Otezanje suda i rok Hanfe ne idu ruku pod ruku…
3. Agrokor taj spor može otežavati min. 12 godina, a tek onda Vrhovdni sud narađuje riješevanje unutar 6 mjeseci ili sveukupno 1 godina.
I SVE JE PO ZAKONU !
Ima jedna jedna otežavajuća okolnost za Todorića u tih 12 godina a to je da nema upravljačka prava.
Na idućoj Skupštini mi mali dionočari mogli bi se udružiti i zajednički odrediti nadzorni i upravni odbor. Misliš da b se to Todoriću svidjelo. Možda bi mogli i tebe loris stavit za predsjednika upravnog odbora. Vidi se da se razumiješ u pravo a to nisu loše reference 🙂
Ma, sve ovo što je loris nadrobio je notorna glupost, koga zanima kako se vodi i koliko traje eventualni postupak pred Trgovačkim sudom neka se obrati za to kvalificiranim pravnicima umjesto da si dozvoli da ga dezimformiraju svakojaki izflustrirani nickovi.
Hebemti, još nisam čuo za sudsku praksu po novoj uredbi, tj. u budučnosti… kao da slušam Jadranku kada je rekla onom sirotom mađaru "aj vos bin in hungary the dej after jestrdej" [shocked]
…gosn Dunlop,a i vi na svaku nasjedate…pa kojim se to poslom bavite da ste tako naivni…gosn loris se malo šegači,a vi to uzeli za ozbiljno…
…takva uredba garantirano ne postoji,pogotovo to ne na način kako je gosn loris opisao…
…ajte vi danas prijateljicu za rukav,pa na kavu,pa će vam i ona to potvrditi…
…gosn lavgara u prvu birtiju pa na pivu pa nek izračuna već taj čarobni iznos,pa nam otkrijte…
…pa bar vi niste "škrtac u informacijama"
lako za lorisa i njegove umotvorine, ovo ispod je puno realniji i ozbiljniji problem….
@dunlop
a što ako u međuvremenu naša "neovisna" vlast popusti pritiscima raznih Todorića, Tipurića itd. i promijeni Zakon o preuzimanju na način da oslobodi vlasnike te obveze? A mali dioničari pokrenuli sudske postupke, platili vještake itd.? Pa svi troškovi padnu na njih?
Svašta je kod nas moguće, zato i kod LRH tek rijetki tuže jer se boje upravo ovog scenarija!
Svi se pitate zašto fondovi ne ulaze,zato jer se čeka vremenski mig(i ne samo za fondove) a stvar će se završiti u roku od 2 dana,a cjena će doći na onu koja je obvezna u ponudi,a sama ponuda bit će formalnost.
…gosn Dunlop,a i vi na svaku nasjedate…pa kojim se to poslom bavite da ste tako naivni…gosn loris se malo šegači,a vi to uzeli za ozbiljno…
vise se na spominje francuska sobarica nego dunlop [proud]
na prvu uvjek treba vjerovati ljudima draga bako i drzati se one "Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me"…
zato smo i ovdje da to malo raspravimo.
i tebi bi bilo bolje da se malo potrudis i izvadis koju korisnu informaciju a ne da ih provokacijama probas izvuci.
a inace moram ti i zahvalit sta si me probudila iz moje naivnosti i spasila velikog financijskog gubitka jer sam bio na rubu da prodam danas a znamo do kuda ce to [kiss]
Suma sumarum nakon 50 zadnjih stranica:
1. u dobrovoljnu javnu ponudu ne vjerujem i to zato jer bi Todorić to već javio svojim bliskima koji bi se debelo nakrcavali, a cijena ne bi danas bila na ispod 100 nk, nego preko 200 kn
2. znači preostaje samo utuživanje, a to je vrlo dug i neizvjestan put, na kojem može biti raznih zamki (npr. izmjena zakona u korist tajkuna)….
Po meni sada kupuje onaj koji je spreman uskoro tužiti i tjerati svoje pravo godinama po sudu. Ostali će se držati po strani dok se nešto ne promijeni.
@gismund
IMO ako mu ne smetaju upravljačka prava izgubiti na par godina mislim da će ići na žalbu US, u međuvremenu će zapravo mali broj dioničara tužiti i dobiti s kamatama, a on će nakon što izgubi žalbu predati ponudu (i to bez kamata jer ako niste tužili ne možete ih dobiti). Tako će dobiti na vremenu jer mislim da on ima u vidu okretati više od 14% godišnje.
Zanimljiv scenarij: što ako dobiješ presudu, sjedne ti lova, ti ju daš ženi/bratu/sinu/kćerci i oni opet kupe belje, todorić izgubi na US i mora dati ponudu. A lova 2x okrenuta [rolleyes]
p.s. nije ni zanemarivo to što će mali dioničari koji tuže držati dionice i ne prodavati ih, tako da je s burze maknuto par desetaka mil. kn Belja iz opticaja. To bi neovisno o sporu moglo utjecati na rast cijene.
BTW cijena na burzi me ne zanima, vidim skače po 10% al ja znam da ću dobit 332 kn ako nigdje drugdje onda na sudu.