Bruto iznos vanjskog duga premašio 49 milijardi eura

Naslovnica Forum Komentari članaka Bruto iznos vanjskog duga premašio 49 milijardi eura

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovo je inace izum Jadranke Kosor. One se enormno zaduzvala u izbornoj godini ne bi li izvela GDP u pozitivu zadnja dva kvartala i tako dobila izbore. Nakon izbora je naravno slijedio potop GDP-a.

Njoj nije bilo dovoljno da dobije izbore, vidjet cemo hoc eli SDP biti bolje srece.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ili rast ili rezovi.

– s početnim dugom od 49 milijardi eura i kta. 5%, nakon 50g. imat će te:
– 561,9 milijardi eura duga.

– I love this game.
Pozdrav !

Ili rast ili rezovi.

– s početnim dugom od 49 milijardi eura i kta. 5%, nakon 50g. imat će te:
– 561,9 milijardi eura duga.

– I love this game.
Pozdrav !

Pitanje je koliko ce 561,9 milijardi eura vrijediti za 50 godina. Ako u tom periodu bude visoka inflacija moze se desiti da to vrijedi manje nego 49 milijardi danas.

Relevantno je samo koliki je to dug kao postotak GDP-a. Iznad 130% mislim da ce tesko naci nekoga, osim mirovinskih fondova koji ce im posuditi novac. A i mirovinski fondovi ce za koju godinu morati isplacivati znacajno vece iznose nego danas.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Pitanje je koliko ce 561,9 milijardi eura vrijediti za 50 godina. Ako u tom periodu bude visoka inflacija moze se desiti da to vrijedi manje nego 49 milijardi danas.

– malo se igram s brojkama, cilj mi je bio napisati kako kta. na kta. bitno utjeće na računicu što mnogima nije jasno.
– sasvim nebitna je i ta inflacija, jer ako se budu redovito servisirale kta. glavnica će i za 50g. ostati ista.

– ali ono što je važo.
– dužnici u švicarcu a i naš gospon Lale su naučili što je to valutna klauzula i kako kta. utjeće na dug.

– današnje brojke kazuju kako cca. 1 milijun uposlenih (u realnom sektoru koji zarađuje ima ih i manje),
– moraju svaki mjesec izdvojiti 1.000kn kako bi ova država mogla servisirati samo tu kta.
– e što bi bilo kada bi svi uposleni dobivali tu 1.000kn mjesećno više u svojim plaćama.

– država je tu samo jedan servis građana koja kroz razne poreze, prireze i namete skuplja tu lovu.
– i uspješno to radi.

– ali moramo znati kako su trenutne kta. na povijesnom minimumu.
– ta kta. će za 2-3g. sigurno rasti na cca. duplo ili 100%.

– i što onda, dug isti, ali će se za te kta. morati izdvajati 2.000kn mjesećno po uposlenom.
– a na ovome dugu se neće stati, zaduživati će se i dalje.

– jedino je dobro što u ovom tipu matematike ne postoji ono beskonačno.
– za državu tipa HR to će se zvati bankrot.

– I love this game.
Pozdrav !

gospon Ranko ništa ne brinite, to je Vesnina briga, na žalost, sutra mora šutjeti, a prekosutra odlazi, opet ćemo mi morati vraćati dugove koliko stignemo, ostalo će djeca, unuci, praunuci, čukununuci i ne znam koji su slijedeći, ali i oni i oni poslije njih

New Report

Close