BZJK (Božjakovina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BZJK (Božjakovina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

650,00 4
642,01 8
642,00 50
610,10 15
605,00 7
600,10 10
600,00 20
500,00 50
39,99 1
39,98 1

Nije loša ova kupnja… primjećuju polako i Božjakovinu.
Skupština se pomiče kojih mjesec-dva jer moraju ponovno revidirati izvješća i onda izići pred dioničare sa ispravnim izvješćima… čujem da se radi i na novom zahtjevu Hanfi za JDD, koji bi se trebao dogoditi vrlo brzo, čini se prije skupštine. Pokrenut će se ova dionica čim se sve kockice poslože, vjerujem da će na jesen 1000 kn ovdje zvučati super jeftino. Živi bili pa vidjeli.

brainman živio ti meni sto godina i ti si moj idol!

al ja ispod 2000 ne dam! [cool]

a sad molim gro jedinica za ocjenu! [lol]

Poštovani kolege investitori,

sljedećoj vijesti mjesto je ovdje, pa komentirajte:

Kutjevo će ulazak Hrvatske u Europsku Uniju dočekati s 1.200 hektara vinograda
http://www.poslovni.hr/82765.aspx

Pohlepa špekulanta tjera da zauzme preveliku rizičnu poziciju. Taština mu ne dozvoljava da prizna grešku transformirajući ga u navodnog "dugoročnog investitora". Ali on to nije jer nitko ne zaslužuje nazivati se investitorom ukoliko je emotivan. Zato pamet u glavu: kupuj podcijenjene dionice i dobro diverzificiraj svoj portfelj.

ukoliko se ne varam, ovoj vijesti je mjesto na KTJV-R-A. stavljate clanke tamo gdje vam vise pase! bar ste onda mogli staviti i tu i tamo [tongue]

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

dok ti god kutjevo ne promjeni gazdu ovoj vijesti je mjesto prvo ovdje! [tongue]

dok ti god kutjevo ne promjeni gazdu ovoj vijesti je mjesto prvo ovdje! [tongue]

naravno ako ti tako kazes. ti si ipak wunderkind [lol]

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

samo za evidenciju

BOŽJAKOVINA D.D./REDOVNA DIONICA BZJK-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. MORALIĆ ENVER 162.178 79,12 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 16.816 8,20 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 5.000 2,44 Skrb. račun
4. PBZ D.D./AB BANKAS HANSABANKAS 2.987 1,46 Skrb. račun
5. CENTAR BANKA D.D. 2.250 1,10 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 1.095 0,53 Skrb. račun
7. PBZ D.D. 872 0,43 Skrb. račun
8. PARTNER BANKA D.D./DANIEL VRANJEŠ 506 0,25 Skrb. račun
9. PARTNER BANKA D.D. 390 0,19 Skrb. račun
10. RAVLIĆ ŽELJKO 354 0,17 Osnovni račun
Ukupno: 93,88

Upravo vidio Moralića kako se kucnuo Kutjevom usred Dnevnika 🙂

Danas se 0.5 promila vratilo u ‘upotrebu’

nevjerovatno kako nitko od ovih koji su kupovali ovu čađaru po 1.200 kuna ne želi kupiti sad na rasprodaji…………….valjda čekaju da opet ode na 1.200, hihihi

a sad barem mogu piti i voziti ( osim ako ih ulove ) [tongue]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

nevjerovatno kako nitko od ovih koji su kupovali ovu čađaru po 1.200 kuna ne želi kupiti sad na rasprodaji…………….valjda čekaju da opet ode na 1.200, hihihi

a sad barem mogu piti i voziti ( osim ako ih ulove ) [tongue]

Oročili ljudu gotovinu u banke na cca 4% da im love ne stoji u niskolikvidnim dionicama.Po meni sve niskolikvidne dionice u najcrnjem scenariju u roku 5 godina će najmanje udvostrućiti svoju vrijednost (to smatram pravom štednjom,odnosno investicijom).Moramo biti svjesni da kapitala ima (pogotovo špekulantskog) ali to nije povoljno vrijeme za njega.Te stvari se događaju i vani kada se u vrijeme krize na burzi izvlaći kapital i investira u obveznice ili neke druge investicije.Samo dugoroćni investitori mogu si dozvoliti ulaz u ovakve dionice ( u TOP 10 ih ima najmanje 3)Činjenica ja da je u božjakovinu ušlo mnogo kratkoroćnih investitora koji su zbog nastale situacije silom prilika postali dugoročni,odnosno oni koji su izašli išli su svjesno u gubitak.Sam sam u proteklim tjednima dokupljvao na razinama od 650 kn.Budući da sam u dionici od prije sasvim sam zadovoljan količinom i prosjekom ulaska.Mogao bih i ovih dana polako skupljati po 650 ali ne vjerujem da bi to bile ozbiljnije količine.Uostalom jako je dobar ošjećaj nakon dokupa proteklih tjedana dionica po "diskontnim" na našem tržištu kapitala imati još keša i bez opterečenja vrebati priliku za još kakav jeftiniji dokup do jeseni jer procjenjujem da će kriza i nelikvidnost trajati do tada.U međuvremenu prilika za dobar mentalni i fižički odmor od svakodnevnice i burze. Uostalom kada krenu vručine i turistička sezona kome će se htjeti igrati na burzi za neki šitniš.

Kako ljudima nije neugodno prodavati po ovoj cijeni? Većina ovih koji su prodali ili su se postavili na prodaju po ovakvim cijenama su ulazili na 1000+
Pa zar je moguće da nakon što je prošla najgora korekcija i sad kad nas očekuje volatilno razdoblje, ali bez nekih većih poniranja, netko ide prodavati u bescijenje? Sa 4k kuna da nas sruše za 6 posto…
Ma ne bi prodavao po ovoj cijeni ni da mi treba za kupovinu bubrega na crnom tržištu…

Kad bi išao žrtvovati neku dionicu zbog love za finale Eura u kojem će naravno biti Hrvatska kao što svi znamo, bzjk bi zadnju odlučio žrtvovati…. Naprosto je tako podcijenjena i privlačna investicija. Što god, prodavati po bagateli, tko je to vidio…. po 600… zar mislite da će pasti na 300? Imate li kakav argument možda?

New Report

Close