i jos jedan stari clanak.. no ponavljanjeje ocito majka mudrosti..
bzjk je tehnicki malo nestabilna.. no sto se tice fundamenata, mislim da je tu suvisno trositi puno rijeci
evo pa procijenite sami koliko je nestabilna dionica ktjv..
Znači pala je od veljače sa 160 kuna na 120? I uz ovo zadnje izvješće?
kad padne ispod 100kn imas se pravo ponovno javiti[smiley1]
inace, ne bi nis reko da bzjk oscilira u istom rasponu vrijednosti u odnosu na dionicu kutjeva, izmedju 2000 i 2500kn[smiley2].. no dotad..
Ako ste pametni, prebacite dio love u samo KTJV i ustabilite cijenu. Onda će i BZJK imati pravu vrijednost.
0,1% dionica je izvan Top 10, čak i da HFP, minstarstvo i gradska banka iziđu van, samo će 1,7% biti van današnjih Top 10. teško se tu može išta kupovati… [smiley6]
Znači pala je od veljače sa 160 kuna na 120? I uz ovo zadnje izvješće?
U trgovanju zadnjih nekoliko dana završna je bila na oko 150 kn, ali to su bile zadnje transakcije sa svega 3-4 dionice. Srednja je cijena bila oko 125 kuna prošli mjesec…
budd: ” Ne pravite se slijepi. BZJK = KTJV + + + … Prema tome, firma koja ostvaruje dobit od 17 mil. kn u prva 2 kvartala, s takvim rastom kao što je KTJV, a cijena ostane ista — što reći nego nevjerojatno. Ako imamo firme koje se s puno slabijim pokazateljima trže na 2-3-4-5 BV, onda ova cijena od 0.5 BV je stvarno bogu za plakati ili razlog za radost, ovisi s koje pozicije gledaš ” Vrijednost BZJK je u dionicama KTJV. Ponovno je nestala potpora na kupnji KTJV, nudi se 60 kuna po komadu, što je samo 50% od tržišne cijene. Tu ja vidim problem Božjakovine, što danas netko iz za.ebancije može prepoloviti book BZJK. Dok već jednom vi ili netko drugi ne krenete kupovati i samo KTJV, te formirati stabilnu cijenu, BZJK će biti nestabilna dionica i njen će book biti neizvjesna brojka. Ja razumijem da kao vlasnici dionice BZJK ne možete (ili ne želite) objektivno razmišljat, ali isto tako znam da vam nije svejedno. Ako ste pametni, prebacite dio love u samo KTJV i ustabilite cijenu. Onda će i BZJK imati pravu vrijednost.
Napokon jedan objektivan tekst na temu BZJK
ktjv nikom nije zanimljiv jer free floata ni nema. prema tome, bespredmetno je o tome pričati. i vi to znate.
kad netko prepolovi bv bzjk onda pisite kolko hocete.. inace mi nije jasno sto zelite postici ovdje? evo recite mi bar na prvt..
bio bih vam zahvalan..
SLK: ” budd: ” Ne pravite se slijepi. BZJK = KTJV + + + … Prema tome, firma koja ostvaruje dobit od 17 mil. kn u prva 2 kvartala, s takvim rastom kao što je KTJV, a cijena ostane ista — što reći nego nevjerojatno. Ako imamo firme koje se s puno slabijim pokazateljima trže na 2-3-4-5 BV, onda ova cijena od 0.5 BV je stvarno bogu za plakati ili razlog za radost, ovisi s koje pozicije gledaš ” Vrijednost BZJK je u dionicama KTJV. Ponovno je nestala potpora na kupnji KTJV, nudi se 60 kuna po komadu, što je samo 50% od tržišne cijene. Tu ja vidim problem Božjakovine, što danas netko iz za.ebancije može prepoloviti book BZJK. Dok već jednom vi ili netko drugi ne krenete kupovati i samo KTJV, te formirati stabilnu cijenu, BZJK će biti nestabilna dionica i njen će book biti neizvjesna brojka. Ja razumijem da kao vlasnici dionice BZJK ne možete (ili ne želite) objektivno razmišljat, ali isto tako znam da vam nije svejedno. Ako ste pametni, prebacite dio love u samo KTJV i ustabilite cijenu. Onda će i BZJK imati pravu vrijednost. ” Napokon jedan objektivan tekst na temu BZJK
Nema smisla racunati KTJV po trzisnim cijenama u Bozjakovini zato sto je udio B u KTJV 83-4%. Kada bi udio bio manji od 50% mozda bi imalo smisla, ovako je to cista g……
1. Bozjakovina nikad ne bi mogla prodati KTJV transakcijama na burzi, jer bi za njega dobila kikiriki, osim eventualno da ide raditi sekundarno izdavanje/dokapitalizaciju uz dobro marketiranje (mozda bi im Fizulic mogao u tome pomoci
2. Transakcija bi isla izvan burze, gdje bi se radila procjena vrijednosti Kutjeva. U procjenu bi se izmedju ostaloga ukljucila premija za vecinski paket.
Tako da trenutna cijena KTJV ne moze utjecati na cijenu BZJK, odnosno u HRV nazalost mozda moze, pa bi ispalo da je SLK u pravu,
Tako da trenutna cijena KTJV ne moze utjecati na cijenu BZJK, odnosno u HRV nazalost mozda moze, pa bi ispalo da je SLK u pravu,
Prihvaćam teoriju kao moguću.
Bez cinizma: koliko po tebi fundamentalno vrijedi BZJK?
SLK:
”
Ako ste pametni, prebacite dio love u samo KTJV i ustabilite cijenu. Onda će i BZJK imati pravu vrijednost.
”
0,1% dionica je izvan Top 10, čak i da HFP, minstarstvo i gradska banka iziđu van, samo će 1,7% biti van današnjih Top 10. teško se tu može išta kupovati… [smiley6]
Ako nema dionica Kutjeva za kupiti, ima dionica Bozjakovine. To je ista stvar.
Ako nema dionica Kutjeva za kupiti, ima dionica Bozjakovine. To je ista stvar.
Objasni to nekima ovdje…[smiley15]