BZJK (Božjakovina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BZJK (Božjakovina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

temeljni kapital ktjv je 50 kn po dionici.. znaci oko 1200-300 po dionici bzjk.. ispod toga nece ici ni u najludjim snovima..

Ma daj, kakvih 50 kn za KTJV, pa sve što bi došlo na 100 kn planulo bi u sekundi! Gotovo svaki ulagač uzeo bi 500-1000 komada, a mnogi i više. Tako da možeš slobodno računicu raditi s minimalno 100 kn [smiley2] Samo što nitko neće prodavati KTJV ni po 100 kn.

Ignore: KressoM, delux

temeljni kapital ktjv je 50 kn po dionici.. znaci oko 1200-300 po dionici bzjk.. ispod toga nece ici ni u najludjim snovima..

To si dobro rekel samo trebal bi imeti na umu da poduzeće kaj povećava prihode tempom kak ih povećava Kutjevo baca skrozi drugače svetlo na vrijednost dionicof Bozjakovine. To je treba vzeti vu obzir. Tak da se denes more kupiti po 1.200 a za dva tri meseci bu bila tko zna koliko.
Mene se onaj znak na graševini čini kak jaki brend.

Pretpostavljam da je prodavatelj Gradska banka, nagovijestio sam to prije dva mjeseca na temi Kutjevo.
Završavaju postupak stečaja, praktički sav ostatak je preuzela HPB koja će na temelju GB napraviti svojevrsnu poljoprivredno kreditnu banku. Nije isključeno ni da je HPB kupac dionica… [smiley1]

Hm, a ne bi li onda njihov udio trebao preći izravno u ruke HPB-a, nakon preuzimanja? Ja sam mislio da će to tako biti.
Može li uopće Gradska banka u stečaju nešto prodavati?

No respect

ak moze hfp sto ne bi i banka[smiley2]

ma ja se uopce ne osvrcem vise na ove ‘insajderske’.. naucio sam se na ptkm..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Hm, a ne bi li onda njuhov udio trebao preći izravno u ruke HPB-a, nakon preuzimanja? Ja sam mislio da će to tako biti.
Može li uopće Gradska banka u stečaju nešto prodavati?

Čuj, nisam do kraja upućen, ali je u procesu podmirivanja dugovanja stečajni upravitelj to mogao. Uostalom, došli su do te mjere da će vratiti SVE dugove SVIM bivšim klijentima, odnosno onima kojima nije država vratila. Nisam dugo vidio dosadašnjeg stečajnog upravitelja Račkog, ali se i bojim da je od godina već izlapio i da mi ne bi dao konkretan odgovor. ako ga sretnem u hodinku (i moja je firma u istoj zgradi), pitat ću ga…

Usput, kad smo kod zgrade, u istom sam ulazu i s jednom firmom koja nikako da iziđe na burzu, iako bi bila zanimljiva… Riječ je o Osijek Koteksu… Predsjednik uprave mi je nedavno rekao da još neće, ali planiraju kroz koju godinu… [smiley8]

[color=blue][b]Ferengi Rule of acqusition #37: Ask not what your profits can do for you, but what you can do for your profits.[/b][/color]

ak moze hfp sto ne bi i banka[smiley2]
ma ja se uopce ne osvrcem vise na ove ‘insajderske’.. naucio sam se na ptkm..

Insajderska je ta da se o tome dosta često govori u Osijeku, zato što je većina štediša bila upravo iz Osijeka, ništa više od toga. Neke stvari znam jer je i moja firma svojevremeno bila u sastavu Holdinga Novalić, a dio našeg prostora je bio unajmljen od GB. Kada ih je kupila HPB morali smo se iseliti.
Usput je i stečajni upravitelj Rački redovito imao velika gostovanja u medijima čim se nešto dogodilo vezano uz štediše i njihov status. Moram priznati da se trudio biti iznimno korektan i nikada nije skrivao informacije…

[color=blue][b]Ferengi Rule of acqusition #37: Ask not what your profits can do for you, but what you can do for your profits.[/b][/color]

To da GB ide pod HPB je javna stvar koju je izrekao glavom i brkom ministar Šuker.

No respect

nista osobno, bocic. ne mozes zamjeriti da se ne vjeruje odmah svemu sto se procita na forumu.. a pogotovo onome sto se dobije na prvt.. svasta sam ja dobio na prvt dosad..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

nista osobno, bocic. ne mozes zamjeriti da se ne vjeruje odmah svemu sto se procita na forumu.. a pogotovo onome sto se dobije na prvt.. svasta sam ja dobio na prvt dosad..

Sve OK. Samo nek mi uberemo i na ovom koju paru, i k’o što kaže moj sig… [smiley2]

Prenosim dnevno izvješća FIME.
Istovremeno KTJV se trži po 125 kuna.

Dnevni pregled tržišta

Jučerašnje je jutro bilo poprilično neugodno za dioničare Viadukta s obzirom na objavu poslovnih rezultata za drugo tromjesečje prema kojima neto gubitak iznosi 35,6 milijuna kuna naspram istog razdoblja 2006 kada je ostvarena neto dobit u iznosu od 35,5 milijuna kuna. Usprkos minimalnom porastu prodaje od 0,9% na godišnjoj razini, na 332,5 milijuna kuna, operativni rashodi zabilježili su znatno viši porast i to od 23,7%. Glavni generator rasta troškova bili su troškovi sirovina koji su ostvarili rast od 35,0%. Rezultat je negativan EBIT u iznosu od 31,3 milijuna kuna naspram 36,4 milijuna kuna dobiti u drugom kvartalu 2006. I EBITDA je zabilježila negativni rezultat od -21,5 million HRK. Neto financijski gubitak od 4,3 milijuna kuna utjecao je i na krajni rezultat. Jučer je dionica Viadukta ostvarila dnevni pad od 7,5% na zaključnih 3.049 kuna dok je tokom dana dosegla najnižih 2.760 kuna. Jučer je došlo i do obustave trgovanje dionicom Proficija nakon što je cijena te dionice porasla iznad 10,0% po objavi tromjesečne neto dobiti od 92,4 milijuna kuna. Na kraju je dionica zaključila trgovanje na 81,95 kuna što predstavlja dnevni rast od 9,3% na prometu od 0,6 milijuna kuna. Ericsson Nikola Tesla je također skrenuo dosta pozornosti investitora s obzirom da je u drugom kvartalu ostvario dobre rezultate poslovanja, ali i najgori krajni rezultat Prodaja je porasla za 34,6%, EBIT za 77,1% i EBITDA za 48,2%. Neto dobit je niža za 35,1% zbog knjiženja izvanrednih prihoda u istom razdoblju prošle godine. Usprkos pozitivnim kretanjima Baltic Dry indeksa brodarske kompanije su jučer ostvarile očekivani pad. Uljanik plovidba je oslabjela 3,0%, Atlanska plovidba za 2,5%, Jadroplov za 3,2% a Tankerska plovidba za 3,2%. Dionica Kutjeva porasla je za visokih 20% nakon objave izvrsnih rezultata za protekli kvartal. Prodaja je porasla za 51,7%, EBIT za 79,4% i EBITDA za 42,8%. Kutjevo je manje likvidna dionica sa niskim free float-om, dok se Božjakovinom kao njenim većinskim vlasnikom (posjeduje 84% dionica Kutjeva) aktivno trguje na Usporednom tržištu Zagrebačke burze. Postoji značajno odstupanje u tržišnom vrednovanju Kutjeva i Božjakovine s obzirom da zadnja cijena dionice Kutjeva (150 kuna) daje vrednovanje udjela Božjakovine u Kutjevu od nekih 605,2 milijuna kuna dok trenutni EV Božjakovine iznosi 530 milijuna kuna. Uz to Božjakovina posjeduje još i dva profitabilna društva te ima i svoje poslovanje koje uključuje upravljanje poljoprivrednim i građevinskim zemljištem. FIMA FAS, 26.07.2007

Mislim da su se neke stvari trenutno izmjenile.

Da riskiram i Marlboro i kavu, ili je ovo bilo dovoljno?

No respect

Nevjerojatno je da udio Božjakovine u Kujevu vrijedi više nego Božjakovina sama……to je moguće samo u Hrvatskoj…..???????

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

New Report

Close