pa sta nije logicno da covjek za svaku drzavu ima maticnu firmu? a holding za sve njih je enver moralic..nije se javio sa bosanskom firmom da kupi ribnjake kod daruvara niti sa hrv. da kupi bosanskog vinara.. a zasto ne kupuje sa bzjk i kutjevom je vrlo jednostavno.. nema se dovoljno para.. treba vratit kredit za kutjevo..
al se nakotilo odmah teorija zavjere od ranoraznih navlakaca. i na jednu na drugu stranu..
Ukratko bave se proizvodnjom vina, cijela Europa se trese zbog jeftinih vina iz Južne Amerike i Australije, morat će se uništiti podosta vinograda.
A gdje smo mi u tom slučaju?
Bojim se u još lošijoj poziciji, kome ćemo prodavati naša vina??
Uostalom dionica je nelikvidna , nema biti jedan razlog da cijena krene prema gore.
Gubitak vremena po meni.
Krivo.
Kutjevo je brand, ima osiguranu potrošnju u svim domaćim birtijama i restoranima, da ne govorimo o zlatnim medaljama. Također, Kutjevo radi i štošta drugog osim vina.
Budućnosti nemaju loša uvozna vina (ja jako cijenim domaću proizvodnju – jako smo potcijenjeni).
Plavi je definitivno u pravu.
Loša uvozna vina imaju itekako budućnost jer su jeftinija od loših domaćih vina.
A dobra domaća vina su toliko precijenjena da nemaju šanse protiv bilo kojeg stranog vina u klasi.
Jedini što zasad drži domaće vino je to što domaći potrošač ne zna puno o kvaliteti i pije naše vino iz navike.
Ali to će se jako brzo promijeniti
Plavi je definitivno u pravu.
Loša uvozna vina imaju itekako budućnost jer su jeftinija od loših domaćih vina.
A dobra domaća vina su toliko precijenjena da nemaju šanse protiv bilo kojeg stranog vina u klasi.
Jedini što zasad drži domaće vino je to što domaći potrošač ne zna puno o kvaliteti i pije naše vino iz navike.
Ali to će se jako brzo promijeniti
A kako si ti Kutjevo strpao u loša domaća vina?
Ja nisam kolega Budd.
Kutjevo recimo spada u red precijenjenih dobrih domaćih vina
Budd malo se informiraj kakvo je stanje u Europi sa vinarstvom, pa onda reci kako će biti našim vinarima kada uđu u EU.
Našao sam i u poslovnom članak, nemoj misliti da će EU koji toliko ima svojih problema sa svojim vinarima, jedva dočekati hrvatske sa njihovim problemima:
http://www.poslovni.hr/47680.aspx
Europski sektor vinogradarstva i vinarstva već godinama gubi bitku s oštrom konkurencijom iz Sjedinjenih Država i Australije
Znam da je stanje loše, ali samo hoću reći da Kutjevo ima svoju stalnu publiku a i stalno poboljšavaju kvalitetu vina. Također – oni nemaju samo vina. Eto, to sam htio naglasiti.
Ja nisam kolega Budd. Kutjevo recimo spada u red precijenjenih dobrih domaćih vina
Samo ne znam što će biti kada uđe Hrvatska u EU, oni tamo gase svu nerentabilnu proizvodnju a svojmi kvalitetnim vinima omoguči će brendiranje i marketinški prodor.
Jeftina vina iz J. Amerike i Australije imamo, pitanje je kako će se pozicionirati naši. Veliko pitanje.
ententinis:
”
Ja nisam kolega Budd. Kutjevo recimo spada u red precijenjenih dobrih domaćih vina”
Samo ne znam što će biti kada uđe Hrvatska u EU, oni tamo gase svu nerentabilnu proizvodnju a svojmi kvalitetnim vinima omoguči će brendiranje i marketinški prodor.
Jeftina vina iz J. Amerike i Australije imamo, pitanje je kako će se pozicionirati naši. Veliko pitanje.
Jeste imali prilike probati ta trovila iz J.Amerika i Australije (jeftina)? Sve što sam ja probao je gore od Ribara (koji sam jednom prije mnogo godina okusio i povratio)
A čujte kapacitetima proizvodnje se ne možemo nosit ni sa kim.
Jer su naši kapaciteti smiješno mali.
Niti imamo ikakve šanse vani.
Jedino podizanjem kvalitete i realnim cijenama možemo opstati na domaćem tržištu.
Ono što drži naše vinare je domoljublje kupaca pri odabiru vina.
Koliko će to trajati ćemo vidjeti
Ono što drži naše vinare je domoljublje kupaca pri odabiru vina.
Koliko će to trajati ćemo vidjeti
Kod mene – do smrti
plavi: ” ententinis: ” Ja nisam kolega Budd. Kutjevo recimo spada u red precijenjenih dobrih domaćih vina” Samo ne znam što će biti kada uđe Hrvatska u EU, oni tamo gase svu nerentabilnu proizvodnju a svojmi kvalitetnim vinima omoguči će brendiranje i marketinški prodor. Jeftina vina iz J. Amerike i Australije imamo, pitanje je kako će se pozicionirati naši. Veliko pitanje. ” Jeste imali prilike probati ta trovila iz J.Amerika i Australije (jeftina)? Sve što sam ja probao je gore od Ribara (koji sam jednom prije mnogo godina okusio i povratio)
Kolega Budd uzmite čistu konfekciju iz Francuske JP Chenet koja košta 40 kuna u Intersparu i usporedite je sa bilo kojim našim bijelim vinom koje je vama osobno najbolje i vidjet ćete o čemu se tu radi.
Naše najbolja i najskuplja bijela vina se ne mogu s tim vinom nositi po ničemu.
I to je bit cijele priče