Brokerske kuće u RH

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Brokerske kuće u RH

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala[/color]

Znam da se gleda samo keš. Horor. A gledam još i naplaćuju 20 kn + PDV za vođenej brokerskog računa… uglavnom harač. Kakva su iskustva sa PBZ investorom… naknade…

_
U Prilogu HITA Naknade – Ako što pomaže

ja u opće ne vidim potrebu da se npr. 150 000 kn drži na brokerskom računu. ili se to drži na bankovnom računu i kroz par sati transferira na brokerski ili u nekoj likvidnoj dionici (istina bok to je sad teško naći ali adris,ht) probaj te ući u jednom danu u neku prosječnu dionicu sa tom lovom pa će te vidjeti šta će se desiti. a ne daj bože da moraš izaći. to su operacije koje se razvlače na par dana jer je i likvidnost takva.

who dares, wins

O tome ja upravo i pričam.

Vi, verdi, kao starosjedilac (a vjerojatno mnogi razmisljaju poput vas) ne vidite potrebu da se takva (za moje pojmove) sitna lova drzi na brokerskom, a ja tvrdim da upravo zbog toga što jako malo ljudi je spremno u današnje vrijeme to činiti (za razliku od 2007.g.), to je jedan od velikih razloga zašto je sve u tako komatoznom stanju…..jer čak i kad se ukaze nekakva potencijalna prilika (dobar izvještaj ili vijest), rijetko tko je u tom času spreman sa nekom malo većom lovom uletiti i pokrenuti stvari s mrtve točke. Nekad je to bilo sasvim drugačije.

Pa tko je lud da ulaže neku ozbiljniju lovu na naše TK ako mu je osigurana sića od 150 000 a on ima recimo milion. Tko? Još tamo dok su bile velike likvidnosti to da ali u ovo vrijeme nikako a naši ništa ne čine po tom pitanju da tržište živne, vjerujem da povise taj osigurani dio makar na pola miliona bilo bi ipak bolje. zatim… transparentnost je nikakva, insajderi, sumnjivi dokapi, kad se sjetim onog oko SMNS-R-A jeza me prođe, sve to tjera investitore.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Drže ljudi puno više od 150.000 na računima i mislim da tu nema razloga za strah, pogotovo ako si u banci nekoj normalnoj. Ako imaš račun duže svatko će ti na račun zdrave i uredne povijesti dati da kupiš dionice i uplatiš naknadno (naravno taj ili idući dan) tako da je i držanje na tekućem ok opcija ako se netko boji.

Nakon cirkusa sa Abacusom (iako nije bila sve njihova krivica) držim se banaka. Podravska mi do sada ima daleko najkvalitetniju uslugu i fleksibilnost plus super naknade

Ne vjerujem da kod Agrama postoji rizik propadanja kao kod nekih navedenih jer sve zajedno nisu imale kapital iza sebe kakav ima Agram.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Baš i tražim broker banku za promjenu. Agram pola banka pola, kažeš Podravska, provjeriti ću.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

PoAskuBidu
10 kuna za održavanje programa (skida se s tekućeg računa) PBZ investor – nema naknada za vođenje tog računa ali vjerojatno to naplaćuju u vodenju tekućeg računa. sve zajedno me dođe nešto više od cca 25 kuna mjesečno (žirac, dva devizna – vodi se kao jedan ali posebno za svaku valutu i plaća se posebno, tekući i pbz investor), pare možeš prebacivati u par minuta s računa na tekući i obratno. mislim da ako ti lova stoji na tekućem da ti onda ide onih 0.5% kamata (koje čini mi se nisu oporezive). naknadu mi nešto umanje kamate

Ne trazumijem što bi se tu trebalo oporezovati? Inače jel ima netko info može li se trejdati u beskonačnost bez plaćanja poreza? Ima li neki porez na promet šta li?

使用を信頼し、あなた自身の能力の

ceha, nemaju svi kamatu po tekucem.

PoAskuBidu, postoji prijedlog oporezivanja kamata. Mozes trejdat barem do kraja ove godine bez poreza.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Uglavnom to je zbog tih prometa trejderskih… imaš sto dvejsto tisuća na računu a ako trejdaš kumulativnom se nakupi dosta prometa kroz godinu pa je sumnjivo poreznoj. U svakom slučaju falls alarm, poreza na dobit ionako nema niti će ga vjerojatno biti.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Ne mogu vjerovat da tako nešto moze biti sumnjivo ?
Pa što drugi da se radi nego “pokušava” trejdat dok ide (a ide sve manje)….

Ja sam neki dan sam napravio promet veći od 300000kn.
1-2 kom JMNC kupi / prodaj i to ti je već to.

Onda bi xy stalno morao biti pod prismotrom…..koliko sam od napravi dnevnog prometa…..

Što će još smislit da nas otjeraju odavde dok ne ostane kamen na kamenu…..

Stranica Agrama ne radi još od jučer. Je li tako i kod drugih?

New Report

Close