Odličan post kolega Sančo. Evo stotka a zavrijedili ste….i butelju graševine……nadam se da ste dobri sa vađenjem čepa… [thumbsup]
Odličan post kolega Sančo. Evo stotka a zavrijedili ste….i butelju graševine……nadam se da ste dobri sa vađenjem čepa… [thumbsup]
Dat cu mu ja tecaj otvaranja cepova, ja savladao, ne uspije mi svaki put ali svaki peti uspije….
@Sanco
Kada ce se pravinik mjenjati? Suska se o nekim promjenama…
Dat cu mu ja tecaj otvaranja cepova, ja savladao, ne uspije mi svaki put ali svaki peti uspije….
@Sanco
Kada ce se pravinik mjenjati? Suska se o nekim promjenama…
[/quote]
Vidim ASK je malo oslabio, ostao je samo jedan kandidat ispod 400,00 , optimista koji ne cijeni nista ocito…
A do 500,00kn , samo 100 tinjak komada… ili ti ga 40.000kn, pih….
Top ask
CIJENA KOLIČINA
389,99 81
422,00 7
423,00 29
423,77 22
425,00 20
444,00 35
449,00 2
450,00 7
494,00 18
498,98 47
………uvaženi kolega, vaš kolega nije napisao više od tri posta na ovoj temi…………….a da sam bio u prvih deset to je istina……………ali to je bilo prije nego što sam vidio novi pravilnik Hanfe o odredbama kojih se moraju pridržavati investicijski fondovi…………….i moram reći nije mi se dopao
a ne sviđa mi se ni dan danas i to sam rekao ljudima iz Hanfe na konferenciji
kakva je to nebuloza od pravilnika kad npr. omfovi mogu kupovati tehniku na 5.000 kuna a ne mogu na 2.500 kn
takav pravilnik je samo idiot mogao sastaviti a budala ozakoniti [thumbsup]
srećom pa nisam fond manager jer bih se osjećao kao zadnji magarac
Pa na ovim razinama ukupna kapitalizacija Božjakovine d.d. ne iznosi 100 milijuna kuna (204989 dionica x 408,00 kuna = 83 i po milijuna kuna) ali kada bi tržišna cijena dionice bila oko 5000,00, tj 2BV-a onda bi tržišna kapitalizacija onih cca 12% free floata bila veća od 100 milijuna i tada bi fondovi mogli ulagati u Božjakovinu. Više nego suludo ili ja negdje griješim?
………uvaženi kolega, vaš kolega nije napisao više od tri posta na ovoj temi…………….a da sam bio u prvih deset to je istina……………ali to je bilo prije nego što sam vidio novi pravilnik Hanfe o odredbama kojih se moraju pridržavati investicijski fondovi…………….i moram reći nije mi se dopao
kakva je to nebuloza od pravilnika kad npr. omfovi mogu kupovati tehniku na 5.000 kuna a ne mogu na 2.500 kn
Pa na ovim razinama ukupna kapitalizacija Božjakovine d.d. ne iznosi 100 milijuna kuna (204989 dionica x 408,00 kuna = 83 i po milijuna kuna) ali kada bi tržišna cijena dionice bila oko 5000,00, tj 2BV-a onda bi tržišna kapitalizacija onih cca 12% free floata bila veća od 100 milijuna i tada bi fondovi mogli ulagati u Božjakovinu. Više nego suludo ili ja negdje griješim?
[/quote]
[/quote]
Jedna nula je viska, iako ne bi rekao nista da tako bude.
Zar nije free float ispod 10%?
Nije, ali kako je dobra ova Graševina poslije ručka. Kako osvježava ??? A tek kad dionice BZJK počnu skakati….. [thumbsup] A nemojmo nikako zaboraviti ovogodišnju rekordnu berbu.
Jedva čekam FI za 3Q.
Koliko mene kalkulator koristi kaze ovako…
P/E = 4,3
P/B = 0,4
s time da je konsolidirana dobit grupe veca za 18% od 2006.g.
Koja je ovdje to onda kocnica?
Pa čeka se izvještaj za 3q. Poslije će biti kasno….. [cry]
P.S. Ostalo mi još cca 0.3 l graševine od jučer. Idem se do Konzuma opskrbiti da ne bi nestala. [proud]
Pa čeka se izvještaj za 3q. Poslije će biti kasno….. [cry]
P.S. Ostalo mi još cca 0.3 l graševine od jučer. Idem se do Konzuma opskrbiti da ne bi nestala. [proud]
Bogami uz sve te margine trebat će vam.
Uzmite si i litru konjaka za svaki slučaj
[thumbsup]
P/E = 4,3
P/B = 0,4
Danas od 13,00 sati P/B će biti 0,3 [angry]
Koliko ti misliš da je knjigovodstvena vrijednost dionice Božjakovine?
P/E = 4,3
P/B = 0,4
Danas od 13,00 sati P/B će biti 0,3 [angry]
Koliko ti misliš da je knjigovodstvena vrijednost dionice Božjakovine?
[/quote]
Pa ovako, BZJK ima cca 4.000.000 dionica kutjeva ako to pomnozimo sa Bv Kutjeva koji je oko 60kn/dionici (na toj cijeni se i sada trzi, sto je Bv =1, smjesno,no dobro) i ako to podjelimo sa brojem dionica BZJK dobijemo 1200kn, samo KTJV i na ovoj sada cijeni nakon korekcije od 50%!!!!
Ja bi rekao da od oka oko 2000kn bi bila fer cijena sa uracunatim kreditom, koji se uredno vraca…
Uzmimo malo fundamente jos u obzir i stvarno je ova cijena smjesna…jos da bude stvar bolja danas je netko izasao po 320,00 kn…za to necemo ni racunati,jer ce biti neozbiljno!