Brokerske kuće u RH

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Brokerske kuće u RH

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

samo da vas podsjetim na neke pojedinosti; država je, u ovom slučaju, na našu štetu tri puta pogodovala kriminalcima (unaprijed ih proglašavam krivima, jer jesu krivi).
prvi puta kada je toliko dugo dozvolila kriminalcima da vode banku (gotovo 4 godine je stanje u toj banci pod hnb i hanfa nadzorom), koji su našim novcem financirali svoje neprofitabline građevinske projekte iznad razine koja značajno prelazi 12% adekvatnosti kapitala

A zbog cega je onda Abacus imao racune u takvoj banci ?

Pretpostavljam da su se prije ulaska u posao podrobno informirali o Credo Banci.
[/quote]
Čudim se da ste postavili takvo pitanje.
Odgovor je zašto ne? Račun 13 je trebao biti zaštićen,tako da je potpuno svejedno u kojoj banci drže novce.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

Znaci lova na 13icama nije zasticena, to sto cemo dobit lovu od DABa mozemo zahvalit samo Abacusu i Hanfi sto su digli toliku galamu!
Sad ispada da ni na skrbnickom lova nije zasticena, iako bi po HNBovom tumacenju zakona trebala biti jer tu je banka bila investicijsko drustvo!!
Drugi brokeri sute i vjerovatno trljaju ruke jer im je konkurencija nadrapala! Nema veze sto ni njihovi klijenti nisu zasticeni, trenutno slave pirovu pobjedu.
Cudi me da i fondovi sute, redom od privatnih, bankarskih pa do mirovinaca. Svima je lova na 13icama, a papiri na skrbnickim racunima. Novcanim fondovima je pak sve na 13icama.
Al sve se ovo njih ne tice!
Brkic je sa partnerima ulozio svoju lovu u firmu i vjerovatno im je na kocki puno vise nego bilo kome od nas, a ove iz drugih financijskih institucija boli dzon, oni tudjim k… mlate po trnju i samo ih placa i bonus zanima!!
Drzim palceve Abacusu da se izbore za klijente i za same sebe, svaka cast!!!
A Dorh se nadam da ce pocet procesuirat i ove iz Creda ali i HNBovce jer su najvise oni krivi!!
Pa nigdje u svijetu se banke ne zatvaraju tek tako!!
I jos nije niko postavio pitanje sta je sa ostatkom malih doo-va koji su bilo klijenti Creda???
Ni oni nece moc isplatit place svojim radnicima, platit racune pa ni poreze na kraju, a onda ce ih drzava ganjat zbog toga!!!!
To se ne radi tako!!!
Umjesto da su tu zbog gradjana i da osiguraju da sustav radi da su gradjani i poduzetnici zasticeni oni su ti koji najvise stete rade!!
Trebamo valda poceti ko kinezi, sudjenje po kratkom postupku i metak!!!
Mozda bi onda ukljucili mozak prije nego naprave neko sranje!!

A zbog cega je onda Abacus imao racune u takvoj banci ?
Pretpostavljam da su se prije ulaska u posao podrobno informirali o Credo Banci.

Sličan stav na malo drastičnijem primjeru: kad netko siluje ženu – tko joj je kriv što se npr. navečer šetala ulicom ili nosila minicu.

No, pitanje znalcima koji razumiju ove zakone: da li je takav analogni račun "13" zaštićen u slučaju da je banka istovremeno i brokeraj – mislim u slučaju da ta ista banka kihne? Koliko sam shvatio iz HANFIih priopćenja to bi u tom slučaju bilo zaštićeno. Ili postoji mogućnost da se i tu pojavi kakva rupa?
Izgleda da ovdje trebaš biti dobro potkovan sa poznavanjem zakona, čak bolje i od HANFe i HNBa, da bi znao kud smiješ staviti novce.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

30,

Cudi me da i fondovi sute, redom od privatnih, bankarskih pa do mirovinaca. Svima je lova na 13icama, a papiri na skrbnickim racunima. Novcanim fondovima je pak sve na 13icama.

što se tiče mirovinskih fondova, tu je stvar jasna jer u zakonu o mir. fondovima piše da je novac mirovinskih fondova u bankama zaštićen i u slučaju stečaja banke… pisao sam o tome prije par dana.
dakle tu bi trebali biti sigurni. iako, u ovoj državi je samo smrt sigurna!

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

što se tiče mirovinskih fondova, tu je stvar jasna jer u zakonu o mir. fondovima piše da je novac mirovinskih fondova u bankama zaštićen i u slučaju stečaja banke… pisao sam o tome prije par dana.

ma hajde molim te, da kihne banka gdje je novac mirovinaca, tu bi se radilo o milijardama gubitaka koje nitko ne bi mogao vratiti! to je garancija samo na papiru, za naivne!

ma hajde molim te, da kihne banka gdje je novac mirovinaca, tu bi se radilo o milijardama gubitaka koje nitko ne bi mogao vratiti! to je garancija samo na papiru, za naivne!
[/quote]

pa što ti misliš da fondovi lovu drže samo na računu? a s čime kupuju dioinice i obveznice?

a di srže dionice i obveznice??

na skrbničkom računu, koji ispada isto da nije siguran.

i valute su opet na tim računima

kako HNB tumači, ništa što se tiče investiranja nije sigurno

30,

vlasništvo papira se vodi u skdd. šta vi stvarno mislite da ljudi koji su imali registrirane dionice na abacusu imaju problema s tim i da ne mogu raspolagati s njima zbog likvidacije credo banke? oni će ih uredno odregistrirati s abacusa ako žele i prijaviti negdje drugdje ili ostaviti na slobodnoj poziciji u skdd-u. probleme imaju samo oni koji su imali novac na svojim računima u abacusu jer je on nestao…

Srecom na brokerskoj 13ici sam imao doista sitnis. Dionice sam uredno odregistrirao.

Ovim putem zelio bih pohvaliti Abacus za dosadasnje usluge. Ukoliko prezive ostat cu i dalje njihov klijent. Samo ce se novac krace zdrzavat na 13ici u bilo kojem brokeraju bio.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

30,

[/quote]

piše i u zakonu o tržištu kapitala decidirano kada je banka investicijsko društvo i radi skrb (a kod mirovinaca je sve na skrbništvu, kao i kod svih fondova), ona uđe u likvidaciju, to je izvan bilo čega. Ali u Abacusu vele da im već tjedan dana i te novce ne vraćaju koje su na skrbništvu, i to čak kod vanjskih skrbnika. Znači da HNB koji je tamo postavio likvidatora ne poštuje zakon države u kojoj radi. To isto vrijedi za cijelu fondovsku industriju, ne postoji nikakav dvostruki skrbnički ili neki drugi zaštićeni novčani sustav, sve je to isto.

30,

vlasništvo papira se vodi u skdd. šta vi stvarno mislite da ljudi koji su imali registrirane dionice na abacusu imaju problema s tim i da ne mogu raspolagati s njima zbog likvidacije credo banke? oni će ih uredno odregistrirati s abacusa ako žele i prijaviti negdje drugdje ili ostaviti na slobodnoj poziciji u skdd-u. probleme imaju samo oni koji su imali novac na svojim računima u abacusu jer je on nestao…
[/quote]

ali vlasništvo strranih papira je na globalnim skrbnicima. I devize im u ovom trenutku još nisu vratili, papire jesu i njih klijenti uredno prenose na druge brokeraje ili opet skrbnike. O tome se radi. Nije sve samo u domaćem papiru

napokon se nešto pokreće
http://teletekst.hrt.hr/?str=214-01

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

New Report

Close