i još je ženska dodala da jedan dio ne bi smio van firme nego samo na uvid pa da mora smislit kak da to napravi il kaj već… [lol]
uglavnom sve zanimljivije, mistično i intrigantno ko uvijek! [lol]
baš sam sinoć razmišljao malo opet o bzjk. po 500 kn tkap je oko 100 miliona kuna, tj. P/E između 2 i 3 negdje.. i normalno sjetio sam se naše pametne hanfe po kojoj će biti u redu da to naši fondovi kupuju kad tkap bude milijardu kuna, ali dok je cijena ovakva pravilnik kaže da se to mora prodati..
ovdje ne mogu skviz aut napravit, neće otić s burze, fondovi koji izlaze ako i moraju po tom presmiješnom pravilniku nemaju više skoro pa niš dionica…
jedino ak kutjevo propadne, onda ću se zabrinut, u međuvremenu vjerojatno i neš sitno dokupim!
wunder kakav si ti to druker…
a nisi napisao nista o djakovackim vinogradima… [yawn] [lol]
kaj je i to u vlasništvu? [lol]
sinoć objavili u drugom dnevniku, a tebi kao suvlasniku nisu ništa rekli [lol]
u pm uskoro cu moci kupovati jedino vino od moralica ili od todorica…. [angry]
Sad mi je jasnije zbog čega nitko nesmije vidjeti FI Božjakovine.
Izvod iz "Pravilnika o tajnosti podataka obrane":
Stupnjem tajnosti »VRLO TAJNO« klasificiraju se podaci čije bi neovlašteno otkrivanje nanijelo nepopravljivu štetu nacionalnoj sigurnosti i vitalnim interesima Republike Hrvatske, a koji se odnose na obrambenu sposobnost i to osobito sadržani u:
1. Planu obrane Republike Hrvatske
2. Planu obrane Ministarstva obrane
3. Planu uporabe Oružanih snaga
4. Planu strateškog elektroničkog izviđanja
5. planovima obrane ostalih nositelja obrambenih priprema
6. studijama i raščlambama o mogućnostima proizvodnje naoružanja i vojne opreme u pravnim osobama u miru i ratu
.
16. FI Božjakovine d.d.
17. FI Montmontaže d.d.
[lol] [lol] [lol]
Sad mi je jasnije zbog čega nitko nesmije vidjeti FI Božjakovine.
Izvod iz "Pravilnika o tajnosti podataka obrane":
Stupnjem tajnosti »VRLO TAJNO« klasificiraju se podaci čije bi neovlašteno otkrivanje nanijelo nepopravljivu štetu nacionalnoj sigurnosti i vitalnim interesima Republike Hrvatske, a koji se odnose na obrambenu sposobnost i to osobito sadržani u:
1. Planu obrane Republike Hrvatske
2. Planu obrane Ministarstva obrane
3. Planu uporabe Oružanih snaga
4. Planu strateškog elektroničkog izviđanja
5. planovima obrane ostalih nositelja obrambenih priprema
6. studijama i raščlambama o mogućnostima proizvodnje naoružanja i vojne opreme u pravnim osobama u miru i ratu
.
16. FI Božjakovine d.d.
17. FI Montmontaže d.d.
[lol] [lol] [lol]
[/quote]
To je po isitni radeno za majke mi ili?
[tongue]
po kojem to zakonu firma mora imati najmanju trzisnu kapitalizaciju milijardu kuna misli da je to netocno i da je prava cijena 750miliona kuna
Čekam da mi pošalju materijale za skupštinu, načuo sam neke priče oko kupnje Đakovačkih vina ali iz nepouzdanih izvora.
živa istina. [wink]
Tvrtka Đakovačka vina jučer je prodana poznatom poduzetniku Enveru Moraliću, odnosno Kutjevu d.d. iz Kutjeva. Ta je vinarska kuća postala vlasnikom više od 97 posto Đakovačkih vina. Kupoprodaja je obavljena u Zagrebu, a vrijednost transakcije se ne otkriva. Direktor Đakovačkih vina Josip Garvanović izjavio je da je prodaja te poznate vinarske tvrtke uvjetovana procesima okrupnjavanja svih djelatnosti u Hrvatskoj, pa tako i vinarstva.
– Procjenjujem da će u sljedeće dvije godine ovdje postojati samo dvije jake vinarske tvrtke, to će biti Agrokor i Kutjevo koje osim Đakovačkih vina pokazuje interes još za neke vinarije. Od sedam vinarija u Slavoniji, ostale su samo tri koje rade samostalno – Erdut, Feravino i Orahovica, pitanje je samo vremena kada će i one postati dio velikih vinarija, rekao je Garvanović, dodavši da je Kutjevo procijenilo da ima velikih ekonomskih rezona da se spoje dva vrlo poznata branda – kutjevačka graševina i đakovački rizling, kao dva dominantna vina na hrvatskom tržištu s područja kontinentalne Hrvatske. – Đakovačka vina imaju 380 hektara vlastitih vinograda, u zadnje četiri godine ovdje je podignuto 280 hektara nasada u kooperaciji, to je 660 hektara vinograda koji godišnje rode u prosjeku 700 vagona grožđa ili pet milijuna litara vina. S obzirom na mladost ovih vinograda, neminovno je da Đakovačka vina moraju raditi u sljedećih 20-tak godina, rekao je Garvanović. Đakovačka vina i nakon prodaje poslovat će kao samostalna tvrtka.
U Đakovu se odavno o ovome pričalo, nisam vjerovao da je istina!