Čačić: 830 tisuća potpisa u stvari je zahtjev za odlaskom Vlade

Naslovnica Forum Komentari članaka Čačić: 830 tisuća potpisa u stvari je zahtjev za odlaskom Vlade

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Postoje pravi ljudi za pravo vrijeme, a Čačića je pravo vrijeme za pravo mjesto.
Treba na Premijer gospodarskih načela i snalaženja.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Prije bi za njega rekao da je lopovskih načela! A takav još jedan nam sigurno netreba!

covjek je profic, bez daljnjega. a za ove sada tesko bi se to moglo reci. trebaju nam profesionalci prije svega. oni ce znati uzeti a da dovoljno ostane, jer to bi u stvari bio ispravan rezultat necijeg politickog rada. zar ne??
ne svida mi se jedino ovo prijateljstvo sa umirovljenicima, stranka kako vjetar puse, bez politickog profila, svrhe i pameti. osim da uhljebi pod starost par svojih predstavnika. no takvih se uvijek bojim jer im nije stalo sto ce biti sutra, njima ipak ostaj epenzija, kakva takva, pa je logika daj sto das, odmah, danas… ima li razlike u logici izmedu njih i hdz? ne nalazim ju, na zalost. osim sto im fali moci, sto i nije tako lose, jer sto ce nam jos takvih suncokreta?

lunoprof

Iako smatram da način vođenja naše drage RH nije dobar ovaj put ću ipak stati na stranu ministra koji je objjavio da ljudi nisu niti znali što potpisuju, odnosno o čemu se točno radi. Bilo bi jako zanimljivo da se uzme uzorak od 1000 ljudi i da svatko kaže svojim riječima preciznije čemu se protive i zbog toga daju potpis, a zatim izvaditi uzorak ljudi samo onih koji bi znali o čemu govore. Oporba mora kritizirati vlast, a između ostalog to im je i jedna od osnovnih zadaća.
Htjeli mi to ili ne država će morati naći model da smanji troškove. U zadnjih 6 godina proračunski troškovi narasli su gotovoo 50%. Tek svaka peta mirovina je zaslužena odrađivanjem punog radnog staža. Previše je onih koji dobivaju na račun drugih. Postoji analiza koja piše ovako. Čovjek bi trebao raditi 35 godina, da bi primao mirovinu 15 godina u visini 80% prosječne plaće i to da uvijek ima 3 zaposlena na jednog umirovljenika. Koja brojka od ovoga je bar malo približna podacima kod nas? Nitij jedna. Mislim da je svima jasno da ovo neće dugo opstati jer je neodrživo da nam dođe bilo tko na vlast. Krajnje vrijeme da se stvari izbalansiraju i prihodi i rashodi postave u realne odnose. Negdje sam pročitao da je u zadnjih 10 godina broj službenika koji se financiraju iz proračuna porastao za 86%. Ako ima netko logično obrazloženje za to, molim neka ga objavi.

New Report

Close