Sad sam tek vidio da su ovi Rusi iz Hansabankasa nadokupili još 85 komada u zadnje vrijeme…
Pa nije to loše…
[thumbsup]
BOŽJAKOVINA D.D./REDOVNA DIONICA BZJK-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. MORALIĆ ENVER 162.178 79,12 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 16.816 8,20 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 5.000 2,44 Skrb. račun
4. PBZ D.D./AB BANKAS HANSABANKAS 2.962 1,44 Skrb. račun
5. CENTAR BANKA D.D. 2.250 1,10 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 1.450 0,71 Skrb. račun
7. PBZ D.D. 832 0,41 Skrb. račun
8. PARTNER BANKA D.D./DANIEL VRANJEŠ 506 0,25 Skrb. račun
9. PARTNER BANKA D.D. 387 0,19 Skrb. račun
10. RAVLIĆ ŽELJKO 354 0,17 Osnovni račun
Čitam, bzjk potražuje 7 radnika. Prije 6 mjeseci ih je zapošljavala 53. Interesantno.
Sve na neodređeno vrijeme…
Vaš linkthumbsup]
Sad sam se sjetio da je prošli tjedan bio skriveni nalog na 750 kn na kupnji…znači to je Hansabankas kupovala…
ali nije mi jasno zašto bi išli skrivati tih 85 komada. Pa nije to neka količina…
Sad sam se sjetio da je prošli tjedan bio skriveni nalog na 750 kn na kupnji…znači to je Hansabankas kupovala…
ali nije mi jasno zašto bi išli skrivati tih 85 komada. Pa nije to neka količina…
dosta ljudi kad vidi 85 komada na kupnji se ohrabri i smatra to nekim znakom potpore. Kad se vidi samo 8 ili 9 komada, a prvi sljedeći bid 100 kn niže neki znaju skratit poziciju da se desi da nebi palo još 100 kn. Ionako rijetko ko prodaje sad i kupuje, pa kad bi se vidla potpora na kupnji još bi ih manje prodavalo.
pattaya: ” Sad sam se sjetio da je prošli tjedan bio skriveni nalog na 750 kn na kupnji…znači to je Hansabankas kupovala… ali nije mi jasno zašto bi išli skrivati tih 85 komada. Pa nije to neka količina… ” dosta ljudi kad vidi 85 komada na kupnji se ohrabri i smatra to nekim znakom potpore. Kad se vidi samo 8 ili 9 komada, a prvi sljedeći bid 100 kn niže neki znaju skratit poziciju da se desi da nebi palo još 100 kn. Ionako rijetko ko prodaje sad i kupuje, pa kad bi se vidla potpora na kupnji još bi ih manje prodavalo.
to mi je jasno, međutim, očito ljudi nisu htjeli da se vidi da postoji potpora na kupnji iz nekog razloga…a to je…
1) Iz razloga što žele još nadokupljivat po nižim cijenama i spuštati prosjek koji je iznad 1000 pa im ne odgovara da se kupnja podeblja?
2) iz razloga što znaju nešto što mi ne znamo pa diskretno kupuju prije rasta cijene?
3) zato što žele braniti cijenu a da se to baš i ne primijeti
4) zato što su to ionako ruski mafijaši pa sve rade inkognito?
5) sve navedeno?
Moje misljenje broj 1), a nadam se broju 2) [cool]
Rusi daju skrivene naloge, ali možda i ne samo oni, rekao bi da sa radi o pattayinom razlogu br.1)
Što je sa Fimom? Hoće se oni iskrcati do kraja ili će ponovo početi ulaziti, jel bzjk na kraju ima ili nema onaj free float premali za “opstanak fondova”, ubraja li se udio hfp-a u free float?
Nitko ne želi euforiju koja bi mogla dovesti do reprize prošlogodišnjeg pada.
Po meni bi kratkoročno(ove godine) trebali stabilno rasti barem do Bv-a, imamo trenutno čvrste ruke u dionici.
Rusi su valjda preračunali vrijednost zemlje od Božjakovine po EU cijenama pa su se odlučili malo nakrcati…[cool][cool][proud]
Jel netko od forumaša koji su dulje u ovoj dionici ikad nešto pitao preko maila bozjakovina@zg.htnet.hr što ga je zanimalo oko firme kao dioničara i dobio na to odgovor? Meni uopće ne odgovaraju. Trebali bi u svakom slučaju malo veću brigu prema dioničarima pokazivati, ipak smo mi njima povjerili svoj novac…
ja sam prije praznika probao dobiti izvjesce sa skupstine, ali kao sto si rekao, no response. Sto se tice ovih 85 kom ne bih se puno zamarao, ipak je to 60ak tisuca……….nekako mi to malo da bi banka imala bilo kakvu Strategiju.
a što se vi brinete za božjakovinu. pa vidite da je rusima dobra. ako neće hrvati, hoće litvanci (tj. ruski vlasnici)….
Poštovani fanovi Božakovine, danas i ja dobio laganu odbijenicu od tajnice glede FI. Kaže da joj direktorica ne dozvoljava da mi pošalje. Ali kako je Božakovina ušla u kotizaciju, postali su obavezni objaviti FI na internetu, i to veli tajnica, vrlo skoro. Na žalost, do oni ne objave ništa od izvještaja.
Pozdrav ekipi!