STRAHOVUK:
”
malo me je kratkoročno strah za likvidnost bzjk[bye] dugoročno nemam pojma [thumbsup]
”
Ako gledaš dugoročno,nema brige!
Tako i ja mislim…ovo je u mom portfelju jedna od dionica na dugo…silom prilike vise nego zelja,ali eto…
Cekamo neki kamencic da se pokrene nesto….
budimo realni, svi (čast iznimkama) smo mislili biti kratko u ovoj dionici, malo zaradit i pozdrav,
ali ovolika nelikvidnost i cijena je od nas napravila prave "dugoročne" ulagače i sad smo tu di jesmo[thumbsup]
da, da, dugoročno vjerujem u bzjk[lol]
Vrlo realno i istinito..šta je tu je, valjda će se neki veći investitori sjetiti i ove vrlo podcijenjene dionice [pray]
Je li možda netko kontaktirao bzjk pa pitao da li je ulazak u jdd samo spekulacija ili se zbilja radi na tome? BTW jbg ovo će ispasti zbilja jedna dugoročna investicija bar do ulaska u JDD. ja sam već zaboravio na bzjk samo znam da ga imam u portfelju 🙂
http://www.poslovni.hr/30043.aspx
ovo je prastaro, ali ako je tada tako bilo, pa što je sad gore? [rolleyes] [smiley]
kaže u tekstu između ostalog sljedeće…
"Grupu danas, osim matične tvrtke, čine Kutjevo, Pčelarska centrala Melita te zadruga Stari Jankovci, a ukupna je vrijednost ovih društava s velikim proizvodnim i prerađivačkim kapacitetima, te s oko tisuću zaposlenih oko milijardu kuna."
možda sam ja stvarno lud kaj ovo držim, al prema navedenom izvoru i informaciji o vrijednosti svega i svačega u posjedu božjakovine stvarno ispada vrijednost oko 5000kn po dionici!
ak ništa, nebu ni moralić vječno! [lol]
MA ok, mislim da je 5000,00 pretjerano, trab i kredit za Kutjevo oduzeto. Ali uz sve to ovo je stvarno jako smjesna cijena. Osobno mislim da cemo doci u srediste tek kada se dode do JDD.
JDD bi trebala biti 1.1.2008?
MA ok, mislim da je 5000,00 pretjerano, trab i kredit za Kutjevo oduzeto. Ali uz sve to ovo je stvarno jako smjesna cijena. Osobno mislim da cemo doci u srediste tek kada se dode do JDD.
JDD bi trebala biti 1.1.2008?
Čuj, teško je reći dali je pretjerano jer konsolidirani P/S bio oko 2, a P/E ispod 30 s tim da je već najavljeno da će pola milijarde uložit u BZJK i KTJV sljedeće 2 godine. Što se kredita tiče, svaka firma je zadužena više ili manje tako da u odnosu na druge dionice ne vidim neki uteg. Ovo se trži sa diskontom zbog relativno malog broja dionica izvan top10, činjenice što nije u JDD što odmah vuče netransparentnost. 2000 kn sa JDDom nije nimalo nerealan target price. Ono što ja Vas pitam jest – dali itko ima bilo kakvu POUZDANU informaciju da ide u JDD?
@ giga
samo se osvrćem na tekst poslovnog iz 2006e…
s time da je sad 2008a i da je navedena vrijednost porasla i ako oduzmemo kredit za kutjevo teoretski bi dobili fer vrijednost firme, likvidacijsku vrijednost, book il kakogod to već nazvali!
e sad dal je moguće vrijednost potpuno uništit raznoraznim pravilnicima i lošim odnosom prema dioničarima ja ću pričekat kolkogod treba da doživim i to!? [smiley]
@ savage
ne znam, al nazvat ću pa će bit belaje, ipak sam im i ja vlasnik! [cool]
Fima ima još 1095 komada. Za iskrcaj imaju još ovaj i idući tjedan.
Treba saznati službene informacije oko ulaska na JDD i raspitati se kad će glavna skupština.
Kad se sve to sredi, ja osim slabe likvidnosti ne vidim nijednu zapreku koja bi kočila cijenu ovdje.
Moj target je 3k u roku od neke 2 godine. Potencijala za to definitivno ima, samo to treba realizirati. Poznato je da nitko ne želi prvi početi kupovati zbog opreza, no isto tako su poznati i siloviti rastovi koji su se događali na ovoj dionici [proud].