Al se kolega raspištoljio sa postovima.. [smiley2] Eto, drago mi je da se polako skuplja ekipa, ali mislim da ništa nova nismo saznali.. Sve već poznato, poslovanje, perspektiva, kvaliteta, al možda nije loše isponavljati malo,ha? Ipak ima ona stara Repetitio est mater studiorum.
Kod nas kažu: Repetitio est mater stupidorum. [smiley2]
Kod nas kažu: Repetitio est mater stupidorum. [smiley2]
odlična
[color=blue]Petar Čobanković: Vina berbe 2007. posebno ona vrhunska i autohtona, dugo će se pamtiti kao odlična vina.[/color]
Privredni Vjesnik
7.10
1. MORALIĆ ENVER 162.178 79,12 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 16.816 8,20 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 7.226 3,53 Skrb. račun
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 4.382 2,14 Skrb. račun
5. PBZ D.D. 2.408 1,17 Skrb. račun
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 2.289 1,12 Skrb. račun
7. CENTAR BANKA D.D. 2.250 1,10 Skrb. račun
8. RAVLIĆ ŽELJKO 354 0,17 Osnovni račun
9. ŽUPANOVIĆ IVO 194 0,09 Osnovni račun
10. BARIŠIĆ VEDRAN 189 0,09 Osnovni račun
Ukupno: 96,73
novo stanje
Važeći podaci za uredovni dan 29.10.2007 .
BOŽJAKOVINA D.D./REDOVNA DIONICA BZJK-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. MORALIĆ ENVER 162.178 79,12 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 16.816 8,20 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 7.226 3,53 Skrb. račun
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 4.382 2,14 Skrb. račun
5. PBZ D.D. 2.408 1,17 Skrb. račun
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 2.289 1,12 Skrb. račun
7. CENTAR BANKA D.D. 2.250 1,10 Skrb. račun
8. RAVLIĆ ŽELJKO 354 0,17 Osnovni račun
9. ŽUPANOVIĆ IVO 194 0,09 Osnovni račun
10. JALŠOVEC JERKO 170 0,08 Osnovni račun novi u top 10
Ukupno: 96,72
ako sam uspješno pohvatao zadnjih dana prijašnji 10. po redu Barišić je kupio sitno (10ak komada) i onda sad odlučio izaći. toliko o ozbiljnom ulagaču. sad bar znamo tko i kakvi nam ruše cijenu.
Da vidimo tko će prodavati kad Management odluči isplatiti 10% tržišne cijene u dividendama. Korekcija je moguća u svim slučajevima osim jednog 100% učinkovitog-isplate DIVIDENDE.
Ratovi, krize, izbori i ostalo ne mogu srušiti cijenu dionice u tom slučaju.[smiley11]
Da vidimo tko će prodavati kad Management odluči isplatiti 10% tržišne cijene u dividendama. Korekcija je moguća u svim slučajevima osim jednog 100% učinkovitog-isplate DIVIDENDE. Ratovi, krize, izbori i ostalo ne mogu srušiti cijenu dionice u tom slučaju.[smiley11]
to ti govoris nesto provjereno il je to jedna u nizu “navlakusa” na ovu dionicu>?di si procitao da ce biti dividenda 10%isplacena>?i kada>?
Da vidimo tko će prodavati kad Management odluči isplatiti 10% tržišne cijene u dividendama. Korekcija je moguća u svim slučajevima osim jednog 100% učinkovitog-isplate DIVIDENDE.
Ratovi, krize, izbori i ostalo ne mogu srušiti cijenu dionice u tom slučaju.[smiley11]
treba prije vratit dug nego sto se bude isplacivala dividenda.. to bi sasko mogao dobit dividendu na kutjevu..
Dividendu dobije i BZJK od KTJV pa posredno i mi ukoliko pi BZJK isplaćivala. Konsolidirana BZJK je profitabilna i bez obzira na kredit te bi mogla isplaćivati dividendu teoretski.
Ako poduzeće reinvestira dobit, odgađa još veću dividendu u budućnosti… Hoću reći, rast cijene je neminiovan kod profitabilnog poduzeća bez obzira na usputne krizice…
Mada mislim da je ova dionica objektivno jako podcijenjena sumnjam da će isplaćivati dividendu bar dok ne vrate kredit. meni je draže to što se božjakovina i kutjevo šire umjesto da daju dividendu i sade nove nasade vinograda prije ulaska u EU nakon čega će sadnja dotičnih biti ograničena ako ne i obustavljena. to je daleko bitnije. isto tako je bitno da se BZJK uvrsti u JDD pa da možemo konačno dobit konsolidirano izvješće koje bi valjda nekima otvorilo oči i ukazalo da je konsolidirano P/E u najgorem slučaju 7, a book 0,5 .
da stvar bude ‘gora’ ovo nije dionica koja je u minusu ili jedva u pozitivi pa da gledamo samo book nego je debelo u plusu
zanimljivo da trenutna cijena od 1200 kn jednaka cijeni booka kutjeva u bzjk uz zaradu po dionici bzjk od 173 kn ili P/E 7 u zadnjih godinu dana – dakle samo kutjeva.
ali kao što rekoh dijeljenje dividende nebi bio dobar potez bar po meni tako da na nju možete zaboravit.
Slažem se vama, dok je god stopa rasta reinvestirane dobiti veća od troška kapitala, poduzeće će reinvestirati dobit. Kutjevo ima profitabilne investicije pa je za nas svih bolje da se dividenda još ne isplaćuje.
Htio sam samo reći da je dividenda cjepivo protiv korekcije te da će BZJK biti sposobna za to s obzirom na ovu tržišnu cijenu i PE.
Pozdrav kolega Savage, radite veliku informacijsku potporu za BZJK
Buffett (s pravom) smatra da tvrtka na svaki dolar (kunu…) zadržane dobiti, mora stvoriti najmanje još jedan dolar tržišne vrijednosti da bi bila prihvatljiva. Ako firma samo zadržava dobit (ne isplaćuje dividendu), onda ta zadržana dobit mora vlasnicima dionica donijeti dodatnu vrijednost na drugi način. (To također treba odbiti kad se računa povećanje dobiti da bi se steklo pravu sliku.) Ako ne, onda je uprava nesposobna ili vara dioničare[smiley2]