hvala na odgovoru kokoica. makar i dalje nisam ništa puno pametniji.
prepucavanje hanfa-hnb se nastavlja:
http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&AKCIJA=230&LANG=&vijestid=859
ne biraju se riječi …
HANFA ovdje ima potpuno pravo, za ova sranja s Credo bankom ponajviše je kriv HNB! Sredstva ulagača na posebnom računu Abacusa u Credo banci nisu smjela biti predmet ovrhe, a kamo li da su počišćena u sumnjivoj deblokadi računa kojaje trajala 2 minute?!?!?! Pa toga nema ni u Afganistanu!
Ovaj put stvarno pohvale za HANFU, iako sam ponekad bio skeptičan prema njima zbog dojma da štite nepravilnosti u trgovanju velikih institucionalnih ulagača. Kako je potrebno samo mali korak u fer tumačenju zakonskih odredbi u kojima nema nedodirljivih kako bi se povratilo povjerenje u institucije, ali izgleda da je to jako jako teško provesti u stvarnost.
hvala na odgovoru kokoica. makar i dalje nisam ništa puno pametniji.
prepucavanje hanfa-hnb se nastavlja:
http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&AKCIJA=230&LANG=&vijestid=859
ne biraju se riječi …
Abacusu držim fige da se ne ugase, jer su zbog ove u najmanju ruku nespretne odluke HNB-a postali kolateralna žrtva, a nama klijentima želim da nam se isplata izvrši do kraja prvog kvartala sljedeće godine.
temeljem Rješenja HANFA-e od 25. studenog 2011. godine, ID Abacus Brokeri u ovom trenutku ne obavlja investicijske aktivnosti do trenutka ukidanja privremene suspenzije.
Čim budemo imali konkretnije informacije o svim relevantnim činjenicama (isplata od strane DAB-a po povjereničkim računima, konkretni rokovi i procedure) te o našem daljnjem radu, obavijestiti ćemo sve klijente.
S poštovanjem,
Abacus Brokeri d.d.
Nova zavrzlama u slučaju Credo banke
http://danas.net.hr/novac/page/2011/12/08/0197006.html [undecid]
Ovaj slučaj postaje sve zanimljiviji i zanimljiviji, toliko se presedana dogodilo u njemu da i najnevjernije Tome moraju priznati da riba smrdi od financijsko-monetarne glave, bit će tu puno posla za DORH i našu dragu pravnu državu.
A na koka se onda mozes danas oslonit, ja vec danima saljem mejlove Agram brokerima al niti da odgovore…
aj baš da vidimo kako će to ždo hendlat. nije da očekujem nešto posebno, aljakavi su i traljavi da to nije za povjerovat
uprava creda definitivno zaslužuje karakterizaciju udruženog kriminalnog djelovanja
što mislite, griješim li ja kad tako mislim?
oo, kako se lako razočarati kad imam(o) ovako visoka očekivanja od našeg pravnog sustava
samo da ne bude na kraju pojeo vuk magare
eto sada ćemo imati priliku vidjeti koliko će vlasnika banke (očevi, sinovi) i članova uprave odgovarati. puno je tu ružnih faca, a još i više tvrtki upletenih u ovu spačku; tko će sve tu imovinu i tvrtke locirati i blokirati (nema šanse da će u 6 mjeseci uspjeti doći samo do svih skrbničkih računa tih propalica, a zgrade i pinka su sigurno kvalitetno osigurane od državne otimačine), a koga sve uhititi? imali mjesta za svih njih? oba baraća, oba vukovića, stanoviti mišić.. valja isto tako pogledati TKO je donio najviše depozita u banku? .. jedan pojedinac iz "ugledne" obitelji umirovljenog političara marka (nije li on vodio neku državnu regulatornu agenciju, vidi čuda).
tko su bili članovi kreditnog odbora? tko je vodio knjigovodstvo? odgovornost pravne službe?
SVI u zatvor..
luketin je samo ćelava glava koja je svirala kako je bend zahtjevao, pravi igrači su i dalje na slobodi
toliko je to zakukuljeno i zamumuljeno, da me ništa neće iznenaditi. SVI su sve znali, a pravili se toše. od vlasnika, odgovornih u banci, pa do države.. toplo se nadam da će ipak neki glas razuma oštro sankcionirati ovo kaubojsko ponašanje svih uključenih u ovu beskrupuloznu otimačinu
a jadan srna… toliki depozit propao… aaaa, kako će jadan.[shocked]
ipak, i vlasnici.. eto nisam se dobro informirao
no članak govori više od riječi
http://www.index.hr/vijesti/clanak/slucaj-credo-banke-uhiceni-sime-luketin-i-vlasnici-/587790.aspx
nadam se da će isto proći i oni u HNB koji su dozvolili deblokadu računa Credo banke na 2 minute da se isprazni račun br. 13 Abacusa!!!!!!!!!!!!!!
možda bi bilo dobro priupitati hanfu i hnb, kako je u credu bilo moguće ostvarivati kamate po ugovoru o držanju 13-tice? jer kamate su bile predviđene ugovorom između abacusa i creda (tzv pasivna kamata, koja za nas smrtnike iznosi od 0,25 – 0,75%, a u ovom slučaju je bila VIŠESTRUKO VEĆA-i išla je čak do 3,5%)
što nadalje implicira da su poslovanjem tretirane kao redovna lova na računu banke, što nije smjelo biti tako.
nisu samo danci truli
da. nisu krivi
ziher
zbog nepriznavanja krivnje dečki, ja bi vam poduplao kaznu. čuj ti njega; mi bi to vratili, ali ste nas shebali kad ste nas doveli do prisilne likvidacije. ahahahahahaha
ajmo ždo, pogledati malo tko su tu glavni komitenti bili
nije teško, vidjeti ćete
a ovim "bankarima" bih poručio: vazeljin..