka napravi, Centar banka će biti stabilna banka na tržištu, samo burza još to ne prihvaća

Super… vide se već rezultati nove uprave, još kad se konsolidacija manjih banaka napravi, Centar banka će biti stabilna banka na tržištu, samo burza još to ne prihvaća

pa i cijena je stabilna kao i banka.

pa i cijena je stabilna kao i banka.
[/quote]
Stabilna? volio bih da hibridni kapital (novih je 24 mil.) zamijene dionicama jer je hibridni kapital skup.

"…..U Centar banci poručuju da okrupnjavanju nema alternative. "Smatram da je okrupnjavanje malih banaka objektivna nužnost koja je dio srednjoročne strategije Centar banke. Mi smo već duže vrijeme aktivni na tom planu prema dvije male banke. Za takvu operaciju nužna je i financijska poluga pa smo u pripremama za dokapitalizaciju koju bi obavio jedan od FGS-ova", kaže čelnik banke Ivo Markotić napominjući da u procesu ima "divergentskih interesa", no da je projekt u konačnici pozitivan za cijelo gospodarstvo što podržava i Vlada. Čelnik Nava banke Stipan Pamuković pak diplomatski poručuje da je "proces konsolidacije poželjan, ali ne treba vratolomno donositi odluke danas".

http://www.poslovni.hr/vijesti/male-banke-ne-zele-da-ih-se-pozuruje-na-okrupnjavanje-200505.aspx

marcello

po kojoj bi cijeni mogla ići ta dokapitalizacija?

Nazovi….

http://www.centarbanka.hr/default.aspx?id=96

marcello

Svi znamo kolka je nominala, a i trenutna tržišna vrijednost dionice; nek se nađemo na pola puta, ja zadovoljan

Svi znamo kolka je nominala, a i trenutna tržišna vrijednost dionice; nek se nađemo na pola puta, ja zadovoljan

Tko ti to nudi pola od nominale kaži.

Tko ti to nudi pola od nominale kaži.
[/quote]
ništa ispod nominale ne dolazi u obzir.

Prije desetak dana CEBA je poslala dioničarima "Obavijest o stanju na računu – 31.12.2011 – Dionički kapital"

Vrijednost u tom trenutku prikazana za CEBA-P-A dionicu 400 kn X broj dionica.
Tko to kuži? Ranije to nismo dobivali……Jel to osnovica za obračun dividendi?

marcello

To ti je NOMINALA!!!!
Ako će se štogod događati ( preračunavanje broja dionica ) vršit će se po NOMINALI!!
Npr: imaš 150 dionica ( CEBA ) koje nominalno vrijede 60000 kuna; poslje spajanja kovanice i neke druge banke mogao bi imati recimo 50 dionica ALI NOMINALE 1200 kunića!!!

New Report

Close