BZJK (Božjakovina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BZJK (Božjakovina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

djelomično sam se vratio, tek za 2 tjedna se vraćam u zgb. trenutno sam u ičićima i uživam u drugom dijelu odmora jer tamo gdje sam bio jedva da su čuli za internet. vidim počelo se trgovati s božjakovinom sasvim solidno, a pokazatelji kutjeva sve su bolji i bolji. fima je promijenila svoje portfeljaše na top 10 – jedan je vani, drugi je ušao i to mi je dobar znak da idemo prema 2000. samo bez naglih trzaja ovaj put…pozdrav

Imate članak u večernjem o planovima za ulagane u Kutjevo. pa si ga pročitajte. biti će vam jasno što je sve postignuto u niti tri godine od agonije u kojoj je bilo do sadašnjih rezultata. A to je samo početak

Zna Moralić što će mu donijeti status vinara iz EU. Bit će zaštićen ko medvjed Bruno jer EU štiti svoje vinare na štetu američkih i australskih i ostalih što je odlično za nas. A pripremaju se tako velike akvizicije u regiji da će moji tekstovi od prije par mjeseci ispasti kao dječja igra, no pustimo da vam to novine napišu….

HFP: za Ribnjačarstvo Končanica niti jedna ponuda

ZAGREB, 8. kolovoza 2007. (Hina) – Za kupnju 51,79 postotnog udjela u Ribnjačarstvu Končanica do isteka roka, odnosno do danas u 14 sati, u Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) nije pristigla niti jedna ponuda, iako je tvrtka Božjakovina otkupila ponudbenu dokumentaciju.

Većinski udio u Ribnjačarstvu Končanica u prvom pokušaju prodaje bio je ponuđen po nominalnoj cijeni od 3,57 milijuna kuna, a na prodaju su ponuđene dionice iz portfelja HFP-a i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Prema Zakonu o privatizaciji, cijena će moći biti umanjena tek po završetku ovog tzv. “nultog” natječaja, odnosno prodaji po nominalnoj cijeni.

Riječ je o najstarijem hrvatskom ribnjačarstvu s 24 ribnjaka, od kojih se danas uzgoj slatkovodne ribe obavlja u samo njih sedam. Ukupna površina ribnjaka iznosi 1.474 hektara, od čega 1.000 hektara vodene površine, dok je veličina aktivnih ribnjaka 520 hektara.

Temeljni kapital tvrtke iznosi 6,9 milijuna kuna, a aktiva 8,8 milijuna kuna, dok su ukupne obveze Ribnjičarstva Končanica krajem prošle godine bile veće od 1,68 milijuna kuna.

No respect

ajde sad poljubiti noge velikom super24[smiley2]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Moralic i ja.. veliki umovi cesto razmisljaju na isti nacin [smiley1]

jos da se obogatim bar jedan posto ko on..[smiley2]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Da li bi se isplatilo kupiti te ribnjake?

pa ne znam stvarno.. 10km kvadratnih ribnjaka..

cujem da je riba danas bas ono.. jeftina.. ne isplati se to..

Ribnjaci nisu bitni. Kutjevo je.
Valjda je svima jasno da kad pišem o Kutjevu, pišem zapravo o Božjakovini.

Evo malo iz večernjaka. Kutjevo je gigant već sada a prodaje se po bagateli.

VINOGRADARSTVO Kutjevački kombinat ugodno iznenadio svojih oko 400 kooperanata
Za prošlogodišnju berbu 50 lipa po kilogramu
Autor Ljiljana Marić

KAPTOL – Kako su dobrim poslovnim rezultatima u proizvodnji i prodaji vina pridonijeli i naši kooperanti koji imaju oko 450 hektara vinograda, odlučili smo da im prije početka ovogodišnje berbe isplatimo još 30 do 50 lipa po kilogramu otkupljenog grožđa iz prošlogodišnje berbe – najavio je Ivica Perak, član uprave Kutjeva d. d., na sastanku s članovima kaptolske Udruge vinogradara, vinara i voćara.

Kako je oko 400 kooperanata za prodano grožđe već davno isplaćeno, do 15. ožujka ove godine, takvo što nisu očekivali, posebno zato što je prošlogodišnja prosječna otkupna cijena grožđa od 5,03 kune bila znatno veća nego godinu dana prije kada je grožđe bilo znatno slabije kvalitete.

Nisu se nadali
– Nisam se tomu uopće nadao i ostao sam malo zatečen, ali u svakom slučaju to je dobar potez. Razmišljalo se i o nekakvu avansu za berbu koji bi se poslije vraćao, ali ovo je puno bolje i dobro će nam doći za organiziranje berbe – kazao je Ivica Jurčić, kooperant kutjevačkoga kombinata i član kaptolske udruge.

Kutjevo najavljuje da će takav oblik nagrađivanja kooperanata postati praksa samo što će naknada ovisiti o uspješnosti vinogradarsko-vinske godine, odnosno poslovnim rezultatima, za koje se ipak nadaju da će biti još i bolji.
Najavljuje se i korekcija otkupne cijene, za koju se još ne zna kolika će biti, ali u svakom slučaju neće biti niža.

Kako u općini Kaptol kombinat ima 81 kooperanta, odnosno 122 hektara, rečeno je da će se i dalje na tom području nastojati poticati sadnja vinograda jer su obje strane zadovoljne do sada učinjenim.

Vinske ceste
Kooperanti su posebno zadovoljni jer sva zaštitna sredstva mogu nabaviti u Kaptolu, i to s odgodom plaćanja do 30. studenoga bez kamata.
Ovom prigodom dogovorena je i suradnja udruge i Kutjeva d. d. na projektu vinske ceste, a najavljeni su i zajednički izleti po vinskim cestama drugih država.

Hell is Empty and all the Devils are Here

kolega budd ne bih se slozio da ribnjaci nisu bitni.. neki dan sam gledao PLAP stranicu i oni na 6000 metara kvadratnih imaju oko 100 tona ribe godisnje..

koliko tona ribe se moze dobiti na 10 miliona metara kvadratnih ne znam, ali par tisuca tona sigurno..

recimo neku smijesnu cijenu od 5 kn dobiti po kili ribe i lako dodjemo do 5x par miliona kuna.. ako uzmemo Kutjevo za primjer, mislim da je vrlo izvjesno sta ce biti sa ribnjacima ako ih Moralic kupi..

no to su zasad sve spekulacije[smiley2]

bitno u svemu ovome je da božjakovina kao matična tvrtka envera moralića ima ogromne tendencije prema širenju poslovanja i djelatnosti kao i prema širenju u regiji što će nama dioničarima za par godina donijeti prinose veće i od 200%. Već sada procijenjena vrijednost bzjk po dionici je narasla sa 2308 na 2440 kuna prema analizi FIME FCT, a ako bude i tih ribetina unutra, procjena će porasti na najmanje 2700 kuna knjigovodstvene vrijednosti. Kad tome dodamo izvjesna preuzimanja i spajanja, mi smo brzo na preko 3500 kuna knjig. vrijednosti a gdje je tek ulazak u EU. Jako dobra situacija trenutno ovdje moram priznati…

kolega cayman pokusava drzati loptu na zemlji al ovo vrijedi komotno 5000 kn po dionici..

Sad je vec izvjesno da ce Kutjevo samo imati preko 40 milijuna kuna dobiti ove godine, sto cini oko 200kn po dionici bzjk..

Pcelarstvo Melita, Stari Jankovci i Bozjakovina sama su trenutno dalje od ociju javnosti, ali mislim da ce i ovdje biti velikih iznenadjenja, a ovo ribarstvo komotno vrijedi 10-20 miliona eura min.. konzervativna procjena..

New Report

Close