[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: ULPL (Uljanik plovidba d.d.)[/color]
@prognostik
kad već toliko pišete o tankerima mogu li dobiti tickere tih tankerskih kompanija koje su porasle nekoliko puta.
Ja znam za npr STNG koji je nešto porastao pa se vratio na početak iako ima P/E od 8,25 i dividend yield od 6%. Flota: Company currently owns 79 product tankers (18 LR2, 14 Handymax, and 47 MR tankers) with an average age of 1.2 years. Nove narudžbe: Company has currently contracted for 12 newbuilding product tankers (eight MR and four LR2 tankers).
http://finance.yahoo.com/echarts?s=STNG+Interactive#{“lineWidth”:”4″,”allowChartStacking”:true}
Slično je i s Ardmorom koji ima P/E od 11 i dividend yield od 5. Imaju 24 broda s prosjekom starosti od 5 godina i nemaju novogradnje. Što i nije loše budući su spremnici za producte lagano puni jer ih ima malo pa cijene takvih brodarskih kompanija lagano padaju.
http://finance.yahoo.com/echarts?s=ASC+Interactive#{“lineWidth”:”4″,”range”:”2y”,”allowChartStacking”:true}
Šta bi onda nekoga trebalo navesti da kupuje dionice ULPL-a koji P/E-a niti nema? Zašto ne kupiti rađe neku od ove dvije kompanije koje dry-a niti nemaju da ih guši?
Kolega, kompanije ove 2 kompanije su se nakrcale naftom, tankeri ne plove,
a nafta stoji i čeka poskupljenje da bi se prodali i zaradili novci.
Mala greška u koracima.
[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)[/color]
Stari as pošteno oprao uvjerljivo najpotkoženijeg suhog brodara. Što li tek onda mogu očekivati drugi?
Deutsche Bank’s Amit Mehrotra Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX) downgraded the rating on the company from Hold to Sell, while lowering the price target from $4.00 to $1.50.
Cash Burn Concerns
The downgrade in the rating follows the company’s recent rechartering announcements and a meeting with the COO and CFO on March 8.
Mentioning that Diana Shipping’s negative cash flows were more severe than earlier expected, Mehrotra now expects the company to burn $175 million in 2016 and $100 million in 2017, “reflecting the significant step down in dry bulk rates ytd and exacerbated by DSX’s period chartering strategy.”
http://m.benzinga.com/article/7654529?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.hr%2F
Di se mogu vidit te vozarine i njihovo kredanje u različitim razdobljima?
Neki link?
Di se mogu vidit te vozarine i njihovo kredanje u različitim razdobljima?
Neki link?
Koji je brodar najpovoljniji sada?
Atpl, jdpl, ulpl?
pa valjda jdpl…on je na 44 kn..hihihi…
shogun 7.12.2005 3:48
–
Svi pričaju o vozarinama kad se spomenu brodarske dionice. Osobno mislim da slijedećih 5 godina možemo očekivati jako tržište. Dali je ta priča ispričana ili tu ima još mesa. Fundamentalno gledajući daleko nabolje dionice. Najveća mana – strah od vozarina.
Ima vozarina za suhe terete BDI index (ATPL, JDPL)
Ima vozarine za naftu i prerađevine platou.com (ULPL i TNPL)
Ima vozarine za brodove koji voze kontejnere Shipping Intelligence Network (JDPL i LPLH).
Svaka kompanija ima neku svoju posebnost, ali najbliža investitorima i sa najvećom dividendom je ATPL, zvijezda 2005 -te godine.
Pričajmo o njima.
Ovo je pisao kolega shogun 2005 kao što vidite po noći oko 3 sata…
Pročitajte ovaj post nekoliko puta….isto će se dogoditi ponovo…ovo sam postao da se sa nostalgijom prisjetim tog vremena a i bio sam u srednjim dvadesetima…..kakvo je to vrime bilo…kakvi su se novci nakon toga zaradili…prosto mi dođe milo ljudi koji su dizali kredite u švicarcima a ja sam stan zaradio u 5 mjeseci kad je grunulo sve gore….
I da završim..koje li kojincidencije…tada također nije bilo prodaje…a vidi vraga danas niti jedan brodar nije ostvario niti jednu transakciju….e pa nevjerujem da će se desiti copy paste kao prije alihm…ima dosta sličnosti
[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)[/color]
Bije gore nego neće više nitko da prodaje dionice osim onih kojima hitno iz nekog razloga treba lova..
Ovo je za mene odlično jer i gosp. Bilbija vidi da sto je pazario pazario je…mislim po ovim cijenama..
U koliko bi želio kupiti još 5000-10000 komada morao bi atpl dignuti na 550-600 kn minimum..
Dionica na prodaji svih brodarskih dionica je sve manje ili ih nema uopće…mislim po trenutnim cijenama..
To je ono što sitne trejdere i ziheraše koji ulaze tek kad vide zeleno svjetlo da je oporavak počeo čini poprilično nuroznim..
To se da lijepo isčitati barem iz postova koje pišu na forumu i na topićima brodara..
Sve u svemu…vozarine i dalje rastu…dolar nikad nije bio jači u zadnih neznam ni ja koliko godina…i što je jako važno više nema diskontne rasprodaje..
Čekamo da još malo narastu vozarine( pri tom treba biti razuman i očekivati i par dana crvenila …upravo to čekaju ovi što nisu u vlaku) i da i najnevjernije Tome i drugi počnu lagano ulaziti.
Imam atpl i jdpl i ovo naravni nije ni u kom slučaju bilo kakva preporuka ili bilo kakav nagovor za kupovinu istih.
U koliko imate nekakvih nedoumica obratite se svom financiskom savjetniku ili kome već se obraća u takvim situacijama.
Ja sam uvijek bio gazda svog novca i nitko nikad nije sa njim upravljao umjesto mene..
@BearG
Nisam niti rijecio preuvelicao i niti jednu jedinu laz napisao.
1) 5 ice-braker panamaxa do 2019 u najmu , Dubrava i Revelin u 3-godisnjem najmu (do kraja 2018)
2) supply svjetske flote od 20% ne moram elaborirati, svatko kome je stalo, istraziti ce i vidjeti da je to cinjenica a ne neko moje preuvelicavanje
3) Navios P/B 0.16, Atlantska 0.64
Sta je tu negativno, to su cinjenice? Ovaj sektor je stvarno prozivio pakao u posljednjih 5 godina sto je kulminiralo tragicnim razinama vozarina u prvoj polovici godine. Oporavak slijedi, sigurno, jer jos par ovakvih godina i svi brodari bi propali. Tko se hoce kladiti na oporavak neka si kupi brodare, oporavak ce se kad tad desiti (SIGURNO) i profit ce bit ogroman i brz kao i 2007-08. Tko vidi druge prilike drugdje u medjuvremenu, neka ulaze drugdje.
Ali prestanite napadati sve koji su malo hladniji i realniji da drukaju i sire negativu jer to nije tako…
U premarketu vani opet dobra zelenjava na brodarima…poklopi li se sa rastom vozrina…opa…