Dobili smo kontinuirani rast dobiti i prihoda, veću fundamentalnu vrijednost i veću bazu za eventualnu isplatu dividende u odnosu na sadašnju cijenu dionice, mislim da je to puno.
Hoće li se na ovoj skupštini odlučivati uopće o isplati dividende?
Ako Moraliću bude trebalo casha za neke akvizicije, a znamo da ih ima u planu, to mu je idealna solucija, a da ne radi ipo npr. Usput bi i razveselio male dioničare.
Uz omjer cijena/dobit od oko 5 i isplatu dividende cijena bi trebala gore, ali do sada dividenda nije bila uobičajena kod bzjk. Vidjet ćemo.
Javite što je bilo na skupštini, ja ne mogu ići.[thumbsup]
Ne vjerujem da će biti dividende jer će to sve u buduće poslovanj KTJV ili BZJK, no to je dobro za buduće zarade, neka samo nastavi ovaj trend.
Ako Moraliću bude trebalo casha za neke akvizicije, a znamo da ih ima u planu, to mu je idealna solucija, a da ne radi ipo npr. Usput bi i razveselio male dioničare.
Uz omjer cijena/dobit od oko 5 i isplatu dividende cijena bi trebala gore, ali do sada dividenda nije bila uobičajena kod bzjk. Vidjet ćemo.
Koliko nelogičnosti kolega u Vašem postu. Ukoliko bi Moralić i imao nekakve preuzimačke ambicije (baš me interesira koje bi to mogle biti), onda u svakom slučaju neće isplaćivati dividendu, nego mu jednostavnije da preuzimanje izvrši preko Božjakovine. Zar ne kolega?
Brainman!:
”
”
Koliko nelogičnosti kolega u Vašem postu. Ukoliko bi Moralić i imao nekakve preuzimačke ambicije (baš me interesira koje bi to mogle biti), onda u svakom slučaju neće isplaćivati dividendu, nego mu jednostavnije da preuzimanje izvrši preko Božjakovine. Zar ne kolega?
ima preuzimačke ambicije i neće ih raditi preko božjakovine nego preko kutjeva, ali to će se itekako odraziti na cijenu božjakovine. kada bi božjakovina preuzimala izravno, pala bi joj cijena zbog manjka novca na računu i kredita, a ovako će kutjevo malo podnijeti teret širenja u regiju. ovdje zbilja nema brige dugoročno gledano, samo treba pričekati
Tolisimus:
”
Je li ide netko od dioničara Božjakovine kojim slučajem na skupštinu?
2006 dobit 20M kn; 2007 20+M kn….da ne spominjem dobit Kutjeva…. Kakve su šanse da se nekakva dividenda isplati?
”
pa dobit kutjeva u izvještaju božjakovine za 2006 je uključena. za 2007. očekujem konsolidiranu dobit od 40-50 milja kn. Po meni nema skoro nikakve šanse da se isplati dividenda, ali ako se isplati onda će to dići cijenu dionice. Ako će ići isplaćivati dividendu onda je to zato što Moralić hoće raditi nove akvizicije (prvenstveno one u bosni) na svoje ime tj. bez BZJK. Tada se nebi čudio da za 2006. i 2007. isplati 50% dobiti što bi ispalo oko 30 milja kn. ili 150 kn po dionici (50 za 2006. + cca 100 za 2007.)
mogo bi prije kredit otplatit?
il radje da to dokapitalizira?
[smiley]
Brainman!: ” Hoće li se na ovoj skupštini odlučivati uopće o isplati dividende? Ako Moraliću bude trebalo casha za neke akvizicije, a znamo da ih ima u planu, to mu je idealna solucija, a da ne radi ipo npr. Usput bi i razveselio male dioničare. Uz omjer cijena/dobit od oko 5 i isplatu dividende cijena bi trebala gore, ali do sada dividenda nije bila uobičajena kod bzjk. Vidjet ćemo. Javite što je bilo na skupštini, ja ne mogu ići.[thumbsup] ” Koliko nelogičnosti kolega u Vašem postu. Ukoliko bi Moralić i imao nekakve preuzimačke ambicije (baš me interesira koje bi to mogle biti), onda u svakom slučaju neće isplaćivati dividendu, nego mu jednostavnije da preuzimanje izvrši preko Božjakovine. Zar ne kolega?
Kolega, kad već tako podrobno pratite materiju čudi me da niste primijetili da se već dulje vrijeme piše da Moralić želi mostarski HEPOK, a prije dva tjedna je čak bilo i na Hini…
“Poljoprivredno-prehrambeni kombinat “Hepok” iz Mostara bit će privatiziran kroz javni natječaj na temelju najpovoljnije ponude za kupnju većinskog državnog udjela, odlučila je u srijedu Vlada Federacije Bosne i Hercegovine…
…Interes za kupnju “Hepoka” do sada je otvoreno iskazivao poznati hrvatski poduzetnik i vlasnik “Kutjeva” Enver Moralić. On je federalnim vlastima samoinicijativno poslao ponudu za kupnju cijelog mostarskog kombinata, no na to nikada nije dobio konkretan odgovor.”
želi on i hepok i nešto u makedoniji, ali za to treba vremena. nema preuzimanja preko noći…želi i nešto u RH, ali oko toga će se namučiti fino….
Pokušajte saznati kako ide prodaja Kutjevačke graševine od 1l i da li im je to najvažniji proizvod. I saznajte da li su bile kakve smjene u Kutjevu u 10 mjesecu prošle godine.
prestaju proizvoditi jednolitarke i bacaju se na butelje.. smijenjen je netko u upravi.. kakve to ima veze i s cim?