BZJK (Božjakovina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BZJK (Božjakovina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa kupujmo dok se moze, zasto vam to smeta sta netko rusi cijenu ako ste uvjreni u tu dionicu? I ja bi volio izvjestaj sa skupstine….

nekoliko razloga:
1. jer mi nije drago da netko pili granu na kojoj sjedim; to je otprilike kao da potkradate vlastitu firmu, a kada firma ode u stečaj, pitate se kako se to dogodilo
2. jer ako blagonaklono gledamo na takve pojave onda više nemamo tržište nego džunglu, a u džungli će prije ili kasnije neka zvijer i vama doći glave
3. jer želim da dionica u koju vjerujem postigne realnu cijenu sada, a zbog dobrih rezultata firme još i bolju u budućnosti
4. jer smo dioničari, a ne gusari
eto

free tibet

ok, a koji je protokol?

nazovi, pitaj, ne znam točno!

traži nekog ko se time bavi tamo!

Ali cek ako ja zelim kupiti dionice, onda ih zelim kupiti sto jeftinije, pa onda moram spustiti cijenu,moze objasnjenje. Mozda glupo pitanje,ali ako mi mozes objasniti sto tada napraviti,moze i na pvt…
hvala

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Evo nas na 720 kn. Ovo stvarno nisam očekivao.

Možda imamo ovakav scenarij, ne bi me začudilo:
– svi žele vidjeti izvještaj sa skupštine za koji je uprava najavila da će biti dobar
– netko to pročita na forumu i odluči prodati 1 dionicu po 732,01 te tako srušiti cijenu za nekoliko postotaka
– na taj način ta osoba stvara dojam da baš ona “zna” za izvještaj i da u njemu ima nešto loše te tako nekolicinu potakne da preispitaju izjavu uprave i pomisle kako je dobro prodati jer će cijena nakon izvještaja ići još dolje
– ta ista osoba je mogla biti postavljena na kupnji po 732,01 ili na 720 ili je njen nalog možda baš sad negdje niže na kupnji i čeka da prodaju oni koji su nasjeli (će nasjesti) na prvotno rušenje cijene

Ako je ovaj scenarij istinit, to je čista manipulacija tržištem tj. posao za Hanfu.
Podržavam ideju da se ovo istraži, tj. da se utvrdi radi li se o istoj osobi (manipulatoru)!

I ja mislim da je malo previse potonulo iako mi pase jer sam usao na 1200+,pa sam sada jeftinim dokupom u zadnje vrijeme spustio ulaznu cijenu….ali sto je previse previse je….
Ne vjerujem u manipuliranje jer je svatko mogao ici na skupstinu, to da je bilo prije onda u redu mozemo pricati o manipuliranju,ovako ne bi rekao…iako nije lose sve ispitati.
Ja sam pocetnik pa nagadam…ali me cudi da netko od vecih dionicara nije isao sa foruma…

@Mrnjau

Da slazem se…

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Evo nas na 720 kn. Ovo stvarno nisam očekivao. Možda imamo ovakav scenarij, ne bi me začudilo: – svi žele vidjeti izvještaj sa skupštine za koji je uprava najavila da će biti dobar – netko to pročita na forumu i odluči prodati 1 dionicu po 732,01 te tako srušiti cijenu za nekoliko postotaka – na taj način ta osoba stvara dojam da baš ona “zna” za izvještaj i da u njemu ima nešto loše te tako nekolicinu potakne da preispitaju izjavu uprave i pomisle kako je dobro prodati jer će cijena nakon izvještaja ići još dolje – ta ista osoba je mogla biti postavljena na kupnji po 732,01 ili na 720 ili je njen nalog možda baš sad negdje niže na kupnji i čeka da prodaju oni koji su nasjeli (će nasjesti) na prvotno rušenje cijene Ako je ovaj scenarij istinit, to je čista manipulacija tržištem tj. posao za Hanfu. Podržavam ideju da se ovo istraži, tj. da se utvrdi radi li se o istoj osobi (manipulatoru)!

sad si fakat zabrijao…
netko tko se igrao s onom jednom dionicom, vjeruj mi, ne može stvoriti ama baš nikakvo mišljenje, pogotovo ne o izvještaju sa skupštine. Nekom klincu ili wanna-be investitoru je ostala jedna dionica pa ju je gurnuo bez veze…
kasnije je po bidu lupio onaj koji je prije toga stavio 100 komada na prodaju na 780. Prošlo mu je 44 komada. Ali ako je netko stavio 100 komada okruglo onda se pretpostavlja da ima još na lageru. Možda je margin, a možda se netko uspaničio. Ozbiljni investitori sigurno neće prodavati po ovoj cijeni.
…i moj nalog je bio na 720 kuna (30 komada), bilo mi je šteta ne pokušati nadokupiti po ovoj cijeni. I prošlo je. E sad, dal da mi bude drago ili ne?
…i daj pusti te konspirativne teorije…”on je prodao jednu pa se postavio na 732 ili 720 sa 30 komada”. Bez veze se zamaraš sa tako malim ciframa.

Ma sve u redu, samo mi je pao na pamet taj scenarij pa sam ga napisao…
Mislim, može svašta biti zapravo, ali čim se pojavi tako prodaja ili kupnja 1 dionice, to meni izgleda sumnjivo…
U svakom slučaju ozbiljni investitori neće prodavati.
No fakat taj s 1 dionicom ne mora biti početnik. Može biti lik sa hrpom dionica, koji manipulira jer se želi nakrcati što jeftinije i smanjiti prosjek ulaza…

No dobro. Ajde da nam to izvješće dođe što prije i da ljudi shvate fundamentalnu podcijenjenost pa da cijena krene već jednom u pravcu u kojem svi želimo. Jel tko bio na skupštini??? Ovo pitanje već na uši izlazi…

Upozorio bi kolege na jednu stvar kod ove dionice, naime hanfa je donijela pravilnik kojim se regulira ulaganje OIF-a, a u kojem stoji da OIF ne može u portfelju imati dionice kod kojih free float je manji od 20%, a kod bzjk ako zbrojimo udjele od moralića i hfp-a to ispadne iznad 80%, spominjem to jer u prvih 10 dioničara je fima sa svojim oif-om sa preko 1000 dionica koje će morati prodati. U navedenom pravilniku se međutim precizno ne definira free float, tako da ne mogu sa sigurnošću reči na koji način će hanfa interpretirati dionice od hfp-a, jer ako ih ubroji među one koje nisu u free floatu onda se fima mora iskrcati, a umjesto nje ne može ući ni jedan fond.
navedeni pravilnik možete pogledati na stranicama hanfe. ne posjedujem dionice bzjk, a jedan od razloga zašto nisam ušao je i taj pravilnik.

nigdar ni bilo da ni nekak bilo

Ljudi, koje teorije zavjere ste izveli na bazi prometa od 35k kuna[shocked][shocked]

Ne znam zašto se čudite kad tone cijena Htea koji je iskazao 2,47 milijardi kuna, što onda očekivati od ostalih dionica.

Osim toga, valjda znate zašto ste kupili dionicu[lol]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Upozorio bi kolege na jednu stvar kod ove dionice, naime hanfa je donijela pravilnik kojim se regulira ulaganje OIF-a, a u kojem stoji da OIF ne može u portfelju imati dionice kod kojih free float je manji od 20%, a kod bzjk ako zbrojimo udjele od moralića i hfp-a to ispadne iznad 80%, spominjem to jer u prvih 10 dioničara je fima sa svojim oif-om sa preko 1000 dionica koje će morati prodati. U navedenom pravilniku se međutim precizno ne definira free float, tako da ne mogu sa sigurnošću reči na koji način će hanfa interpretirati dionice od hfp-a, jer ako ih ubroji među one koje nisu u free floatu onda se fima mora iskrcati, a umjesto nje ne može ući ni jedan fond.
navedeni pravilnik možete pogledati na stranicama hanfe. ne posjedujem dionice bzjk, a jedan od razloga zašto nisam ušao je i taj pravilnik.

od kad je to objavljeno fima je prodala oko 6000 dionica BZJK.

Znači da onda fima polako smanjuje svoj udjel, štete što zbog pravilnika da ne može ući neki drugi fond. Po meni za značajniji porast dionice treba malo dobre volje vlasnika, da bzjk uvrsti u višu kotaciju, barem u jdd. Isto tako da počne objavljivati konsolidirana izvješća, mada po novom ztd-u od ove godine postoji obveza da se konsolidirano izvješće dostavi u registar. U skoro vrijeme ne očekujem neku dividendu zbog velikuh obveza.

nigdar ni bilo da ni nekak bilo

gemišt: ” Upozorio bi kolege na jednu stvar kod ove dionice, naime hanfa je donijela pravilnik kojim se regulira ulaganje OIF-a, a u kojem stoji da OIF ne može u portfelju imati dionice kod kojih free float je manji od 20%, a kod bzjk ako zbrojimo udjele od moralića i hfp-a to ispadne iznad 80%, spominjem to jer u prvih 10 dioničara je fima sa svojim oif-om sa preko 1000 dionica koje će morati prodati. U navedenom pravilniku se međutim precizno ne definira free float, tako da ne mogu sa sigurnošću reči na koji način će hanfa interpretirati dionice od hfp-a, jer ako ih ubroji među one koje nisu u free floatu onda se fima mora iskrcati, a umjesto nje ne može ući ni jedan fond. navedeni pravilnik možete pogledati na stranicama hanfe. ne posjedujem dionice bzjk, a jedan od razloga zašto nisam ušao je i taj pravilnik. ”
od kad je to objavljeno fima je prodala oko 6000 dionica BZJK.

za taj se pravilnik zna već dugo vremena, i nedugo nakon što je fima prodala 5000 komada u dogovorenoj transakciji dobio sam informaciju od mog izvora (vrlo visokog) u fimi da je božjakovina “best-buy” iz više razloga, a ne samo fundamentalnih. Zato sam se jakoooo podebljao u božjakovini i ostat ću tu jedno dulje vrijeme…
[rolleyes]

New Report

Close