Brokerske kuće u RH

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Brokerske kuće u RH

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Agram- kod njih vec par godina, nekoliko puta samo nisam mogao pristupit gledalici jer je bila neka greska, prije toga koristio pbz investor od kojih sam pobjegao glavom bez obzira, zbog cijene i kvalitete,,

uglavnom agram , prezadovoljan sam , nadam se da se nece pokvarit .

Poba, agram – oboje dobri s tim da mi je poba bolja jer je puno fleskibilnija i da se ponekada i preko telefona dogovoriti da vam oni odrade ako niste uz ekran. Plus web im je kao i intercapitalov koji je naplaćivao kad sam zadnji put gledao.

Od velikih banaka odustao, cijena visoka a usluga nikakva. Samo s fondovima se bave

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Nastavno na temu, pruža li Agram uslugu trgovanja na nekim drugim tržistima ili isključivo na ZSE?
Prije nekoliko mjeseci sam ih bio kontaktirao i tada nisu imali tu mogućnost. Možda se od tad nešto promijenilo…?

Trenutno koristim HITA-u i nisam pretjerano zadovoljan što se tiče sučelja. Iako je lijepo i pregledno, često im se zna srušit. S provizijom sam zadovoljan, mislim da je jedna od najnižih.

možete li se normalno spojiti na HITA-u????

Ignore: KressoM, delux

Ne, u jednom trenu je izbacilo. Ti ionako ne trguješ. Nemaš brige.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

što ja radim tebe se uopće ne tiče, capisci?
a to što ne trgujem znači da ne kupujem, ali razmišljam prodati dobar dio preostalih dionica prije nego padne vlada , raspusti se sabor i krene se u nove neizvjesne izbore.

Ignore: KressoM, delux

ne ježi se.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: ADRS (Adris grupa d.d.)[/color]

Štima matematika uvijek. Samo je danas trenutno skuplje, nego jučer.
Ako bude izvanredna dividenda ne znači da će poskupiti za točno
taj iznos. Do kraja dana možda bude 370, 350, ili 410, jer to je ponuda i potražnja.
Zato odbacujem ovo traljavo računanje bez da se uzme u obzir da je to burza…
Ako ga prihvatite kao normalno računanje normalno da ne može štimati.

Pa naravno da je skuplje, ali ne iz svjesne odluke nego neznanja.

I iz mojeg 13-godišnjeg iskustva burza se uvijek iskorigira za iznos dividende, vani pogotovo gdje to rade algosi.

I kao što vidimo kupnja je stala jer očito su shvatili.

Također za pretpostavit je da su kupci to radili preko aplikacija a ne direktno preko brokera jer da sam ja kupac danas i da sam smetnuo s uma podatak o prestanku prava na dividendu i da me broker nije upozorio na to, ne bi više radio preko njega jer njemu je to posao da zna.
[/quote]

Svašta si nadrobio tu… Očito da ne znaš koji je posao brokera… To te može upozoriti investicijski savjetnik. Broker samo izvršava tvoje naloge.

Kupnja nije ništa shvatila, pa nisu ljudi blesavi da ko muhe bez glave kupuju… Je, vidimo ima nekih koji ne razmišljaju puno kad kupuju, al takvi su ipak u manjini. Nadam se.

Jednostavno je danas skuplje. Jednstavno. Ako je jučer bila 385kn i isplatila je 15 kn dividende, onda je danas narasla za 370 na 380 i to je 1,3%. I što bi onda bilo neznanje ili nisu shvatili ili što ti ja znam… Zar nikad nije rasla dionica 1.3%? Što je tu čudno?

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: ADRS (Adris grupa d.d.)[/color]

Štima matematika uvijek. Samo je danas trenutno skuplje, nego jučer.
Ako bude izvanredna dividenda ne znači da će poskupiti za točno
taj iznos. Do kraja dana možda bude 370, 350, ili 410, jer to je ponuda i potražnja.
Zato odbacujem ovo traljavo računanje bez da se uzme u obzir da je to burza…
Ako ga prihvatite kao normalno računanje normalno da ne može štimati.

Pa naravno da je skuplje, ali ne iz svjesne odluke nego neznanja.

I iz mojeg 13-godišnjeg iskustva burza se uvijek iskorigira za iznos dividende, vani pogotovo gdje to rade algosi.

I kao što vidimo kupnja je stala jer očito su shvatili.

Također za pretpostavit je da su kupci to radili preko aplikacija a ne direktno preko brokera jer da sam ja kupac danas i da sam smetnuo s uma podatak o prestanku prava na dividendu i da me broker nije upozorio na to, ne bi više radio preko njega jer njemu je to posao da zna.
[/quote]

Svašta si nadrobio tu… Očito da ne znaš koji je posao brokera… To te može upozoriti investicijski savjetnik. Broker samo izvršava tvoje naloge.

Kupnja nije ništa shvatila, pa nisu ljudi blesavi da ko muhe bez glave kupuju… Je, vidimo ima nekih koji ne razmišljaju puno kad kupuju, al takvi su ipak u manjini. Nadam se.

Jednostavno je danas skuplje. Jednstavno. Ako je jučer bila 385kn i isplatila je 15 kn dividende, onda je danas narasla za 370 na 380 i to je 1,3%. I što bi onda bilo neznanje ili nisu shvatili ili što ti ja znam… Zar nikad nije rasla dionica 1.3%? Što je tu čudno?
[/quote]

Broker me ne može upozoriti ? Zar je gluhonijem da mi prenese informaciju oko prestanka prava na dividendu ? Kakve veze to ima sa “investicijskim savjetovanjem” ?! Osim toga broker može istovremeno biti i investicijski savjetnik i što onda ?!

+ gotovo sam siguran da usprkos tome niti jedan od licenciranih investicijskih savjetnika u nas se time NE bavi. Ako znate nekog pls navedite, ja ne znam.

Common sense je da će se cijena u startu trgovanja iskorigirati za iznos dividende a onda tokom dana od te cijene može ići gore ili dolje. Samo što je naše učmalo tržište neučinkovito a iz današnjih transakcija je itekako vidljivo da ovi što su kupili na startu trgovanja su apsolutno promašili kao i to da sad kupaca toliko i nema. Njihova nesreća je bila utoliko što pritisak prodaje da se okoristi time nije bio veći pa da u pre-openu se formira cijena bliže 370, pa je onda još par naivaca naletilo po 385 nakon otvaranja, ali sad su valjda i oni doznali. Moguće da do kraja dana naleti još koji.

Trenutni bid je malo ispod +1% od jučerašnje prosječne cijene i to možemo reći da je porast u odnosu na jučer.

I još nešto, meni osobno Adris (oba roda) su uvjerljivo najveća pozicija u portfelju, ali mi ne pada napamet ovako jadnjikavo i u očaju nafukavati ikoga tko ovo čita da je “normalno da cijena ne padne” i spominjati analize domaćih kao referentnu mjeru opravdanja rasta cijene.

garavo,

Broker ti ne smije govoriti te stvari bez da ga ti sam pitas. Zamisli situaciju da nazoves danas brokera i kazes mu “Kupujem 10 000komada po 385”, a on ti kaze da ne kupujes iznad 370 jer eto danas je exD day. I onda odjendom dionica naraste 20% cisto tako (jer eto burza je luda) , bi li tuzio brokera? Vrlo vjerojatno bi

Ako bi ga nazvao i pitao “Ako kupim danas hocu li dobiti dividendu” on ti moze odgovoriti ne, no ikakvim proaktivnim savjetovanjem tebe samo sebe stavlja u rizik bez da ima ikakve koristi od toga.

...

ne znam zašto mi je moderator obrisao komentar pa ću probati ponovno

1. ja želim da me moj broker obavijesti o
a) svim korporativnim akcijama koje imaju utjecaja na moj portfelj (i on to zaista i radi)
b) ostalim aktivnostima na tržištu koje bi mi mogle biti od interesa (od datuma Brexita pa nadalje)

ne, to nije investicijsko savjetovanje, to je common sense

da to NE radi, ne bi trgovao preko njega, jer upravo TO je added value koji mi on daje. Također ne mislim da on ima neku hipnotizirajuću moć da utječe na moju prosudbu odlučivanja oko kupnji/prodaja bez da sam samostalno donio tu odluku.

I ne, ne mislim da ga mogu tužiti za eventualnu propuštenu zaradu. To je zaista djetinjast način razmišljanja i zaključivanja, sorry.

Barikb, da ste pročitali s razumijevanjem što sam napisao (doduše naknadnog komentara nema), rekao sam da se cijena iskorigira u startu trgovanja, a onda u toku dana može ići gore ili dolje

Kako većina naših malih ulagatelja trguje zatvorenih očiju nekoliko naivaca je nastavilo s kupnjom po preplaćenoj cijeni a imali su nesreću da Adris i nije toliko likvidan pa ih nije pomazila sreća kako obično bude u predotvaranju da se prodaja nakaka na stranu prodaje i na taj način onemogući rast cijene.

Apsolutno sam uvjeren da svi oni koji su suludo platili 380-385 jučer bi vrlo rado poništili te transakcije da mogu.

Brisu te vjerojatno jer je ovo totalni offtopic.

Slazem se s tobom da dobar broker obavjestava, i bilo bi super kad bi brokeri izvejstavali i jos vise (slali obavjesti o datumima isplate dividende, izvjestaje s glavnih skupstina itd itd), dobri brokeri to i rade. NO niti jedan broker ti nece na tvoj zahtjev za kupnjom/prodajom reci “stop nemoj to raditi jer X”. TIme je on automatski odgovoran za tvoju potencijalno izgubljenu zaradu.

Zamisli da si htio kupiti dionice ADRS na zadnji dan kad se dobivalo pravo na dividendu, ti nazoves brokera a on ti kaze “Nemoj kupiti danas,sutra je exD day i cijena ce ti pasti za 15kn jer je tolika dividenda, na dividendu bi moraoplatiti porez, a ovako mozes kupiti 15kn jeftinije i izbjec porez”. Ti ga poslusas, a cijena ne padne 15kn i sto cemo sad? Mozda ga ti nebi tuzio no to si ti, puno ljudi puno cudi.

Da si broker bi li se sam upustio u takvo proaktivno savjetovanje klijenata i davanje savjeta za kupnju prodaju bez da te itko pita konkretno pitanje?

P.S
Ovo nije prvi puta da se desilo da cijena nije pala za iznos dividende. Desavala se slicna stvar i na ADPL, ERNT, KODT itd u proslosti. To sto je exD day ne mora nuzno znaciti da i cijena dionice mora pasti

...

New Report

Close