BIH: “HEPOK” ĆE BITI PRIVATIZIRAN JAVNIM NATJEČAJEM
HNA
SARAJEVO,6. veljače 2008.(Hina) – Poljoprivredno-prehrambeni kombinat
“Hepok” iz Mostara bit će privatiziran kroz javni natječaj na temelju
najpovoljnije ponude za kupnju većinskog državnog udjela, odlučila je
u srijedu Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.#L#
Na sjednici vlade, održanoj u Mostaru, odlučeno je da se raspiše
javni natječaj za prodaju svih 67 posto državnog udjela u “Hepoku”
odnosno da se ta tvrtka najprije ponudi na prodaju kao cjelina.
Agencija za privatizaciju Federacije BiH dobila je zadaću izraditi
program privatizacije te početnu bilancu kako bi se mogao raspisati
javni natječaj.
Federalna vlada zaključila je i to da se “Hepok” može prodati odvojeno
po tehnološkim cjelinama ne bude li u prvom pokušaju privatizacije
prihvatljivih ponuda za kupnju cijele tvrtke.
U tom bi se slučaju odvojeno prodavali Pogon za preradu voća, Vinarija
te Destilerija.
Preostala “Hepokova” imovina prodala bi se kroz tzv. malu
privatizaciju.
Interes za kupnju “Hepoka” do sada je otvoreno iskazivao poznati
hrvatski poduzetnik i vlasnik “Kutjeva” Enver Moralić.
On je federalnim vlastima samoinicijativno poslao ponudu za kupnju
cijelog mostarskog kombinata, no na to nikada nije dobio konkretan
odgovor.
Bit će zanimljivo vidjeti da li će ulaziti preko BZJK ili samostalno.
…pa ovo je super vijest…
već dugo moralić želi hepok, a ako bude javnog natječaja siguran sam da je apsolutni favorit za kupnju. U Kutjevo je ulazio preko Božjakovine, logično je da će i sada napraviti isto…[thumbsup]
Vijest je odlična i logična . Međutim i bez toga , ako zanemarimo trenutni trend na burzi , Božjakovina je dobra investicija .
Po Kostolanyjevom grafu s 91. stranice čini mi se da ulazimo u fazu A1…
Iako graf prilično idealizira proces kretanja cijene, dno je čini mi se dosegnuto. Nadam se da je.
Imamo 73 dionice na prodaji trenutno do blokade prema gore, može li bzjk danas u blokadu???
Vijest sa Hepokom je više nego odlična, još da se promijene i drugi čimbenici i ode ovo up,up,up.
Po Kostolanyjevom grafu s 91. stranice čini mi se da ulazimo u fazu A1… Iako graf prilično idealizira proces kretanja cijene, dno je čini mi se dosegnuto. Nadam se da je. Imamo 73 dionice na prodaji trenutno do blokade prema gore, može li bzjk danas u blokadu??? Vijest sa Hepokom je više nego odlična, još da se promijene i drugi čimbenici i ode ovo up,up,up.
…ma neće ovdje biti pozitivne blokade kad je tržište ovako nestabilno, ali nadam se da će se kupnja malo podebljati. Nego, zna li se nešto više o terminima natječaja? Vidim da je i Hina prenijela vijest, ali ne spminju se datumi…
Zasto danas nitko ne prodaje po 800kn??? Ako netko zeli prodavati po 820 ja se odmah postvljam za 30 kom.
Ništa od +blokade, ali samo zbog opće tendencije tržišta. Valjda nećemo ići ispod 800 iako me ne bi začudilo kad vidim stanje na drugim dionicama. Ako ne odemo to je dobar znak jer imamo dobre temelje (čvrste ruke) za budući rast.
Malo sam se zanio dok sam govorio o mogućoj +blokadi. Štoviše, ona je nemoguća sve dok je:
1. paničara i prodavača upravljanih psihologijom mase
2. onih koji misle da je bolje izaći sa gubitkom pa kupiti nešto što je isto dosta palo
3. onih koji dižu nepromišljeno margine pa im banka prodajom založenih VP-a naplaćuje potraživanja
Do dna se uvijek dođe, to je trenutak u kojem je na burzi najveća koncentracija gore opisanih ljudi. Ja se stvarno iskreno nadam da smo došli do dna. Više nemam keša za dokup. Ako nismo, onda nam ostaje samo strpljenje i vjera u dionicu koju posjedujemo. Što se mene tiče, imam oboje.
ADT, pričekaj malo ili stavi na 781. Bit ćeš prvi na kupnji, a možda baš u tom momentu netko udari po bidu.
Evo prodaja se počela spuštati ponovno, a kupnja ne može biti tanja.
[ADT, pričekaj malo ili stavi na 781. Bit ćeš prvi na kupnji, a možda baš u tom momentu netko udari po bidu.
Evo prodaja se počela spuštati ponovno, a kupnja ne može biti tanja
Ma nemam vise casha.
Prosjek ulaza na BZJK mi je 860 i manje sam down nego na kanditu gdje sam ga spustio na 1035. A sad nema mi druge nego da cekam bolje dane, ali ne prodajem nista pa makar palo na 1kn.
[smiley]
11.01.2008. 12:33Brainman!
Slažem se da se letvica mora dignuti jer je naprosto nelogično da BZJK ima tako malu trž. kapitalizaciju.
Burza će na kraju presuditi u kojem trenutku će to dizanje zaista i početi.
Svi se mi nadamo koji smo ulazili na 850-900 da će to biti što prije, špekuliramo i sl.
Inače, uspjela špekulacija = dobro ulaganje, pa bila ona kratkoročna ili dugoročna.
Ja sa BZJK kratkoročno špekuliram, jer mislim da će velik broj ljudi koji su sada ulazili, početi izlaziti na 1000-1200 i kapitalizirati. Bilo bi predivno za dionicu kada to ne bi bila istina. Ali, čini mi se da bi jači rast bio moguć samo ako se pojavi kupac kalibra TODE, koji bi od firme napravio zlatni rudnik.
Inače, bez obzira hoće li TODA kupiti BZJK, dugoročno se ovdje zaista mogu očekivati veliki profiti, ali ima i drugih takovih dionica…
Brainman! 07.02.2008. 10:24
Po Kostolanyjevom grafu s 91. stranice čini mi se da ulazimo u fazu A1…
Iako graf prilično idealizira proces kretanja cijene, dno je čini mi se dosegnuto. Nadam se da je.
Imamo 73 dionice na prodaji trenutno do blokade prema gore, može li bzjk danas u blokadu???
Vijest sa Hepokom je više nego odlična, još da se promijene i drugi čimbenici i ode ovo up,up,up.
Brainman! 07.02.2008. 13:56
Ništa od +blokade, ali samo zbog opće tendencije tržišta. Valjda nećemo ići ispod 800 iako me ne bi začudilo kad vidim stanje na drugim dionicama. Ako ne odemo to je dobar znak jer imamo dobre temelje (čvrste ruke) za budući rast.
Malo sam se zanio dok sam govorio o mogućoj +blokadi. Štoviše, ona je nemoguća sve dok je:
1. paničara i prodavača upravljanih psihologijom mase
2. onih koji misle da je bolje izaći sa gubitkom pa kupiti nešto što je isto dosta palo
3. onih koji dižu nepromišljeno margine pa im banka prodajom založenih VP-a naplaćuje potraživanja
Do dna se uvijek dođe, to je trenutak u kojem je na burzi najveća koncentracija gore opisanih ljudi. Ja se stvarno iskreno nadam da smo došli do dna. Više nemam keša za dokup. Ako nismo, onda nam ostaje samo strpljenje i vjera u dionicu koju posjedujemo. Što se mene tiče, imam oboje.
ADT, pričekaj malo ili stavi na 781. Bit ćeš prvi na kupnji, a možda baš u tom momentu netko udari po bidu.
Evo prodaja se počela spuštati ponovno, a kupnja ne može biti tanja.
Kolega Brainman!, nemojte se ljutiti ali morao sam Vas citirati…
Kao što ste sami rekli kratkoročan ste špekulant (“Ja sa BZJK kratkoročno špekuliram (11.01.2008. 12:3)”) što nije moj stav, ali poštujem i nadam se da ćete što prije profitirati sa 10 %u mjesec dana te napustiti ovu dionicu..
Pozdrav!