Brodari i usporedba brodara

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Brodari i usporedba brodara

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Lopina, nisam zadovoljan analizom jer niste alocirali po tonama. Molim ponovno to sve, ali po tonama. Nemojte da vam kvaliteta postova opada…

I'LL BE BACK

Svojevremeno sam objašnjavao da je ATPL preskupa u odnosu na TNPL jer je tada omjer TNPL:ATPL
bio otprilike bio 1,33.
Sada je taj omjer 1300:720/670+50/= 1,80
1,80:1,33 =1,35 i više jer TNPL još nije isplatila dividendu.
Onaj tko nije bio gluh imao je priliku napraviti konverziju i smanjiti gubitak/povečati dobit/za 35%.
Ja sam pobiga iz ATPl na 3.100 i uša u TNPL na 4.060.
I sada sam pobjega djelomično iz TNPL na 1.300 i kupija LPLH na 70-80 i s obzirom na fenomenalno
izvješće TNPL za 4Q2008.mislio da sam napravio pogrešku kad ono TNPL ostaje na istom/neopravdano/,a LPLH odlazi na 100.Izgleda kao pun pogodak.Barem za sada.
S obzirom na fundamentalne pokazatelje ATPL je precjenjena prema TNPL za preko 100%,a prena LPLH i JDPL i više./Fundamentalna analiza/
Naravno ovo je usporedivo jedino ako bi utvrdili NAV analogno JDPL,na koji znalci nisu spremni jer bi se utvrdilo
da je"kralj gol".
Neki dan nisam tvrdio da je ATPL najbolja,već sam samo komentirao da joj ne prijeti opasnost od
bankrota s obzirom na velike rezerve keša.
Istovremeno TNPL je u povoljnijoj situaciji s obzirom na manju zaduženost ,a razlika prema ATPL će se dodatno produbiti s obzirom da 1Q2009 i dalje pozitivno posluje,a ATPL nažalost ne.
Ako se potrudite možete vrlo lako utvrditi da je LPLH u ovom trenutku vjerovatno najstabilniji jer je
s obzirom na strukturu holdinga brodarstvu izložen samo 1/3.I samim time najstabilnija.
ATPL 80% brodarstvo
ULPLL 100%
JDPL 100%
TNPL 95% /Viktor Lenac i Ninsko blato oko 5% kapitala/.
Inače,bilo bi glupo ostati u bilo kojoj dionici ,ako smatramo da ima bolje.Sve ovo što zastupamo
danas ,već sutra može biti drugačije.Od boljega uvijek ima bolje.
Vi mislite da je ATPL najbolja.Ja smatram da je najprecijenjenija od ove četiri navedene.ULPL ne komentiram.Oni su nešto drugo.
Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu.
Današnji svijet je svijet brzih promijena,a svaka nova informacija predstavlja korekciju na neku
cijenu koju sam odredio za dionicu koju pratim.

Kolega Lopina, koji su to fundamentalni pokazatelji?
Koliko vidim osim par multipli vi ništa drugo ne koristite u svojim izračunima.

Moja zemlja se ne zadužuje bez velike nužde.

Kolega Lopina, nisam zadovoljan analizom jer niste alocirali po tonama. Molim ponovno to sve, ali po tonama. Nemojte da vam kvaliteta postova opada…

Pokušavam isprovocirati nekog znalca da izbaci NAV za ATPL,TNPL,LPLH,ULPL a u cilju utvrđivanja
NAV,ali da to ne bude moj domaći rad nego zajednički zaključak.Namjerno se preskače ono bitno,a ja
sam otprilke nastojao utvrditi vrijednosti flote svih brodara analogno Jadroplovu 31.12.2008.
Nakon utvrđivanja NAV mogli bi uspoređivati zaduženost kratkoročnu,dugoročnu u odnosu na
realnu imovinu.
Tragična istina je, da drukeri koji su izračunavali NAV, kada je knjigovodstvena vrijednost flote bila manja od realne,odjednom imaju amneziju.
Ponavljam:JDPL je pravi pokazatelj stanja u brodarstvu.On bi trebao biti polazište.

ULPL ne komentiram.Oni su nešto drugo.
Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu.

Necemo valjda u novi krug? Jos uvijek se sjecam onog prvog obracuna prilikom dodjele 36 milijuna kuna firmi, a vama 34 mil kn…. Tada se klelo u ispravnost odluke i zakllinjalo na vjernost. Gdje je ona nestala ?
Ja ne smatram i ne mislim da je ATPL najbolja. Ali mislim da je uopce bespredmetno raspravljati kada se s druge strane nudi demagogija. Odustah i kod drugih, pa eto i tako cu ovdje [smiley]

Happy Easter!

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

…ATPL će ovu godinu preživjeti od dobre prošle godine,a iduća će već biti izlaz iz krize…a tada će biti nedostižna…dobro vrijeme za nakrcavanje od 500-650 kn,

Oh sta volim babe garate koje vide buducnost trzista iz dlana, tarot karata, graha te nose zecje sape za srecu.
[/quote]
Tech, ova je dobra, baš sam se nasmijao [lol] [thumbsup] [lol] [thumbsup]

Pokušavam isprovocirati nekog znalca da izbaci NAV za ATPL,TNPL,LPLH,ULPL a u cilju utvrđivanja
NAV,ali da to ne bude moj domaći rad nego zajednički zaključak.Namjerno se preskače ono bitno,a ja
sam otprilke nastojao utvrditi vrijednosti flote svih brodara analogno Jadroplovu 31.12.2008.
Nakon utvrđivanja NAV mogli bi uspoređivati zaduženost kratkoročnu,dugoročnu u odnosu na
realnu imovinu.
Tragična istina je, da drukeri koji su izračunavali NAV, kada je knjigovodstvena vrijednost flote bila manja od realne,odjednom imaju amneziju.
Ponavljam:JDPL je pravi pokazatelj stanja u brodarstvu.On bi trebao biti polazište.
[/quote]

Lopi,
uspoređivati firme tipa ATPL i TNPL sa kvazi firmama kao što su JDPL i LPLH zaista nema smisla. Jedina stvar što me interesira kod JDPL jest datum privatizacije, tu valja biti in ali samo kratko. Što se NAV-a tiče najvažnija "imovina" svakog brodara jest "specifična težina" Uprave, a tu su stvari prilično jasne. Sam se naveo slučaj kupoprodaje broda na relaciji ATPL-LPLH pa zaključak izvedi sam. Uostalom, nedavni kratki rally BDI najbolje je iskoristila baš ATPL ugovorivši 3 broda na t/c od godinu dana odnosno 5 mjeseci za solidne vozarine 16000/18500/29000 što će se fino vidjeti već u FI 2Q, jer se slažem da će 1Q biti slab kod svih brodara sa izuzetkom TNPL.
Vjerujem da ATPL ima keša na računu app.400 kuna po dionici, pa ispada da se cijeli core business trenutačno kupuje za 50-ak dolara po dionici, a ti pričaš o precijenjenosti ATPL.
Kad već uspoređuješ ATPL i JDPL evo ti nešto makar i na simboličnoj razini, tipujem da će ukupna dividenda u ATPL za 2008 biti značajno veća od cijene dionice JDPL. [tongue]

Gardist
Misliš da će jdpl ostat još dugo ispod 100kn?

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

@sakai, gardist
dajte lopini neku procjenu NAVa i s time ćete završiti raspravu. sve ostalo je razgovor gluhih.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Ne bu islo. Platite.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Ja smatram da je NAV ATPL-a približno jednak kapitalu iz izvješća.

Gospodine Sakai, vidim i vi polako Cromanovim stopama. Što je u redu. Neka vam Lopina plati pa ćete mu kazati koliki je NAV od ATPL-a.

Tako je. Nema dzabe ni u stare babe.

[Kolega Lopina, koji su to fundamentalni pokazatelji?
Koliko vidim osim par multipli vi ništa drugo ne koristite u svojim izračunima.

@ Milovance

Milovance lako je kritizirati. Zasto ti ne napravis izracune i sa njima demontiras Lopinu?

@ Lopina

Lopina nesto se puno podilaziomo. Governora ce pocet mucit dilema da li si ti ja ili sam ja ti.

@ Tuna, Multinick

Pa di si nasa Sakaia da ti racuna NAV? Smijesno. Pa razlog trazenja para je da nekom plati da mu to izracuna. I da ne bude kasnijeg prozivanja Urbi Et Orbi: ja ga neznam izracunati a nisam nikad ni pokusao.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

New Report

Close