Samo ne znam tko će dizati cijenu kad odu fondovi. Jednog dana će to netko masno platiti, ali gdje je taj dan?
Bojim se predaleko.
Samo ne znam tko će dizati cijenu kad odu fondovi. Jednog dana će to netko masno platiti, ali gdje je taj dan? Bojim se predaleko.
Bolje da odu fondovi. disperzirano vlasništvo će podići likvidnost, na žalost previše je koncentrirano u top10. Trebat će vremena, i isplate dividendi..
10-01-2008
1. MORALIĆ ENVER 162.178 79,12 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 16.816 8,20 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 5.000 2,44 Skrb. račun
4. PBZ D.D./AB BANKAS HANSABANKAS 2.797 1,36 Skrb. račun
5. CENTAR BANKA D.D. 2.250 1,10 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 1.600 0,78 Skrb. račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.371 0,67 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 1.097 0,54 Skrb. račun
9. RAVLIĆ ŽELJKO 354 0,17 Osnovni račun
10. PBZ D.D. 329 0,16 Skrb. račun
Fima dakle i dalje prodaje…znači još 1600 njihovih komada…
ne znam za Erste…tu piše još 1371 kom…kako su kolege došle do 200-300 komada da im je još ostalo?
dakle još više od 2900 komada za prodat od Fime i Erstea…ovim tempom to bi još moglo potrajat…
Jučer i prekjučer prošlo 919 komada koji se ne vide na današnjem stanju u SDA.U srijedu je prošlo 380 komada,nisam siguran da li se taj promet vidi na današnjem stanju(T+3)
Jučer i prekjučer prošlo 919 komada koji se ne vide na današnjem stanju u SDA.U srijedu je prošlo 380 komada,nisam siguran da li se taj promet vidi na današnjem stanju(T+3)
danas je četvrtak kolega…[thumbsup]
u ponedjeljak je prošlo 380 komada…
da..ako je tome tako…ostalo je cca 2000 komada (Erste+Fima)
moramo uzeti u obzir da nisu te dane prodavali samo Erste i Fima…prodali su nešto i mali valjda…
mislim da bi se u ponedjeljak dosta toga trebalo znati…
Da, još oko 2000 komada treba otići po 850 ako će Erste+Fima htjeti baš sve rasprodati.
Evo i danas čišćenja do 850.
Brine me što će kupnja ovako jako oslabiti. Ne znam koliko će još kupaca biti spremno kupiti po 850.
Mogla bi BZJK skliznuti prema 800.[bye]
Kad ponestane prodaje na ovim razinama kupnja će morat podignuti letvicu ili ćemo imati vrlo nelikvidnu dionicu.
U tom trenutku dionica prestaje biti zanimljiva špekulantima i interesantna ulagačima na duži rok,koji su spremni čekati par godina i pristojno zaraditi.U trenutku kad možemo očekivati prinose crobexa max. 20 do 30% godišnje ova dionica uz odgovarajući rizik donosi i veliki profit za prave igrače sa vizijom.Ovo nije navlakuša već osobno mišljenje.Svaki komentar dobrodošao.
Riječi ti se pozlatile.
Eto, nije neki komentar, više lijepa želja [smiley]
Slažem se da se letvica mora dignuti jer je naprosto nelogično da BZJK ima tako malu trž. kapitalizaciju.
Burza će na kraju presuditi u kojem trenutku će to dizanje zaista i početi.
Svi se mi nadamo koji smo ulazili na 850-900 da će to biti što prije, špekuliramo i sl.
Inače, uspjela špekulacija = dobro ulaganje, pa bila ona kratkoročna ili dugoročna.
Ja sa BZJK kratkoročno špekuliram, jer mislim da će velik broj ljudi koji su sada ulazili, početi izlaziti na 1000-1200 i kapitalizirati. Bilo bi predivno za dionicu kada to ne bi bila istina. Ali, čini mi se da bi jači rast bio moguć samo ako se pojavi kupac kalibra TODE, koji bi od firme napravio zlatni rudnik.
Inače, bez obzira hoće li TODA kupiti BZJK, dugoročno se ovdje zaista mogu očekivati veliki profiti, ali ima i drugih takovih dionica…[thumbsup]
Ali, čini mi se da bi jači rast bio moguć samo ako se pojavi kupac kalibra TODE, koji bi od firme napravio zlatni rudnik.
Da moralić je baš sitna riba..[lol] a i firma je u minusu