Ovo se sasvim sigurno radi o velikim “poštenjačinama” i oni nam sigurno neće podvaljivati tko zna od kuda meso. Igrom slučaja sam prije nekoliko godina bio službeno nekoliko mjeseci u Pločama, u luci koja je u bescarinskoj zoni.U razgovoru sa jednim vozačem šlepera, kojeg privatno poznajem od ranije, saznao sam da za Pivca voze iz Nizozemske zaleđene svinjske butove a koji se koriste upravo za sušenje i izradu pršuta. I to je nekoliko vozača iz njegove firme radilo u kontinuitetu nekoliko mjeseci. Znači, pivac ih je cijelo vrijeme prodavao kao “domaće dalmatinske” pršute a jedino što je tu bilo domaće , bila je bura. I zato, ne vjerujem im apsolutno ništa i njihove proizvode ne kupujem. Osim toga, vidjeti ćete kako će završiti ova “investicija”.
Moje iskustvo sa Pivac markom mesnica je da su uvijek imali dobro meso. Želim im uspjeha i da se ne pokvare. Nadam se da ovo što piše @berol gore nije točno
dovoljno je pitati nekoga iz veterinarske stanice remetinec koja ja nadležna za njegove pogone u zg pa nek vam oni kažu od kud je meso. manje više od svukud samo ne iz hr što je i logično jer je tamo jeftinije.
….u prodavaonicu je unio dašak bosansko-mađarskog-bugarskog stila….nađe se finih i jeftinih sitnica,
mliječnih proizvoda, i povrća…
Poznato je da su oni medju glavnim uvoznicima mesa u RH jer im je valjda unosnije nego razvijati svoje a koliko sam vidio uvoze sve i svasta i izvan mesa…ona afera s jajima je njihov uvoz,vidio sam u ducanima da i rinfuzna vina iz Makedonije isto uvozi “mesna industrija Pivac”!? Znaci svastarenje samo da se ostvari profit bez obzira na kvalitetu.