povlači se i prodaja…još par komada ispod 1200 kuna. na koliko smo do kraja tjedna?
Ja zadovoljan s 1300. Makar bi moglo i više.
nije bitno do kraja tjedna.. bitno je do kraja godine.. ja bih rekel da bi oko 2000 bilo ok.. a onda nakon godisnjeg na 2500..
Mogao je kupiti po 1120, al mu je 20 kn igralo ulogu. Sad nek kupi po 1300
Da li je ovogodišnja suša napravila štete i Božjakovini?
Ne zanima me utjecaj na sutrašnju cijenu, već za dogodine…
ja ću sigurno biti zadovoljan sa 2000 na kraju godine. a to je tek cijena booka. kad malo zbrojimo, već vidimo da će kutjevo poslovati najmanje 100% bolje nego lani. a berba ove godine počinje puno ranije nego prije…sunca ima više…[smiley1]
ovogodisnja susa ce mozda imati rezultate na poslovanje sljedece godine (2008), a ne ove..
inace, po mojem skromnom znanju, vinova loza je prilicno otporna na manjak vode.. nije to paradajz..
mozda SLK zna vise[smiley2]
ovogodisnja susa ce mozda imati rezultate na poslovanje sljedece godine (2008), a ne ove..
inace, po mojem skromnom znanju, vinova loza je prilicno otporna na manjak vode.. nije to paradajz..
mozda SLK zna vise[smiley2]
Ja očekujem da će prihodi ove godine biti fantastični, jer nema skrivanja. Zna se koliko je bilo uroda, koliko vina, koje su cijene… Dobrom analizom bi se dalo izračunati prihode od vinarstva +-10%. Tu su i drugi sektori, neki uopće ne ovise o klimatskim prilikama npr. mesarstvo, a zapravo to dvoje (vino/meso) i čini glavninu prihoda Kutjeva.
O kvaliteti uroda će se znati vrlo brzo, ali ne očekujte baš prošlogodišnje rezultate, koji su bili rekordi rekorda, unazad 15-20 godina. Prošla godina nije reprezentativni primjer uroda, jer je iznad prosječna i po urodu i kvaliteti.
http://www.kutjevo.com/index.php?f=alb&id=4
mesina[smiley2]
inace, ti proslogodisnji urodi vina jos nisu nigdje unovceni vecim dijelom, zar ne?
treba vremena da se napravi vino od grozdja.. pogotovo ova kasna berba..
Da, ovdje su uglavnom mesni proizvodi, no mesna industrija ima svoje lokale, mesnice sa svježim mesom. Isto tako, kupuju se i svinjske, juneće i goveđe polovice. Na svinjske polovice je u studenom, prosincu velika gužva, jer prodaju i preko sindikalne prodaje.