Najbolji su Brački vrtni puževi! Imam jedan ODLIČAN recept za puževe sa pršutom i sirom. [thumbsup] Ako vas zanima javite mi se na PP. [rolleyes]
Ajde,daj Posejdone…reci recept…i sve ono što ide sa tim…
[pray]
Tražili ste, dobili ste!
PUŽEVI SA PRŠUTOM I SIROM
SASTOJCI:
20 dkg očišćenih puževa
2 dcl. crnog vina
vegeta
putar
peršin
češnjak
pršut
vrhnje
parmezan
paradajz
maslina
PRIPREMA:
Na putru se lagano preprži češnjak i u to se dodaju puževi. Zatim dodati sitno narezani pršut i vegetu. Sve zajedno dodatno prepržiti. U to dodati crno vino i sve prokuhati. Potom dodati vrhnje, peršin i naribani parmezan. Sve skupa lagano zapeći.
Kada se dobije željena gustoća, servirati u zdjelice i ukrasiti sa tankom šnitom pršuta i paradajza te jednom maslinom.
Puževi sa pršutom i sirom bi trebali izgledati ovako ( U slast!):
Vau,….poslije ovog zaobilaziti Posejdona u širokom luku…[proud]
Da, naročito ako si puž! [proud]
BAKICAAA: ” Vau,….poslije ovog zaobilaziti Posejdona u širokom luku…[proud] ” Da, naročito ako si puž! [proud]
…ili ne daj Bože pužica…
[shocked]
Bakiceeee!
Zar si zaboravila da su puževi dvospolci!
Drugim riječima, nema im spasa! [tongue]
Lovac
Bljak…. Jednostavnije priklati gicu i na ražanj,bolje nego se mućiti sa puževim kućicama.
E,Lovac,lovac…neki put se treba i pomučiti …da se poslije uživa..
[smiley]
Uf da,100 puta ih oprati,pročistiti kućice za nadjev,posla sa kilom puževa više nego sa odojkom. Nisam ih nikada probao i mislim da ne budem nikada,kakav god specijalitet bio . Ovaj recept od maloprije mi se sviđa osim ovih puževa. Jel se može umjesto njih staviti koji gram kobasa ili šunke za nas gurmane?[bye][kiss][kiss]
Ima ona stara: Nema gice do prasice…
ispravite me ako griješim, ali ako se češnjak dobro prokuha, straha nema, ili? (pritom ne mislim na puževe/pužice [thumbsup] )
je… vas puzevi.Hvala na razumijevanju………………….Zivjela svinjetina i teletina…….
Zivio prsut omotan sirom
Zivjele kobasice s kupusom
—————————————————————–Zivjela ceripnja————————————————
Dole puzevi………………………………………………ljigavci ……………………………………………………………………………..