Božjakovina ima nešto preko 4 milijuna dionica kutjeva, što po 120 kn iznosi oko 480 milijuna kuna,
Sama Božjakovina ima oko 205.000 dionica, što po današnjoj cijeni vrijedi oko 200 milijuna kuna.
Dakle ako kupim BZJK dobijem KTJV uz 50% popusta i još pride Božjakovinu. Griješim li negdje u računu?
ajde ne coprajte.. ako se nekome prodaje neka proda po 940.. nece nikome skoditi..
p.s. mali, zaboravio si kredit za kutjevo.. tako da u nacelu kupis kutjevo po 10-20% popusta plus dobijes bzjk, pcelarsku centralu i zadrugu staru jankovci besplatno..
mali, u načelu ne griješiš
Slažem se i vrlo vjerojatno bi ova dionica mogla odraditi najveći rast do kraja godine. Međutim opet ukazujem na izrazitu nelikvidnost dionice, što može biti vrlo opasno.
Božjakovina ima nešto preko 4 milijuna dionica kutjeva, što po 120 kn iznosi oko 480 milijuna kuna, Sama Božjakovina ima oko 205.000 dionica, što po današnjoj cijeni vrijedi oko 200 milijuna kuna. Dakle ako kupim BZJK dobijem KTJV uz 50% popusta i još pride Božjakovinu. Griješim li negdje u računu?
Grijesis u potpunosti, BZJK ima vecinski paket u KTJV, dok je ovo cijena za promet na burzi. Ne kazem da je BZJK podcijenjena ili precijenjena, vec jednostavno da se to tako ne racuna…………..
Ako cemo vec teoretski, kad se radi procjena vrijednosti onda za vecinski paket se placa premija, a za manjinski diskont. Kada bi free float bio dovoljno veliki i kad bi prosjecni dnevni promet kutjeva bio npr 1 000 000 kn s cijenama oko 120kn, onda bi mogao reci da je udio bozjakovine u KTJV vrijedniji od 120 kn, ali uz ovakve promete, cijena kutjeva od 120 kn je gotovo beznacajna.
napomena: imam BZJK
da vipy, ali načelno je u pravu ako gledamo cijeli problem pojednostavljeno. no, to se ipak na taj način ne može računati nego treba uzeti u obzir cijelu imovinu i paziti da se ne poklapaju u izračunima.
A da pogledamo ovako: uz kapitalizaciju od 620 M kn (po 130 kn) i polugodišnju dobit od 17,4 M kn, P/E na godišnoj razini je nešto preko 17, što je je jedan od najboljih u branši. Uzevši u obzir da zadnje investicije i reorganizacija tek počinju davati rezultate cijena KTJV može samo gore, a onda i BZJK.
A glede kredita za Kutjevo, kad su ga uzimali, morali su imati nekakvu imovinu da garantiraju za taj kredit.
P.S. imam i ja BZJK
A glede kredita za Kutjevo, kad su ga uzimali, morali su imati nekakvu imovinu da garantiraju za taj kredit. P.S. imam i ja BZJK
Da, imali su.
Imovinu Kutjeva
A da pogledamo ovako: uz kapitalizaciju od 620 M kn (po 130 kn) i polugodišnju dobit od 17,4 M kn, P/E na godišnoj razini je nešto preko 17, što je je jedan od najboljih u branši. Uzevši u obzir da zadnje investicije i reorganizacija tek počinju davati rezultate cijena KTJV može samo gore, a onda i BZJK.
A glede kredita za Kutjevo, kad su ga uzimali, morali su imati nekakvu imovinu da garantiraju za taj kredit.
P.S. imam i ja BZJK
Morat ćeš se malo bolje potruditi.
Nije bit hvalit neku dionicu kad ju kupiš i upoznavat druge s njom, nego ju svaki dan bolje razumjet, proučavat.
P.S.: Nisam mislio reći da ti drukaš za BZJK, nego da je bolje da vrijeme utrošiš na proučavanje investicije. Trenutno ne možeš sakrit da zapravo slabo poznaješ obje firme i sam odnos. NHF
jedini nedostatak koji ja vidim jest taj dug od 200 milja.. no uz neku dobit kutjeva od 40 miliona kuna godisnje to i nije neki problem? a gazda nije pokusavao nikakve dokapitalizacije privatnom ponudom po nominali, i dok god su tu FIMA i HFP sumnjam i da hoce.. nije probao ove godine, a prijatelj Mesic od sljedece godine vise nije predsjednik.. osim toga ima dosta para da mu takve muljaze i nervoze ne trebaju previse u zivotu pod stare dane..
no dobro i par likova sumnjiva morala koji su isto u dionici, al na neki normalni rok od godinu-dvije to ne bi trebo bit problem..