Guys…….
Ja ne trgujem dionicama.
Ovim poslom bavim se profesionalno 12 godina.
Boli me briga za cijenu Belja.
U ovom trenutku.
Znam da po zakonu mora biti >300 kuna ponuda.
Što kaže Hanfa?
Kaže da mora dati ponudu.
Ne razumijete.
Vi zakonski možete utužiti i vjerojatno dobiti >300 kuna.
Agrokor može dati ponudu po koliko želi.
80,100,150.
Da budem otvoren do kraja.
Belje kao kompanija vrijedi trenutno više od trenutnih 96 kuna.
A Agrokor je narucio procjenu Belja.
Vjerojatno ce cijena rasti iducih dana.
Ovisno o događajima vani.
Stvari stoje ovako, a nakon 12 godina bi trebali zanti ;
1. Ako Agrokor uopće neda ponudu, kazna je milijun Kuna i to je najizvjesnia situacija.
2. Svatki dioničar posebno ili grupno može se pokrenuti spor u naplati Hnafinog Rješenja.
3. Agrokor taj spor može otežavati min. 12 godina, a tek onda Vrhovdni sud narađuje riješevanje unutar 6 mjeseci ili sveukupno 1 godina.
4. Za period od 12-13 godina mnogi dioničari će nestati, odustati, a i sama cijena dionice ću biti veća do tada.
I SVE JE PO ZAKONU !
Znači od Ponude za preuzimanje nema ništa, a svatko tko trvdi drugačije vjeruje u vladavinu prava.
Problem;
Agrokor ima drugi problem, a on je fiksni dug u svojim bilancama, odnosno Agrokor je dužan okvirno 1 milijardu Eura bankama i 1 milijardu Eura dobavljačima i proizvođačima ili ukupno 2 milijardu Eura.
E sada potencijalna obveza od 110 milijuna Eura za preuzimanje Belja je nešto što Agrokor mora u svojim knjigama prikazati i time unazaditi fiksan bonitet kod zaduženja prema bankama, a to se bankama nikako neće svidjeti, ali Agrokor je Agrokor pa u Republici Agrokor to je mali problem.
Agrokor nadzire preko 90% organske energije i njene proizvodnje u zemlji, isto toliko i medije, a ima skoro 30.000 ljudi zaposlenih ili svukupno 10% cijelog hrvatskog proračuna.
Pa kako mislite dobiti bitku s Agrokorm ?
…ne očekujete valjda da vam to jedna star b..kicaaa računa…ja vam se matematikom ne hvalim…
koda je to najbitniji podatak sad..sta nisi vidjeli izracun od kolega Savage-a..
koda je to sad najbitnije hoce li bit 330 ili 350..da budem iskren fucka mi se..sve preko 300 je za mene i vise nego dovoljno. samo je sad pitanje tode ocemo li s kamatom ili cemo bez toga [proud]
3. Agrokor taj spor može otežavati min. 12 godina, a tek onda Vrhovdni sud narađuje riješevanje unutar 6 mjeseci ili sveukupno 1 godina.
sta ti znaci ovo min 12g? valjda maksimalno?
ako je to istina za tih 12g da oni mogu bez problema to otegnut onda je to mali turn of barem za mene jer 12g je puno predugo. za to vrijeme definitno ocekujem belje na puno vecim cjenama.
jel imas ti kakvu zakonsku podlogu za to ili neko iskustvo ili bilo sta?
ali Agrokor je Agrokor pa u Republici Agrokor to je mali problem.
Pa kako mislite dobiti bitku s Agrokorm ?
***ima više načina, no kad ste se VI već dotaknuli Republike Agrokor mogu reći da će za cirka mjesec i pol ta republika postati nebitna općina u jednoj mnogoljudnoj državi u kojoj postoji vladavina prava… i možete vi bezveze raspravljati hoće li Toda dati ponudu ili neće, bitno je da ga se može prisiliti, a još bitnije je što će on dati ponudu… uvijek je znao odigrati pravi potez, ovo mu je kratkoročno trošak no dugoročno će to brzo nadoknadit… i to ga razlikuje od ostalih pikzibnera koji su uništili svaku firmu koju su takli, njegove sve firme su dobro stojeće koliko god se mi slagali s njegovim dugovima i plaćanjima dobavljačima ili ne slagali…. a ostalima vezano za kamate, nemrete tražiti kamate prije nego ste pokrenuli postupak pogotovo nemožete dobiti kamate na 2007 godinu jer je to suludo
@gosn Dunlop
…auuu,gosn Dunlop…pa kako ćete znati kolika vam je vrijednost spora…na koliki iznos ćete Todu tužiti ili ćete postaviti zahtjev onako "odakotivno"…
…pa nejde vam to tako…
…mislim sud će vam odmah vratiti tužbu da ju nadopunite…eto pitajte vašu kolegicu koja skuplja informacije "sudske prakse"…
@gosn Dunlop
…auuu,gosn Dunlop…pa kako ćete znati kolika vam je vrijednost spora…na koliki iznos ćete Todu tužiti ili ćete postaviti zahtjev onako "odakotivno"…
…pa nejde vam to tako…
…mislim sud će vam odmah vratiti tužbu da ju nadopunite…eto pitajte vašu koegicu koja skuplja informacije "sudske prakse"…
[/quote]
rekao sam da je trenutno najbitnije jer je meni zbilja tako..a to trenutno znaci da se glupo izjasnjavat dok se toda ne izjasni oce li dati ponudu ili ne i da vidimo sve pravne mogucnosti koje su na rapologanju i dali ima mozda koja otezavajuca okolnost za nas male..
to bi ocekivao od nasih najvecih kriticara kao sto si ti da iskopas koji kontraargumenat a da nije onaj koji smo vec spominjali (toda je velik i bice tesko itd…)
dobro fakat mi nije jasno ovo j… moderiranje s kojim se to kriterijama moderira i cemu to sve za boga miloga
Kako ti nije jasno, moderiran si ćim je quotaš ili spomeneš, stranicu ranije sam quotao prazan post pa me moderiralo
sta ti znaci ovo min 12g? valjda maksimalno?
ako je to istina za tih 12g da oni mogu bez problema to otegnut onda je to mali turn of barem za mene jer 12g je puno predugo. za to vrijeme definitno ocekujem belje na puno vecim cjenama.
jel imas ti kakvu zakonsku podlogu za to ili neko iskustvo ili bilo sta?
[/quote]
Postoji uredbeni zakon i praksa sudbene vlasti.
Po novoj uredbi mogu sudovati 8 godina, a nakon toga moraju ubrzano donijeti presudu koja traje ubrzano još 4 godine i to je praksa. Znači 12 godina. Unutar 12-e na 13-u godinu donose konačnu odluku kroz zadnji ponovljeni postupak upućen s Visokog trgovačkog suda na mjesni sud.
Dobro je da nakon isteka 8 godina sudovanja možete tužiti državu za odugovlačenje i uvijek se spor dobiva kao i neka smiješna naknada !
Na Upravnom sudu obzirom da se tu uglavnom tuži Država odnosno njena tijela za krive pravomoćne presude Drugostupanjskih postupaka ili kao ovaj Hanfe protiv Agrokora.
Upravni postupak je trenutno negdje kod 2006 godine, a to znači da u najboljem slučaju može ovomjesećnu presudu pregledati negdje u 2016 godine ovim tempom ili realno 2020 godine.
Međutim tu je poseban problem odnosno Šukerovo djelo u kojem se u javnosti ništa ne govori odnosno njegovo nasilno popunjavanje proračuna putem poreznih tijela s izmišljenim kaznama odnosno Rješenjima, a kojih se u zadnjih 5 godina jako puno nagomilalao. Porezna uprava je imala jasnu naredbu osiguranja vlastite plaće i plaće ostalih državnih službenika kao policija, sud, vojska……, a jer je država bila prisiljena novac potrošiti na silne provizije Sanadera i ostalih i tko zna čega sve u vjetar.
Naime Upravni postupak nije slučajno zatrpan predmetima odnosno isti stoje u ladicama jer država nema novaca za isplatu svih krivih presuda Drugostupanjskih tijela, a procjenjuje se negdje da je u pitanju 10-ak milijardi Kuna nezakonitih državnih presuda. Tako da država namjerno otežava s presudama i jedna Vlast taj problem prepušta drugoj i tako već godinama.
Međutim, možda Agrokor vidi neku računicu u tome da vam plati dionicu po 3 puta većoj cijeni od tržne i potroši 110 milijuna Eura. Možda da vam da bonove u vrijednosti 220Kuna za bon za kupnju proizvoda u Konzumu. Npr. svi proizvodi kojima je istekao rok trajanja ili sl. pa tako isprazni skladišta robe i nabai nove i "jeftinije" proizvode [tongue]
Šok za Slovence: Hrvati s konzorcijem v prevzem Mercatorja, in to s kapitalom
Postoji uredbeni zakon i praksa sudbene vlasti.
Po novoj uredbi mogu sudovati 8 godina, a nakon toga moraju ubrzano donijeti presudu koja traje ubrzano još 4 godine i to je praksa. Znači 12 godina. Unutar 12-e na 13-u godinu donose konačnu odluku kroz zadnji ponovljeni postupak upućen s Visokog trgovačkog suda na mjesni sud.
Na Upravnom sudu obzirom da se tu uglavnom tuži Država odnosno njena tijela za krive pravomoćne presude Drugostupanjskih postupaka ili kao ovaj Hanfe protiv Agrokora.
eto bakice..to je protuargument…ovo moze biti ozbiljan klip u kotacima za nekoga ko kao ja to zeli istjerati tuzbom…
jel sad bako vidis zasto je o tocnoj prosjecnoj cjeni jos uvjek prerano pricati..
Ako je ovo istina ovo je katastrofa, sta naravno nista novo za nasu zemlju…
Drazen, kolko je to trajalo onda u tvom lrh slucaju?
@dunlop
a što ako u međuvremenu naša "neovisna" vlast popusti pritiscima raznih Todorića, Tipurića itd. i promijeni Zakon o preuzimanju na način da oslobodi vlasnike te obveze? A mali dioničari pokrenuli sudske postupke, platili vještake itd.? Pa svi troškovi padnu na njih?
Svašta je kod nas moguće, zato i kod LRH tek rijetki tuže jer se boje upravo ovog scenarija!