BLSC (Belišće d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLSC (Belišće d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uprava Belisca ima deset dana rok da se oglasi o svom potezu nakon sto je javno objavljena ponuda. Dakle, racunajmo sredina/kraj travnja.

Ja neznam kolika će biti cijena na kraju. To ne ovisi o meni nego o velikim dioničarima. Samo odgovaram na tvoje argumente. Ti "argumenti" svi redom zagovaraju da trebamo ničice pasti pred Duropackom i zahvaliti mu se što će nam pomoći da se riješimo "propale firme".

Gdje sam ja to rekao da trebamo ničice pasti pred Duropackom? [angry] Duropack je podnio ponudu za kupnju, a svatko će od nas osobno odlučiti je li mu to prihvatljivo ili ne. Ja bih isto želio da mi Duropack da 1000 kuna po dionici, ali uvjeren sam da on to neće učiniti. Ako ti misliš da hoće, super, čekaj drugu ponudu.

Kad je rok za ponudu?
14 dana od prošle srijede?

Evo malo matematike;

ukupno dionica 1.164 312 kom
duropack 311 033 kom
dokup do 50%+1 dionica potrebno 271 124 kom

271124 450 122.005.800,00 kn 16.713.123,29 €
271124 500 135.562.000,00 kn 18.570.136,99 €
271124 550 149.118.200,00 kn 20.427.150,68 €
271124 600 162.674.400,00 kn 22.284.164,38 €
271124 650 176.230.600,00 kn 24.141.178,08 €

Tako je. Rok je dva tjedna od predaje ponude HANFA-i.

Kupio i ja napokon.
Pošto ovo ne ide u stečaj, nema se šta drukat…možemo samo pjevat.
pa kaže…
http://www.youtube.com/watch?v=G13p3BpJ8TY

Kupio i ja napokon.
Pošto ovo ne ide u stečaj, nema se šta drukat…možemo samo pjevat.
pa kaže…
http://www.youtube.com/watch?v=G13p3BpJ8TY

Ti donosiš lošu sreću, zadnji put kada si objavio da si ušao u DKVS ista je pala sa 30 na 18. Dobro ovdje je mogućnost gubitka ograničena.

Knox vs. Dimon, round 1.

Što bi rekao Muhammed Ali: "It’s gonna be a chilla, and a killa, and a thrilla, when I get the Gorilla in Manila."

Inače cijena kartona je danas opet skočila. Timing za preuzimanje im je savršen.

Vaš link

Ako ništa ovdje možeš učiti kako to rade veliki.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ti donosiš lošu sreću, zadnji put kada si objavio da si ušao u DKVS ista je pala sa 30 na 18. Dobro ovdje je mogućnost gubitka ograničena.

ende gut, alles gut.
rizik na 48xkn je 6%, goldmanovi kompjuteri bi se poklali koji bi ovo trejdo.

Cijene kartona naglo skaču jer ga špekulanti kupuju, očekujući veliki porast potražnje. Ali to će brzo splasnuti, jer u regiji ima dovoljno proizvodnih kapaciteta da pokriju sve potrebe za kartonom.
Meni se čini da se cijena Belišća napucavala iznad 500 da nekome posluži za iskrcaj. BTW zanimljivo je ovo dizanje cijene s dionice na 498 kn sa samo 2 dionice u zadnjoj minuti…

A pro po cijene kartona – negdje sam nabasala na podatak da je nedavno na trziste Poljske plasirano oko 600.000 t kartona, u Madjarskoj 450.000 t, a u istocnu Njemacku 700.00 t, dok postojeci kapaciteti nisu smanjeni.

BTW zanimljivo je ovo dizanje cijene s dionice na 498 kn sa samo 2 dionice u zadnjoj minuti…

[wink]

Cijene kartona naglo skaču jer ga špekulanti kupuju, očekujući veliki porast potražnje. Ali to će brzo splasnuti, jer u regiji ima dovoljno proizvodnih kapaciteta da pokriju sve potrebe za kartonom.
Meni se čini da se cijena Belišća napucavala iznad 500 da nekome posluži za iskrcaj. BTW zanimljivo je ovo dizanje cijene s dionice na 498 kn sa samo 2 dionice u zadnjoj minuti…

Ti si pravo dobro informiran ako znaš ko i zašto kupuje karton na globalnom tržištu. Šteta što trošiš taj talent na ovom zabitom i dosadnom tržištu kapitala.

Postoje comodities koji pružaju puno bolje mogućnosti za špekuliranje kao npr, nafta, bakar, zlato, šećer, pšenica. Oni imaju na burzi futures. Burza papira u Helsinkiju ih nema, cijene se formiraju na osnovu trenutne ponude i potražnje.

Dakle ako 90% proizvođača povisi cijenu od 01.04. za 60 eura po toni onda to nije zbog špekulanata nego zbog povećanja potražnje.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close