Samo tvrdim da ulje od 40 kn litra nije "dobro" maslinovo ulje.
ne mora biti da nije, da se napravi kemijska analiza uvjeren sam da bi udovoljilo kriterijima za extra djevičansko ulje!
druga stvar je što su italija i španjsloska razvile hiperproizvodnju maslina pa prodaju extra djevičansko ulje po upola jeftinijim cijenama od nas!
šta oš ti reč da su ta španjolska i talijanska ukusnija od našega domaćega?ma mogu oni zvat ta svoja ulja extra mextra turbo ddi esp vergine,to nema ni ukusa ni mirisa
Ma poanta je..
Nismo velika zemlja da idemo na velike serije.
Male serije sa dobrom dodanom vrijednošću i kvalitetom.
Mass production zaboravimo jer nemamo ntii zemlju niti ljude za to.
Brodogradnju bi preusmjerio prema jahtama i povezao sa marinama a ne ići na neuspjehe velikih serija..
Švicarska je odličan primjer.
šta oš ti reč da su ta španjolska i talijanska ukusnija od našega domaćega?ma mogu oni zvat ta svoja ulja extra mextra turbo ddi esp vergine,to nema ni ukusa ni mirisa
Pa jesi probao nekad jesti?
Ja sam stvarno ljubitelj domacih maslinovih ulja, ali sam u Spanjolskoj jeo ulja jednako ukusna po nizoj cijeni.
Da li Talijani i Spanjolci jako subvencioniraju svoju proizvodnju?
probao sam razna španjolska i talijanska djevičanska ulja i naravno da ih ima boljih i lošijih, ali poanta je da njihova ulja koja su skuplja i kvalitetnija i koja su okusom i mirisom ravna našima dobiješ po 50-60 kn bez problema, što znači da su naša precijenjena 50%!
nije dobro da se podcjenjujemo kao što radimo u nekim stvarima, ali isto tako se u nekim stvarima (kao mit o božanskoj kvaliteti naših ulja) nenormalno precjenjujemo!
poanta je da je kod nas maslinovo ulje od samih početaka bilo jako skupo jer je bila skromna proizvodnja i prodavalo se bez problema sve što se proizvelo, ali u zadnjih 10 godina proizvodnja masl.ulja porasla je više od 100% tako da je ovo držanje cijena na 90-100 kn krajnje bezobrazno i van svake tržišne logike! znam dosta maslinara kojima se zalihe ulja gomilaju jer ga ljudi po tim cijenama više ne žele plaćati, a kad se otvore granice za mjesec dana da vidiš kako će im prodaja rapidno početi padati sve dok ne postave korektne cijene!
I ja ću kao i dosad ulje kupovati od poznatih domaćih ljudi .
Probao sam razna strana ulja .
Nemogu se mjeriti sa domaćim uljima od ljudi koje poznajem i od kojih kupujem godinama .
Bog zna s čime su sve tretirana strana ulja , vjerodostojnih kemijskih analiza nema .
Očekujem da će nas neki uskoro na ovim stranicama poćeti nasilno uvjeravati kako su GMO proizvodi dobri , fini , jeftini…
kupovao sam talijanska u rasponu od 3-12 eura,mislio sam da je pitanje cijene.to su tvornička ulja,nema tu sreće.mislim da su u Istri glavni kupci talijani i slovenci pa se pitajte zašto.
Nevalja pretjerivati sa visokim cijenama,jer to samo odbija dobre kupce,uskladiti cijene u neku normalu ,e to je onda posao dugotrajan,,,a da nasim uljima na daleko nema premca to sam saznala i danas u mojoj firmi gdje radim kad mi je moj sef rekao da tako dobro maslinovo Ulje do sada nigdje do sada nije konzumirao ,sve pohvale nasim maslinarima,,,.Samo ovu kvalitetu treba i zadrzati .