BZJK (Božjakovina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BZJK (Božjakovina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Smrznem se svaki put kad pogledam bid na ovoj dionici.

I'LL BE BACK

STRAHOVUK:

malo me je kratkoročno strah za likvidnost bzjk[bye] dugoročno nemam pojma [thumbsup]

Ako gledaš dugoročno,nema brige!

Tako i ja mislim…ovo je u mom portfelju jedna od dionica na dugo…silom prilike vise nego zelja,ali eto…
Cekamo neki kamencic da se pokrene nesto….

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

budimo realni, svi (čast iznimkama) smo mislili biti kratko u ovoj dionici, malo zaradit i pozdrav,
ali ovolika nelikvidnost i cijena je od nas napravila prave "dugoročne" ulagače i sad smo tu di jesmo[thumbsup]
da, da, dugoročno vjerujem u bzjk[lol]

Vrlo realno i istinito..šta je tu je, valjda će se neki veći investitori sjetiti i ove vrlo podcijenjene dionice [pray]

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

di je drugar koji je reko dividendom dokupit božjakovinu? [smiley]

Je li možda netko kontaktirao bzjk pa pitao da li je ulazak u jdd samo spekulacija ili se zbilja radi na tome? BTW jbg ovo će ispasti zbilja jedna dugoročna investicija bar do ulaska u JDD. ja sam već zaboravio na bzjk samo znam da ga imam u portfelju 🙂

http://www.poslovni.hr/30043.aspx

ovo je prastaro, ali ako je tada tako bilo, pa što je sad gore? [rolleyes] [smiley]

kaže u tekstu između ostalog sljedeće…

"Grupu danas, osim matične tvrtke, čine Kutjevo, Pčelarska centrala Melita te zadruga Stari Jankovci, a ukupna je vrijednost ovih društava s velikim proizvodnim i prerađivačkim kapacitetima, te s oko tisuću zaposlenih oko milijardu kuna."

možda sam ja stvarno lud kaj ovo držim, al prema navedenom izvoru i informaciji o vrijednosti svega i svačega u posjedu božjakovine stvarno ispada vrijednost oko 5000kn po dionici!

ak ništa, nebu ni moralić vječno! [lol]

MA ok, mislim da je 5000,00 pretjerano, trab i kredit za Kutjevo oduzeto. Ali uz sve to ovo je stvarno jako smjesna cijena. Osobno mislim da cemo doci u srediste tek kada se dode do JDD.
JDD bi trebala biti 1.1.2008?

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

MA ok, mislim da je 5000,00 pretjerano, trab i kredit za Kutjevo oduzeto. Ali uz sve to ovo je stvarno jako smjesna cijena. Osobno mislim da cemo doci u srediste tek kada se dode do JDD.
JDD bi trebala biti 1.1.2008?

Čuj, teško je reći dali je pretjerano jer konsolidirani P/S bio oko 2, a P/E ispod 30 s tim da je već najavljeno da će pola milijarde uložit u BZJK i KTJV sljedeće 2 godine. Što se kredita tiče, svaka firma je zadužena više ili manje tako da u odnosu na druge dionice ne vidim neki uteg. Ovo se trži sa diskontom zbog relativno malog broja dionica izvan top10, činjenice što nije u JDD što odmah vuče netransparentnost. 2000 kn sa JDDom nije nimalo nerealan target price. Ono što ja Vas pitam jest – dali itko ima bilo kakvu POUZDANU informaciju da ide u JDD?

@ giga

samo se osvrćem na tekst poslovnog iz 2006e…

s time da je sad 2008a i da je navedena vrijednost porasla i ako oduzmemo kredit za kutjevo teoretski bi dobili fer vrijednost firme, likvidacijsku vrijednost, book il kakogod to već nazvali!

e sad dal je moguće vrijednost potpuno uništit raznoraznim pravilnicima i lošim odnosom prema dioničarima ja ću pričekat kolkogod treba da doživim i to!? [smiley]

@ savage

ne znam, al nazvat ću pa će bit belaje, ipak sam im i ja vlasnik! [cool]

Fima ima još 1095 komada. Za iskrcaj imaju još ovaj i idući tjedan.

Treba saznati službene informacije oko ulaska na JDD i raspitati se kad će glavna skupština.
Kad se sve to sredi, ja osim slabe likvidnosti ne vidim nijednu zapreku koja bi kočila cijenu ovdje.
Moj target je 3k u roku od neke 2 godine. Potencijala za to definitivno ima, samo to treba realizirati. Poznato je da nitko ne želi prvi početi kupovati zbog opreza, no isto tako su poznati i siloviti rastovi koji su se događali na ovoj dionici [proud].

uf vidim da svi na ovoj temi dobivamo 2-3% ocjene za postove. valjda smo u krivoj dionici hahaha. netko se zbiljski trudi… mada ni to nije loše jer ne moraš sumnjati u čovjeka koji nema ni jednog neprijatelja [rolleyes]

p.s. evo da nebi bilo – koga da branim ako ne forumaše koji se drže u bzjk hihi

New Report

Close