Kakvi kreteni pišu o tržištu kapitala, a ostali samo copy-pastaju njihove tekstove po news portalima! [lol]
Ponuda istječe u srijedu, ali je danas zadnji dan za kupnju, ako se želi prodati Duropacku u srijedu i eventualno zaraditi neka sitna lova od razlike u cijeni.
Možda nećemo roniti u pon, jer vlasnici sve do srijede mogu prihvatiti ponudu, pa nitno neće prodavati punu niže od 500, ali će se kupnja znatno spusiti. Predvođam slabu ili nikakvu likvidnost sljedećih dana, a onda vrlo brzo zaron na 300-350 [wink]
Povlačenje kupnje kratkoročno ne bi trebalo spustiti cijenu, jer tko je želio prodati, to će učiniti Duropacku, a ne da nakon srijede prodaje znatno jeftinije od 500 kuna kupnji koje neće niti biti. Realniji je scenario da će trgovanje ovom dionicom gotovo potpuno zamrijeti, a cijena se neće drastično promijeniti. Barem na neko vrijeme.
pa da, past će likvidnost. u početku nitko neće htjeti prodavati niže od 500, ali kupnja će se postaviti jako nisko, pa kad netko bude morao prodavati opalit će po bidu i srušiti cijenu. uglavnom, ode još jedna dionica sa burze. koja je sljedeća? burza je sve bliže eutanaziji…
Hoće li se fondovi očitovati o ponudi ili će to biti jasno tek poslije roka?
fondovi su se već očitovali. znakovitom šutnjom.
vidim da neki ovdje pričeju o istiskivanju dioničara……pa kako je to moguče ako ne skupe 95%?……
a 95% neče skupiti, u to sam 100% siguran……koliko % moraju imati da bi je delistirali s burza, 50% ili?…..kad se bude znalo koliko su skupili?….
Pitanje je da li oni uopće s obzirom na svoju poziciju u ovoj situaciji, javnim istupom i očitovanjem smiju utjecati na rezultate i uspjeh ili neuspjeh ovog preuzimanja. Da li je to uopće kakvim pravnim aktima regulirano?
vidim da neki ovdje pričeju o istiskivanju dioničara……pa kako je to moguče ako ne skupe 95%?……
a 95% neče skupiti, u to sam 100% siguran……koliko % moraju imati da bi je delistirali s burza, 50% ili?…..kad se bude znalo koliko su skupili?….
Znat će se koliko su skupili tek nakon isteka ponude. Za delistiranje s burze je potrebno mislim nekih 70 posto (ili 75?). Sumnjam da će biti istiskivanja, ali vjerojatno će biti delistiranja ako skupe dovoljno.