BZJK (Božjakovina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BZJK (Božjakovina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

beholder: ” ja se uopće ne uzbuđujem, biti će bežjakovine i po 500 kn i to vrlo brzo…cayman i delboy su većinu svojih dionica već uvaljali po višim cjenama većim budalama od sebe…ali kako će to vama pomoći? BSN ” Ako BZJK padne ispod 800 kn ja svoj cijeli masni portfelj prodajem i ulazim 100% u istu.

ma o tome i ja razmišljam…
danas mi uletilo samo 20-ak komada po lijepoj cijeni…jer više nemam keša
ako budem još malo kupovao eto i mene u top10.
[thumbsup]
svi mi čekamo da se tržište stabilizira…samo jasno mi je da mnogi izlaze van na građevincima koji su višestruko rasli prošle godine – pa još izlaze u plusu, ali nije mi jasno kako ovdje ljudi izlaze van a do prije par mjeseci se jako trgovalo na 1200+
Meni je sad prosječna cijena 920, ali doista ne mislim prodavati još dosta dugo. Target mi je 2000. Ako izgladimo stvari sa EU, a morat ćemo vrlo brzo i to svi znamo, mi smo na konju. Za Kosovo se ne brinem nakon što je pobijedio Tadić. Možda i bude nekih problema, ali Srbi su odlučili u kojem smjeru će ići…
Dugo sam razmišljao gdje ponovno ući. Posavjetovao sam se s ljudima, svojim prijateljima, jednim vodećim čovjekom našeg fonda, jednim “kapitalcem” i nekolicinom brokera. U vrijeme “renesanse burze” prije godinu dana udvostručio sam portfelj za samo dva mjeseca, ljetos sam iz jakog izvora dobio info atpl i ingr. Jedan sam vlak propustio, drugi nisam. Target sam dosegao u samo dva mjeseca. Prije nekoliko mjeseci info je bio: ipkk i bzjk. Obje su skliznule u općoj korekciji, ali što dublje analiziram to sam sve mirniji. Štoviše, za obje dionice imam dva jako jako čvrsta izvora (znam da zvuči kao drukanje, ali u tom slučaju pročitajte ovaj post kao sf-post, I don’t care). Znam da dionice nisu napuhane, znam da su fundamenti u trenutačnoj situaciji izvrsni i znam da su prehrambeno-poljoprivrednom sektoru, za koji smatram da će znatno rasti što se budemo bližili EU. I bzjk nadokupljujem već neko vrijeme i blizu sam top-u 10…
Beholder i društvo će moj post shvatiti kao sf-post. No, ne drukam, nisam očajan, neću propasti ako dionica još padne, neću ostati bez krova nad glavom i neće biti smaka svijeta. I ako još padne dokupit ću čak i od prodaje ipkk (primijetio sam ADT da si u sličnoj situaciji, da imamo sličan portfelj, na IPKK-u čak i količinski – i zato pratim tvoje postove). Valjda shvaćate da je burza samo jedna ozbiljnija igra za odrasle. Profinjenija i glamuroznija igra za poslovne i “wannabe” poslovne ljude. Ako se zatrese na kosovu ili ako se porječkamo oko zerpa – neće firme otići u stečaj ili država u anarhiju. To su samo privremene nestabilnosti koje uvijek prolaze. Za par tjedana, mjeseci ili godinu dana…
Nadam se da ću moći izvući ovaj post baš za godinu dana i nasmijati se s vama, i na cijeni od 2000+ reći kako je svaka korekcija ili burzovna kriza nova škola za investitore. A nažalost neki će uvijek kupovati na vrhu da bi prodavali na dnu. Zapravo, na sreću…
Ufff…THE END

Yep. Moj se portfelj nakon sto sam se rijesio gradjevinaca,brodara, telekoma… suzio se na BZJK 880avg i IPKK 1089avg skoro pa mil. kuna i sad mirno sjedim i cekam. Ako ce dole hebiga, ali sve sto krene dole mora jednog dana i gore. Spavam mirno iz svih razloga koje si ti gore naveo. Fundamenti,fundamenti i opet fundamenti.
delboy,
kad sam rekao da su todine dionice imaju los P/E mislio sam na Belje koje je preko 100 i konzum preko 100.
(naravno ceka se financijsko ) most recent
Osobno, nikad nisam trgovao sa todinim firmama iz puno razloga, vjerovatno nikad ni necu. Ali ne mislim zbog toga da su lose samo meni malo pre riskantne a tebi zelim od srca da se na njima oparis:):).
Ja sam kao sto vidis zicer master.:)

Nikad nemoj biti dole jer te dole noge bole. Up,up,up

pattaya odličan tekst…

Svi zamo fundamente BZJK, ja je kupujem od 450 kuna (kad je bila), a nisam je prodao na 1600 baš iz razloga jer znam da ima fundamente za više.
Mnoge dionice, kao npr, Todorićeve, precijenjene su i da mi neko kaže da će skočiti 100% u mjesec dana ja ih ne bih kupio. Jednostavno vjerujem u fundamente i logiku, a ostale stvari me ne zanimaju.
Tržište je još potreseno raznim događajima i mislim da dolazi vrijeme selekcije kada će rasti dionice koje stvarno vrijede, a ne sve kao do sada.
Kada vidim ludorije koje se događaju na našem tržištu, dođe mi da rasprodam portfelj u Hrvatskoj, no ipak vjerujem u fundamente i stoga nema predaju.

Božjakovinu prodavao na 299 kunića priznam pogrešno.[angry] [angry] [angry] [angry]

05.02.2008 .
BOŽJAKOVINA D.D./REDOVNA DIONICA BZJK-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. MORALIĆ ENVER 162.178 79,12 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 16.816 8,20 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 5.000 2,44 Skrb. račun
4. PBZ D.D./AB BANKAS HANSABANKAS 2.827 1,38 Skrb. račun
5. CENTAR BANKA D.D. 2.250 1,10 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 1.450 0,71 Skrb. račun
7. PBZ D.D. 1.075 0,52 Skrb. račun
8. VRANJEŠ DANIEL 506 0,25 Osnovni račun
9. PARTNER BANKA D.D. 364 0,18 Skrb. račun
10. RAVLIĆ ŽELJKO 354 0,17 Osnovni račun
Ukupno: 94,06
molim vas, BZJK ne isplaćuje dividendu. Uzalud sve brojke kad je tako mizeran dio kapitala van top10. Općenito, ovdje nije riječ o nekoj ogromnoj banci, koja isplaćuje dividende, uz likvidnost i dovoljan freefloat.

jal mi može neko reč svoje mišljnje zbog čega je trenutno negativan trend,ja imam svoje obijašnjenje,al volio bi čut i tuđa razmišljanja?[sad]

[color=blue][/color]bolje da radite pravi posao nego da bilo kakav posao radite na pravi način

jal mi može neko reč svoje mišljnje zbog čega je trenutno negativan trend,ja imam svoje obijašnjenje,al volio bi čut i tuđa razmišljanja?[sad]

kud i svi turci tu i mali mujo. sve palo 30% pa i BZJK. uz to još fima morala prodavati. BTW izvan top 10 je prije bilo ni 4% dionica, a sad je već 6%. U biti je i više ako gledaš da se iza 7. i 9. kriju mali dioničari na istom skrbničkom. A što se tiče “ogromne banke” Rick pogledaj malo koliko je PBZ fljusnuo… neznam kakvi su ti to orgumenti…

Ja se evo sa 23 kom po 805 kn jos podebljao i popravio prosjek.:):) Juhu.
Ne mogu vjerovati da ima onih koji su spremni prodati po ovoj cijeni.

Ljudi moji od svih vaših prepucavanja,ljepih pokazatelja koji govore da je to zaista dionica koja bi trebala imati svijetlu budućnost,bjezite od pravog razloga,međutim ne razumijem nekolicinu vas koji se prepucavate oko trenutno manje bitnih stvari,jer pravi razlog je da trenutno ili sljedi pravi negativni trend(moje subijektivno mišljenj-barem do 6mjeseca,a vijerojatno i duže)zbog određenih razloga koje nebi sad navodio,čisto da se nebi rasprava vodila u krivom smijeru.Mi možemo govorit i o fundamentima i o drugim pokazateljima unutar tvrtke,međutim tu je najvažnija psihologija mase i trenutno stanje na globalnom tržištu koje je nemoguće zaobići i naše tržište.Ima jedan ljepi post na kojem sam pročitao ,ne znam ko je sad to točno napisao al rekao je pravu stvar ,a to je da će morati doći vrijeme kada će se taj ogroman napuhani balon početi prazniti,a da će samo pojedine dionice rasti,što i imama logike.Mislim da i fondovima donekle to i odgovara,ne svima al nekolicina njima da.Burzu se mora gledati i shvaćati kao cijelinu ,a ne njezine pojedine dijelove ,jer se teko gubi pogled.Tko god bude gledao burzu na takav nači moči če mu bit neke stvari logične,koje nekome naizgled nisu!!!!!!!! pozdrav[sad]

Eto to sam postao i na petrokemij!Moram napomenuti savage da mi se oduvijek sviđao tvoj način razmišljanja!!!

[color=blue][/color]bolje da radite pravi posao nego da bilo kakav posao radite na pravi način

to je kolega sve samo zbog drhtavih ručica koje prodaju uz 30% gubitka… kada se tih rješite odoste vi ko raketna [lol]

anamcara: ” jal mi može neko reč svoje mišljnje zbog čega je trenutno negativan trend,ja imam svoje obijašnjenje,al volio bi čut i tuđa razmišljanja?[sad] ” to je kolega sve samo zbog drhtavih ručica koje prodaju uz 30% gubitka… kada se tih rješite odoste vi ko raketna [lol]

u pravu si…
ovi koji izlaze sada valjda misle da mi idemo prema slomu burze i nadaju se da će moći ući po mnogo povoljnijoj cijeni, jer valjda ne bi inače ni izlazili ako se misle pomiriti s gubitkom. Možda će i moći ući jeftinije, ali to je dvosjekli mač…
Ask je visoko, bid je nisko. Ako zanemarimo ovih 9 komada na 830, razlika je čak 100 kuna. Što je u ovom situaciji točno 12.5%. Po meni je jedino logično rješenje – nadokupljivanje. Kako god se zna i umije…pa nek ona pada, a mi si smanjujemo ulaz…

beholder: ” anamcara: ” jal mi može neko reč svoje mišljnje zbog čega je trenutno negativan trend,ja imam svoje obijašnjenje,al volio bi čut i tuđa razmišljanja?[sad] ” to je kolega sve samo zbog drhtavih ručica koje prodaju uz 30% gubitka… kada se tih rješite odoste vi ko raketna [lol] ” u pravu si… ovi koji izlaze sada valjda misle da mi idemo prema slomu burze i nadaju se da će moći ući po mnogo povoljnijoj cijeni, jer valjda ne bi inače ni izlazili ako se misle pomiriti s gubitkom. Možda će i moći ući jeftinije, ali to je dvosjekli mač… Ask je visoko, bid je nisko. Ako zanemarimo ovih 9 komada na 830, razlika je čak 100 kuna. Što je u ovom situaciji točno 12.5%. Po meni je jedino logično rješenje – nadokupljivanje. Kako god se zna i umije…pa nek ona pada, a mi si smanjujemo ulaz…

Stvarno je tesko znati sto drugi misle….ali ja ove trenutke koristim za smanjivanje ulaza, kao sto si vec spomenuo i kupovanje po discountu. Burza nece nigdje i u ovakvim trenutcima se vidi razlika izmedju amatera, spekulanata i investitora. Pattaya, ja danas nadokupih 23 komada po 805 i mislim da cu i sutra uletiti barem jos 30kom ako cijene budu ovakve. Istina, da je dvosjekli mac, ali samo ako gledas short term. In the long run je win situation.
[wink]

New Report

Close