Čak 5771 mala trgovina propala od 2008., 20.000 radnika na cestu

Naslovnica Forum Komentari članaka Čak 5771 mala trgovina propala od 2008., 20.000 radnika na cestu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ajde neka stave da je zatvaranje firme besplatno i ja vam garantiram dfa bi ih se u prvih 30 dana zatvorilo jos 20000


Ajde neka stave da je zatvaranje firme besplatno i ja vam garantiram dfa bi ih se u prvih 30 dana zatvorilo jos 20000

kod zatvaranja tvrtke, pola ide državi, osim ako niste izvukli ranije vrijednost, a državi ponudili stečaj, to je za sada najprofitabilniji oblik poslovanja i priličan broj poduzetnika je uključen, uz pomoć politike

U ovakvim slucajevima mala mjesta sama igraju vaznu ulogu. Ako imaju neki prostor u svom vlasnistvu, zasto ne ponude besplatno? Mozda cak i subvencioniraju rezijske troskove!? U Njemackoj i Austriji na primjer, imate mala mjesta u kojima je ducan mjesovite robe, koji usput jos obavlja postanske usluge, ima drogerijski dio, cak i bankomat. Najlakse je za sve kriviti nekoga drugog i cekati da drzava rjesava lokalne probleme.

Viewer,

Vaš komentar me podsjeća na čuvenu primjedbu A.G. Matoša “Hrvati uvijek plaču i kukaju nad svojom sudbinom i uvijek su im drugi krivi za njihove poraze i neuspjehe”. Da s kolektivim shvaćanjima dijela populacije ovog naroda nešto nije u redu svjedoči i Rafinerija Sisak, odnosno bijeg hrvatskog dijela članova uprave sa sastanka kako se ne bi mogla donijeti odluka o njenom zatvaranju. Najčudnije od svega, oni su za taj svoj čin još dobli – pohvale(?!?!?!?!?!). Tako ih je mnistar Vrdoljak pohvalio da dobro rade svoj posao, a voditeljica “Poslovne zone” je primijetila kako je taj njihov potez izazvao – simpatije javnosti(?!?!?!)

Ili ova histerija oko Šešelja. Predsjednik Josipović javno hvali Plenkovića i Piculu zbog angažmana na deklaraciji EU parlamenta. Kada čovjek gleda našu televiziju dobiva dojam da EU parlament postoji samo radi naših predstavnika i da je rezolucija protiv Šešelja najvažnije čime se EU parlament bavi.

Da čovjek ne povjeruje! No, kako bi rekli Nijamci koji vole citirati Marxa (onog pravog) “Der Schluessel liegt im Mentalitaet”

New Report

Close