BZJK (Božjakovina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BZJK (Božjakovina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne bi se štel previše mešati, jer nemam pojma o cijenama poljoprivrednog zemljišta, ali nisam siguran da vas zapravo zanima poljoprivredno zemljište kad govorite o Kutjevu i Božjakovini.
Ako govorite o zemljištu za sadnju vinograda, to nema veze sa klasičnim poljoprivrednim zemljištem. Vinograd nije zob da se prospe i izraste.
Za vinograd koji će dati svoj maksimum je potrebna adekvatna kvaliteta zemlje, na točnoj mikrolokaciji (5 kilometara dalje ne vrijedi), geografski dobro okrenutoj itd. To je već teže pronaći.
Enjingi je prije nekoliko godina posadio novih 40ha i prvo je iskrčio šumu, skinuo kompletno cijeli prvi sloj zemlje, stavio novu zemlju, nivelirao da nema previše neravnina, tabla okrenuta prema jugu, sa uspomom prema sjeveru, kako bi dobila još više sunca i na točno željenoj nadmorskoj visini.
Tako je dobio možda samo 10-20% kvalitetnije grožđe, ali upravo takvi detalji donose razliku.
A to i košta. Vrlo.

No respect

slk je potpuno u pravu, i zato smatram da su moje procjene oko vrijednosti takvih zemljišta vrlo skromno procijenjene za idućih par godina. vidi se da čovjek zna ponešto i o vinarstvu, a to cijenim. laku noć


Ne bi se štel previše mešati, jer nemam pojma o cijenama poljoprivrednog zemljišta, ali nisam siguran da vas zapravo zanima poljoprivredno zemljište kad govorite o Kutjevu i Božjakovini.
Ako govorite o zemljištu za sadnju vinograda, to nema veze sa klasičnim poljoprivrednim zemljištem. Vinograd nije zob da se prospe i izraste.
Za vinograd koji će dati svoj maksimum je potrebna adekvatna kvaliteta zemlje, na točnoj mikrolokaciji (5 kilometara dalje ne vrijedi), geografski dobro okrenutoj itd. To je već teže pronaći.
Enjingi je prije nekoliko godina posadio novih 40ha i prvo je iskrčio šumu, skinuo kompletno cijeli prvi sloj zemlje, stavio novu zemlju, nivelirao da nema previše neravnina, tabla okrenuta prema jugu, sa uspomom prema sjeveru, kako bi dobila još više sunca i na točno željenoj nadmorskoj visini.
Tako je dobio možda samo 10-20% kvalitetnije grožđe, ali upravo takvi detalji donose razliku.
A to i košta. Vrlo.

je zato je pola francuske pod vinogradima jer je to tak komplicirano…

mos si mislit..

ako ktjv namjerava prodavati butelje od 500 eura onda ok.. ali 50-100 eura po litri kolko sad cepaju i nije tolka filozofija.. dosta da je grozdje i kvalitetno obradjeno..

ono sto bi ja osobno volio vidjeti je bio proizvodnja.. mislim da ce se vrhunska vina s bio etiketom prodavati po basnoslovnim cijenama u buducnosti.. odnosno vec se prodaju..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

bude i kutjevo dosegnulo visoke cijene. vidiš da su kinezi poludjeli za kutjevačkim vinima, a i amerikancima se sviđa. Zato je i išao probni balon u SAD i Kinu da vide kako će proći. Jedini problem kojeg bi mogli imati uskoro je kako zadovoljiti ta tržišta koja traže uvijek više i više i više, a ne znam imaju li naši tolike kapacitete. S druge strane, to što nema dovoljno kapaciteta u vinskom biznisu može biti prednost jer se stvara dojam ekskluzivnosti, što se jako sviđa novopečenim bogatunima u Kini , a za amere znamo da ih pali sve što je iz europe. A ako Enver odluči zadovoljiti apetite za vinima, morat će se širiti i on to dobro zna. Zato sam ja i odabrao ovu dionicu, napravio par analiza i zaključio da je to ono što treba kupiti.

je zato je pola francuske pod vinogradima jer je to tak komplicirano…

mos si mislit..

ako ktjv namjerava prodavati butelje od 500 eura onda ok.. ali 50-100 eura po litri kolko sad cepaju i nije tolka filozofija.. dosta da je grozdje i kvalitetno obradjeno..

ono sto bi ja osobno volio vidjeti je bio proizvodnja.. mislim da ce se vrhunska vina s bio etiketom prodavati po basnoslovnim cijenama u buducnosti.. odnosno vec se prodaju..

Što se tiče Enjingija, govorim ti činjenice. Ako želiš, kladimo se za janje. Turu kroz njegove podrume i objašnjenje sadnje vinograda dobiješ od samog Ive.
Kutjevu to nije bitno jer i tako otkupljuje sve i svašta od kooperanata.
Privatnici svoje kooperante obilaze osobno, pojedinačno im daju striktne naputke koji dan moraju špricati, koji dan brati, ne dan prije ili poslije, jer je razlika u sladoru i kiselini nebo i zemlja.

I Kutjevo svoja predikatna vina pravi sa vlastitih, vrlo kontroliranih parcela. Litrena graševina je od najslabije kvalitetnog, mješanog grožđa, jer seljaci po svojim vinogradima imaju i po nekoliko sorti, od stolnog, mirišljavog, noje… sve to završi u Graševini, što jest jest. Ali time nije nimalo nekvalitetnija, nego je lagano miješana, pa time i najnižeg razreda.
Ledena se berba graševine pak radi sa striktno odabranih parcela, koje su te godine najbolje kvalitete. Dogodine sa nekog drugog mjesta, ako je tamo grođže kvalitetnije.
Ali eto, ove godine nema ledene berbe, jer nije bilo dovoljno hladne zime. Ipak, Kutjevo se dosjetilo, te napravilo još jednu fantaziju, Graševinu od prosušenih bobica.

Anyway, vinogradarstvo i vinarstvo su stvari o kojima stvarno znam nekog vraga, iako mi nije struka.

No respect

je zato je pola francuske pod vinogradima jer je to tak komplicirano…

mos si mislit..

ako ktjv namjerava prodavati butelje od 500 eura onda ok.. ali 50-100 eura po litri kolko sad cepaju i nije tolka filozofija.. dosta da je grozdje i kvalitetno obradjeno..

ono sto bi ja osobno volio vidjeti je bio proizvodnja.. mislim da ce se vrhunska vina s bio etiketom prodavati po basnoslovnim cijenama u buducnosti.. odnosno vec se prodaju..

Bez uvrede kolega ali lupate zesce gluposti. Samo cu reci da boca Dom Perignona kosta oko 100 € pa dalje sami zakljucite kakve ste gluposti izjavili.

Za sve one koji nisu bili u Francuskoj ili Italiji mogu samo reći da je njihovo žnj vino bolje od bilo kojeg našeg,
a cijene se kreću u rasponu 5-10 eura po butelji.
Što se tiče Enjingija čovjeku treba čestitati na odličnom marketingu,
ali nakon što sam probao njegov Rajnski rizling od 65-70 kuna mogu samo reći
da si to može svojoj mami prodavati.
Veze to nema s rajnskim rizlingom.
No da se vratim na temu.
Ako vi mislite da će Kutjevo i Božjakovina profitirati od ulaska u Europsku uniju
onda bi pod hitno trebali smanjiti količine alkohola koje unosite.

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

super24:
“je zato je pola francuske pod vinogradima jer je to tak komplicirano…

mos si mislit..

ako ktjv namjerava prodavati butelje od 500 eura onda ok.. ali 50-100 eura po litri kolko sad cepaju i nije tolka filozofija.. dosta da je grozdje i kvalitetno obradjeno..

ono sto bi ja osobno volio vidjeti je bio proizvodnja.. mislim da ce se vrhunska vina s bio etiketom prodavati po basnoslovnim cijenama u buducnosti.. odnosno vec se prodaju..”

Bez uvrede kolega ali lupate zesce gluposti. Samo cu reci da boca Dom Perignona kosta oko 100 € pa dalje sami zakljucite kakve ste gluposti izjavili.

gle alien ja s vinima nisam kod kuce ali ovo sto si ti napisao je jos veca glupost.. svaki taj chateau ima vise razreda u kojima prodaje.. od onih za siroku potrosnju kao sto je taj perignon o okojem ti pricas, a 100 eura po flasi placa moja sefica u svakom malom boljem podrumu u italiji ili francuskoj kad i de na godisnji sa muzem kupovati vina.. u znanosti sve sami alkosi..
[smiley2]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/


Za sve one koji nisu bili u Francuskoj ili Italiji mogu samo reći da je njihovo žnj vino bolje od bilo kojeg našeg,
a cijene se kreću u rasponu 5-10 eura po butelji.
Što se tiče Enjingija čovjeku treba čestitati na odličnom marketingu,
ali nakon što sam probao njegov Rajnski rizling od 65-70 kuna mogu samo reći
da si to može svojoj mami prodavati.
Veze to nema s rajnskim rizlingom.
No da se vratim na temu.
Ako vi mislite da će Kutjevo i Božjakovina profitirati od ulaska u Europsku uniju
onda bi pod hitno trebali smanjiti količine alkohola koje unosite.

a ovo je jedna od najglupljih izjava na temi.. steta previse komentirat

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

sto se ktjv i bzjk tice, njima EU apsolutno ne znaci nista.. kad budu imali dovoljno jak brend, sto vec imaju.. recimo jos malo da se za njega procuje moci ce naplacivati koliko hoce po butelji.. bas zanima tamo nekog biznismena na kongresu o firiminom trosku dal boca kosta 1000 ili 1500 kuna..

kad do tog dodje za koju godinu kutjevo ce biti stampaonica novca..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Što se tiče Enjingija, govorim ti činjenice. Ako želiš, kladimo se za janje. Turu kroz njegove podrume i objašnjenje sadnje vinograda dobiješ od samog Ive.
Kutjevu to nije bitno jer i tako otkupljuje sve i svašta od kooperanata.
Privatnici svoje kooperante obilaze osobno, pojedinačno im daju striktne naputke koji dan moraju špricati, koji dan brati, ne dan prije ili poslije, jer je razlika u sladoru i kiselini nebo i zemlja.

I Kutjevo svoja predikatna vina pravi sa vlastitih, vrlo kontroliranih parcela. Litrena graševina je od najslabije kvalitetnog, mješanog grožđa, jer seljaci po svojim vinogradima imaju i po nekoliko sorti, od stolnog, mirišljavog, noje… sve to završi u Graševini, što jest jest. Ali time nije nimalo nekvalitetnija, nego je lagano miješana, pa time i najnižeg razreda.
Ledena se berba graševine pak radi sa striktno odabranih parcela, koje su te godine najbolje kvalitete. Dogodine sa nekog drugog mjesta, ako je tamo grođže kvalitetnije.
Ali eto, ove godine nema ledene berbe, jer nije bilo dovoljno hladne zime. Ipak, Kutjevo se dosjetilo, te napravilo još jednu fantaziju, Graševinu od prosušenih bobica.

Anyway, vinogradarstvo i vinarstvo su stvari o kojima stvarno znam nekog vraga, iako mi nije struka.

poziv prihvacen… ti, ja ivo i janje kad dodjem u Hr..[smiley2]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/


ententinis: ” Za sve one koji nisu bili u Francuskoj ili Italiji mogu samo reći da je njihovo žnj vino bolje od bilo kojeg našeg, a cijene se kreću u rasponu 5-10 eura po butelji. Što se tiče Enjingija čovjeku treba čestitati na odličnom marketingu, ali nakon što sam probao njegov Rajnski rizling od 65-70 kuna mogu samo reći da si to može svojoj mami prodavati. Veze to nema s rajnskim rizlingom. No da se vratim na temu. Ako vi mislite da će Kutjevo i Božjakovina profitirati od ulaska u Europsku uniju onda bi pod hitno trebali smanjiti količine alkohola koje unosite. ” a ovo je jedna od najglupljih izjava na temi.. steta previse komentirat

Kolega pošto smo do sad vidjeli koliko se razumijete u vina i vinarstvo,
možda bi nam nešto mogli reći i o bontonu.
Vidim da ste i tu pravi stručnjak

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

New Report

Close