A da prostiš jeste se svi usrali ko grlice. ovakve stvari pogoduju fondovima koji još k tome dodaju ulje na vatru tako što prodaju par desetaka komada. Ista Fima je nedavno i kupovala po istoj cijeni po kojoj sad prodaje. a da ne govorimo o 2500 dionica na 1185 kn. umjesto da polako skupljate po 1000 po koliko vam daju vi radite paniku. sad najednom svi zaboravljaju da je konsolidirani P/E oko 5 na ovim razinama i pričaju o free floatu koji je u ovom slučaju taman preko 20%. dakle i da se desi ovo o čemu pričaju (što bi značilo krah dobrog dijela burze a vjerojatno i izlaženja na ulice) ovdje smo od toga sigurni. po meni to je naručena priča od strane fondova da se još malo odgodi neizbježan rast nakon korekcije jer očito im paše da rast krene tog magičnog 1.1. mada sam mišljenja da će rast razvući na bar 4 mjeseca kako bi mogli polako kupovati.
Oprosti Savage ali ti meni upravo djeluješ kao Fond – agitator, he,he ……………….pričaš baš ono što fimi paše kad izlazi
jer da želiš kupiti ne bi sve davao na velika zvona……….logično zar ne
nhf[cool]
Molio bih kolegu SAVAGE da mi napiše gdje se može pogledati FI, ili ako može sam postati, volio bih ga sam pregledati. Ova firma/dionica mi se, prema vašim komentarima, čini dosta zanimljiva, ali nisam nigdje vidio FI, a rado bih ga sam proanalizirao.
Oprosti Savage ali ti meni upravo djeluješ kao Fond – agitator, he,he ……………….pričaš baš ono što fimi paše kad izlazi
jer da želiš kupiti ne bi sve davao na velika zvona……….logično zar ne
nhf[cool]
pa da budem iskren ja već imam BZJK već neko vrijeme i nebi vjerovao ali upravo sam danas i dokupio malo.
I ne vidim koji dio mog prethodnog posta nije istinit. Pozdrav!
Molio bih kolegu SAVAGE da mi napiše gdje se može pogledati FI, ili ako može sam postati, volio bih ga sam pregledati. Ova firma/dionica mi se, prema vašim komentarima, čini dosta zanimljiva, ali nisam nigdje vidio FI, a rado bih ga sam proanalizirao.
izvješća su ovdje (a baš kako pišem primjećujem da je došlo ono za 3Q)
Vaš link
dobit za 9 mjeseci ove godine je 5,8 milijuna kn što ispada 28 kn po dionici. Dakle BEZ Kutjeva! Mora se napomenuti da su prihodi od prodaje rasli 40%, dok u ovom razdoblju nema financijskih prihoda i rashoda koju su bitno utjecali na bilancu prošle godine. Bez KTJV P/E je 35. Sa KTJV dobit po dionici je za prvih 9 mjeseci je 163 (ktjv)+28 čisto bzjk = 191 EPS.
dakle za prvih 9 mjeseci P/E je malo viši od 5 za prvih 9 mj. možda na kraju godine padne i na ispod 4 [tongue] . ovo sam nabrzaka izračunao pa ako sam gdje pogriješio ispravite me. evo i BZJK izvješća komulativno za ovu i prošlu godinu da se ne mučite s traženjem. Pozdrav!
opet ce cayman na kraju biti u pravu[cool]..
… naravno najbitnije će biti godišnje izvješće da vidimo kako BZJK vraća kredit za KTJV, ali mislim da tu neće biti problema. to pokazuje i ogroman rast poslovnih prihoda. Pozdrav!
opet ce cayman na kraju biti u pravu[cool]..
Pa naravno da hoću. ja sam strpljiv i čekam, pa makar 5 godina čekao, ali dočekat ću barem 3000 ovdje, ako ne i 4000.
Dokupio sam neki dan na 1050..nisam vjerovao da ćemo ispod 1000…nadam se da je ovo danas dno,iako nisam baš siguran[undecid]
Ma šta su se svi prepali najave ukidanja JDD-a. Pa neće sad BZJK nestati s burze pa da treba prodavati pošto poto. Mislio sam da bar ovdje nema drhtavih ručica. Samo vi prodajte i po 900, bit će vam poslije žao. 56 dionica -10% bljak[censored]