Budućnost Hrvatske ovisi o dugoročnim strategijama

Naslovnica Forum Komentari članaka Budućnost Hrvatske ovisi o dugoročnim strategijama

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hrvatskoj fali ikakva strategija razvoja. S tim se slazem. S Lj.Puljic (koja o strategiji nezna bas nista, ali zna o deformaciji trzista ili ako nezna barem je zna provoditi zajedno sa gazdom) se slazem u dijelu u kojem govori o neiskoristenosti poljoprivrednih kapaciteta- nazalost mislim da ce to tako i ostati jer se ne vidi okrupnjavanje posjeda, povecanje produktivnosti itd….HSS stiti svakog sitnog neefikasnog poljoprivrednika i tako ce ostati do daljnjega- 10 godina tu nece biti vecih promjena i Hr ce jos dugo vise uvoziti hranu ju nego proizvoditi.

G.Granic dobro govori o potrebi strategije no tko ce ju napisati? Do kada? Tko ce ju provoditi? Odakle ce biti financirana? previse nejasnoca

Bajs je neznalica. Nazalost Hrvatska srlja u masovni jeftini turizam za koji nema ni prostorne ni ljudske resurse – cisti uzas bez trunke promisljanja. Dovoljno je pogledati odusevljenje cruserskim uplovljavanjima u Dubrovnik i Split koji nemaju gotovo nista od mase turista koja se sruci u gradjse jezgre. Potpuni promasaj koji se nastavlja!
Najludje je da nastaju i demografski problemi- tko ce tu masu turista koji protrce kroz Dubrovnik/Split opsluzivati? needucirana populacija iz zaledja? Ups, zaledje Dubrovnika je Trebinje!???

V.Sonje ovaj put nije ni mudar ni vidivit. Zagrebacka burza ce biti brzo prodana i to je svima jasno – kad se dovoljan broj dionicara slozi – nekima treba lova odmah a neki bi prodali kasnije za bolju cijenu…i tako ce Zagrebacka burza postati neka EU burza (Becka?). Sonje jos manje ima pravo kada govori o bankarskoj industriji. Klasicno bankarstvo ce se jako promijeniti u smjeru jos striktnije regulacije, BASEL-a III i basel-a xxx i De Larosiere Reporta EU iz Ožujka 2009 (http://ec.europa.eu/internal_market/finances/docs/de_larosiere_report_en.pdf) i kasnije implementacijske verzije. Uglavnom EU i US bankarstvo ce uskoro, kad posljedice krize jenjaju proci kroz fundamentalne promjene o kojima V.Sonje nazalost nije ni cuo. Hrvatske banke ce po obicaju kasniti sa implementacijom i nastojati izbjeci sve sto je za njih nepovoljno (puno toga…).

Cini se da je ovo bilo jos jedno jalovo savjetovanje na kojem nije nista zapoceto a vecina govornika nije informirana/kompetentna govoriti o temama o kojima su govorili.

BigBoffin

Hrvatskoj fali da netko nešto počne proivodit i izvozit a ne deset godina da donosi strategije.
Uvaljuju nam šoping centre gdje se prodaje strana roba tj. potiče uvoz, daju se poticaji seljacima koji rade tjedan dana u godini a onda dolaze prosvjedovat sa traktorima od 50 tisuća eura.

Također omogućeno je lokalnoj vlasti (lokalnim šerifima) da uvjetuju potplaćivanjem dolazak firmi koje bi nešto radile.

Agrokor i Konzum sprovode preventivnu akciju održavanja higijene povrća:

http://ideamislinavas.blogspot.com/

New Report

Close