Brodari i usporedba brodara

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Brodari i usporedba brodara

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja sam dioničar TNPL-a, a i sudjelovao sam u gradnji jednog njihovog broda.nadam se da moje riječi neće biti shvaćene kao neko navlačenje,ali evo:
dobre stvari
1)flota starosti oko 6 godina
2)P/B=O,6
3)krajem godine dolaze na isporuku 2 bulk curriera,a početkom godine još 2 bulk curriera
4)naručena još dva broda u uljaniku
5)djelomični vlasnik Viktora Lenca čime je rješio niže troškove remonta svojih brodova
6)kupio kompleks ‘ninsko blato’ gdje namjerava graditi hotele itd

loše stvari
1)jako mala likvidnost dionice
2)trenutno vrlo male vrijednosti vozarina
3)mala dividenda,25 kn
4)loš odnos uprave prema dioničarima jer ne daju nikakve informacije o svojim potezima…

zaključak:dobra tvrtka ali ne toliko dobra dionica. buđenjem gospodarske aktivnosti porasti će potražnja za naftom,a to će se desiti (po meni) tek od sredine 2010 godine pa do kraja te godine.

Molio bi bolje upućene u brodare, šta misle o TNPL. Koje su joj mane, a koje vrline?!

zahvaljujem

Na ovoj cijeni mislim da nema mana…… [lol]

Molio bi bolje upućene u brodare, šta misle o TNPL. Koje su joj mane, a koje vrline?!

zahvaljujem

Na ovoj cijeni mislim da nema mana…… [lol]
[/quote]

A mogućnost delistiranja obzirom da 1. dioničar drži oko 83% vlasništva? + sa sljedeća 2 preko 85%? Uzevši u obzir netransparentnost uprave i sklonost zakulisnim igrama, uopće ne treba isključiti ovakvu mogućnost.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

očekujem strelovit rast bdi indeksa u narednih 15 do 20 dana, target over 4000 bodova

brodati će uskoro krenuti gore a onda ću guštat [lol] [lol] [lol]

ma kakav cash-r-a, 100% in

Kompa pa bdi i sad lagano ide gore, al na našoj burzi ne vidim da netko to gušta. Velika merda je ova naša burza. Jucer svi 2%gore,mi u minusu, danas svi doli i mi s njima. Pa do kad tako?

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Kompa pa bdi i sad lagano ide gore, al na našoj burzi ne vidim da netko to gušta. Velika merda je ova naša burza. Jucer svi 2%gore,mi u minusu, danas svi doli i mi s njima. Pa do kad tako?

kolega jos se nije dovoljno rasprodalo….dok vecina ne rasproda necemo nikamo….i da; jos jedna stvar….moraju se rasprodati dividendne dionice….tek nakon toga krece vlak…mislim na atpl [cool]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Baltic Dry Index Up 25% Since Bold September Call
http://finance.yahoo.com/news/Baltic-Dry-Index-Up-25-Since-indie-3338282929.html?x=0&.v=1

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Baltic Dry Index Up 25% Since Bold September Call
http://finance.yahoo.com/news/Baltic-Dry-Index-Up-25-Since-indie-3338282929.html?x=0&.v=1

eto vidiš, ali stvarno nisam vidio ovaj članak do sad. ja sam svoj target dobio iz nekih drugih korelacija određenih grafova, i ukoliko ne bude nekih većih negativnih vijesti target je 4400

ma kakav cash-r-a, 100% in

Kako to misliš rasprodati. Pa ako netko proda netko i kupi. Vani već mjesecima dionice rastu i to večina jer su im gubici manji nego se očekivalo. al kod nas jednostavno ne vidim što bi to moglo pogurati brodare. Jedino da vozarine odu preko noći gore. Prošli su dani pozitivnih blokada.

stvarno mi nije jasno kad ce nasi brodari odradit ovaj rast BDI

Nikada. Čeka se pad vani pa brodari na još niže razine. A hlađenje vani mora krenut jer rast već stvarno dugo traje.

Quicker rebound for exporters to China, India
http://finance.yahoo.com/news/Quicker-rebound-for-exporters-apf-1505362905.html?x=0&sec=topStories&pos=1&asset=&ccode=

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

New Report

Close