BZJK (Božjakovina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BZJK (Božjakovina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ovo je defitnitivno najjeftinija dionica u RH po svim pokazateljima. treba uzeti u obzir skorašnji ulazak u NATO, a kasnije i u EU, gdje je cijena zemljišta najmanje 15-20 eura (kvalitetnog zemljišta poput onog od bzjk). Treba znati da realno božjakovina vrijedi preko 3000 kuna, a sada ju se dobije ispod 800 kuna što je smiješno povoljna cijena čak i u vrijeme korekcije koju sasvim dobro podnosi. očito je da nema većih kupaca, ali fima neće tek tako gledati bzjk na ovim cijenama nego će ju polako krenuti dizati pa me ne bi čudilo da uskoro vratimo na 1000 kuna cijenu. Nema tu puno posla…A kad se ostvari makar jedno moralićevo preuzimanje, tada više neće biti kupnje ispod 1500-2000 kuna, ako ne i više.

Može li Fima uopće više ulagati u ovo dinicu, zbog novog zakona o OIF??? Mislim da je zbog toga prodavala, i srušila je na 850 kn. Ostalo je napravila globalna korekcija!

čudni se ovdje sveci slave....

evo o planovima Uprave za 2008.
http://www.kutjevo.com/download/KutjevoNovineBr3web.pdf

delboy: ” ovo je defitnitivno najjeftinija dionica u RH po svim pokazateljima. treba uzeti u obzir skorašnji ulazak u NATO, a kasnije i u EU, gdje je cijena zemljišta najmanje 15-20 eura (kvalitetnog zemljišta poput onog od bzjk). Treba znati da realno božjakovina vrijedi preko 3000 kuna, a sada ju se dobije ispod 800 kuna što je smiješno povoljna cijena čak i u vrijeme korekcije koju sasvim dobro podnosi. očito je da nema većih kupaca, ali fima neće tek tako gledati bzjk na ovim cijenama nego će ju polako krenuti dizati pa me ne bi čudilo da uskoro vratimo na 1000 kuna cijenu. Nema tu puno posla…A kad se ostvari makar jedno moralićevo preuzimanje, tada više neće biti kupnje ispod 1500-2000 kuna, ako ne i više. ” Može li Fima uopće više ulagati u ovo dinicu, zbog novog zakona o OIF??? Mislim da je zbog toga prodavala, i srušila je na 850 kn. Ostalo je napravila globalna korekcija!

Fima nije prodavala ispod 900, to je sigurno. I to su prodavali prije korekcije…

opa…jel se to meni čini ili se neko puni na 750?
već podosta paketića po 15 komada je prošlo na 750…počevši od petka…
ako netko kupuje od ekipe s foruma nek se javi da se ne zavaravamo…[lol] [lol]

…ili je ipak bila riječ o skrivenom nalogu…[shocked]

ako netko kupuje od ekipe s foruma nek se javi da se ne zavaravamo…[lol] [lol]

Nisam taj sretnik…

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Možda kolega ADT kupuje, rekao je jednom ako ode ispod 800 da će maksimalno ući u bzjk…[smiley]

Agrokor danas najgore prolazi, bzjk jednostavno više ne može padati, pobrinut će se gazde ako nijedan kupac ne dođe da dignu natrag cijenu jer ovako ispada da im firma ide u bankrot, što nije ni najmanje točno.
Istina, najbolje bi se za to pobrinuli da je na skupštini izglasana dividenda… to im je idealan način privlačenja investitora i poticaj ostalima da ostanu u dionici… Dugoročno, pa ni kratkoročno nema brige za današnje kupce jer smo među najjeftinijim dionicama u RH. Na prvom valu optimizma procjenjujem ovdje povratak na minimalno 1000 kn.

Netko je ugrabio ove dvije po lijepo cijeni,neke dvije drhtave rukice su popustile….
Ima li noviteta sa skupstine?

Netko je ugrabio ove dvije po lijepo cijeni,neke dvije drhtave rukice su popustile….
Ima li noviteta sa skupstine?

Ma kakve drhtave ruke, netko je prodao 2 jer mu je u interesu što niža cijena. Igre se igraju i na najlikvidnijim dionicama a di neće na ovoj. U petak ćemo vidjeti da li je netko iz top 10 “u panici” prodao čak 2 komada. Već su par puta tako po 1-2 dionice prodali da bi srušili cijenu. Što se skupštine tiče mislim da je tropa nešto rekao da će mu tajnica poslati izvještaj sa skupštine ako će se moć u roku mjesec dana.

Hm…moja teorija je bila da je netko pokusao uletiti nedavno sa dvije dionice,novi igrac da okusi malo,pa sada prodaje tek tako,ali ovo tvoje ce prije biti…

obveze Kutjeva iz kvartal u kvartal padaju no u novčanom toku ništa o tome. kakvo je to računovodstvo?

Evo malo tehničkih pokazatelja…
Čim netko lupi po prodaji, bzjk ide u blokadu jer je gornji limit danas 770 kn.
Još bi i kupnja mogla narasti preko gornjeg limita…[lol][lol]

New Report

Close