Ajmo insajderi i oni koji to nisu… Radio sam preko CL-a, a nakon toga automatizmom prešao u Fimu spominjanu po ne baš dobrome u zadnje vrijeme velikih afera. Pošto malo-malo pa neki brokeraj zatvori vrata, čovjek više nije siguran u mnogo toga. Dakle, meni je, naravno, potrebna što niža provizija (bez minimalne naknade), brzina izlaganja naloga, preglednost trgovanja i relativna sigurnost poslovanja (neumiješanost u afere, korektnost, poštenje…). Nikakve brokerske dubokoumne analize i ostale kerefeke nisu mi važne. Prijedlog?
Agram ima proviziju 0,3 posto, nema minimalne, a sučelje je skoro isto kao i kod CL-a. jedino imaju znatno brže izlaganje naloga nego CL, u sekundi je nalog već na burzi.
A što se tiče sigurnosti poslovanja, hm, zaključi sam…
Moja preporuka je :
MOMENTUM BROKERI
Radim vec 10 god sa različitim brokerajima u Hr i moram priznati da su to manje više sve loši,prevaranti i skupi.Ali što me najviše ljuti to je laž,lažna ljubaznost…
Zato samo pohvala za ekipu iz Momentum brokeri iz zagreba.
Ljubazni,iskreni,pošteni i nadasve visoko educirani.
Rade našu i burze u USA i EU.
Jel ima tko iskustva s brokerima banke splitsko damatinske BSD? Čine mi se povoljni? jel to zamka?
tamo odi ako hoćeš popit kavu!
Pozdrav svima!
Jeli zna netko od korisnika PBZ investora, šta znaći nalozi za kupnju ili prodaju sa slovom M.
Naprimjer ima njih na Uljanik plovidbi: 130M po cijeni 367kn za kupnju i 130M po cijeni 377,50 za prodaju. Koji je to klinac ???
P.S: one sa skrivenom količinom sa slovom H je jasno;
Nalog od market makera [thumbsup]
i agram brokeri neke novosti sa skrivenim nalozima i još nekim dodatnim uslugama…
Agram vs CEBA:
Agram:
Zadavanje skrivenih naloga +
isključivo za iznose vece od 20000kn — (baš su našli idealno trziste za ovakva ograničenja)
Zadavanje običnih kupovnih naloga – minimalno 1000kn –
Skriveni nalozi vidljivo označeni sa H +
Brzina izlaganja naloga –
Fill-kill nalozi
Stop nalozi +
CEBA:
Zadavanje skrivenih naloga + (prisutno već mjesecima)
Skriveni nalozi se ne vide (za sada)….odnosno nisu označeni sa H –
Nema ograničenja za zadavanje iznosa za skrivene, ni bilo koje druge naloge +
Brzina izlaganja naloga ++
Fill-kill nalozi
Fill-kill nalozi mislim da nisu ni tehnicki omoguceni na ZSE.
zbogom
http://limun.hr/main.aspx?id=758673
ne zaboravite ugasit i profile na forumu
Karlovačka banka još jedna je u nizu financijskih institucija koja se povlači iz tog biznisa
——————————————————————————–
Poslovni dnevnik
Objavljeno 17.11.2011
Karlovačka banka gasi odjel investicijskog bankarstva. Potvrdio je to Poslovnom dnevniku jedan od klijenata te banke.
Njemu je Središnje klirinško depozitarno društvo poslalo dopis u kojemu stoji kako 30. studenoga taj odjel više neće postojati te da je idući utorak (22. studenoga) posljednji dan kada klijenti Karlovačke banke mogu trgovati.
Kaba je, podsjetimo, u lipnju prošle godine preuzela klijente Ilirike vrijednosnih papira koji su prestali postojati.
Prema podacima Zagrebačke burze, Karlovačka banka je u listopadu imala 2,3 milijuna kuna prometa dionicama, što je bilo 0,44 posto ukupnog prometa tim vrijednosnicama. Klijenti do gašenja tog odjela moraju otkazati sve aktivne naloge.
Kaba je tek posljednja u nizu financijskih institucija koja se povlači iz tog biznisa. Partner banka također gasi brokerski odjel i usluge skrbništva jer je situacija na tržištu kapitala izuzetno loša, a volumeni i prometi previše su niski da bi im bili od interesa.
U posljednje gotovo dvije i pol godine s domaćeg tržišta kapitala nestalo je 15 malih brokerskih kuća.
Dio se spojio s bankama koje su i bile vlasnice brokeraja, a veći dio je odlučio otići iz tog biznisa i fokusirati se na druge vidove tržišta.