BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

hm, kad istječe rok za javnu ponudu?? nešto je kupnja naglo počela jačati???

kupnja je počela jačati zbog ovog što sam gore napiso fondovi i veliki igrači vide šta se događa moraće toda dat ponudu inače ništa ni od merkatora ni od daljeg širenja
ako hoče biti igrač morače dati ponudu za belje tako i tako se puno malih od radnika i drugi neče odazvati a neče ni država svoj dio prodati eto mu več pola manje od 100 miljona eura
šta misliš šta če slovenci reči na kupovanje merkatorea ako ne daje ponudu u hrvatskoj i ne poštuje hrvatske zakone
ako ne poštuje hrvatske zakone zašto bi poštovao slovenske zakone !!!

[angry]

moje pisanje na forum nije nagovor na kupnju prodaju ili bavljenje dionicama ... moj odlazak sa foruma je zbog moderatora

Kolegice, ajmo onda sa argumentima….također, izrazito se dobro osjećam u dionici Belja, vrlo sigurno i smireno, te vjerujem da će mi ova dionica biti nešto najprofitabilnije od kada se bavim ovim poslom, tako da tvoje insinuacije ne stoje, isto tako, bio sam nježan prilikom dodjele pridjeva upravo zato jer se deklariraš kao žena a ja sam tradicionalni tip muškarca i žene zauzimaju posebno povlašteno mijesto u mome srcu [smiley]

Ps.
obaveze zovu, pa moram ovu konstruktivnu raspravu prolongirati za neko drugo vrijeme

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

@modrobradi

gosn modrobradi…pa vidite da je to sa fondovima i sa financijskom konstrukcijom Merkatora gosn Toda već zaokružio…

…kaj mislite da ga je ovaj iz Londona pitao te uvjetovao kreditiranje da gosn Todorić posluša Hanfinu odluku???

…vjerujte to sa nama nema baš nikakve veze,naša država naši zakoni…

Ako todorić planira izaći na londonsku burzu kao što piše, koje informacije će dati u prospektu za uvrštenje? Da je odbio izvršiti zakonitu i pravomoćnu odluku HANFE i da ne želi isplatiti male dioničare? Ma nema šanse da ga tamo izlistaju ako ne da javnu ponudu za Belje, s time se može pozdraviti.
A da ne pričamo kako će na njegovu ponudu za Mercator gledati u Sloveniji jer i tamo će morati dati javnu ponudu za preostale dionice!
[thumbsup]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

evo ovo što čitam oko Opatije i LRH je dobro, konačno se počelo pričati o tome javno. Mislim da svi koji su u obvezi čekaju prvog koji će bit prisiljen platit dioničare, nakon toga će biti jasno, ako nećeš platit stižu tužbe kod kojih nema mile lale…

Cookie Monster

@bakica

bakica udara kontru šta god pisali, slagala se ona s time ili ne ona je u kontri … a da nije nje manje bi se pisalo na ovom forumu, ono što je dobro je da se potrudi koliko toliko u toj borbi.

Cookie Monster

@modrobradi

…kaj mislite da ga je ovaj iz Londona pitao te uvjetovao kreditiranje da gosn Todorić da posluša Hanfinu odluku???

mislim da nije i ovog iz londona boli neka stvar šta toda radi u hrvatskoj ali slovence sigurno ne ovo je politička odluka za merkator i u sloveniji če reči ako ne poštuje doma zakone zašto bi poštovao kod njih
a opet ako se uspio dogovorit sa ovima iz londona i amerike i europske banke znači da puca na veliko ak hoče bit velki igrač morače se kolko tolko ponašat po zakonima
to je moje skromno mišljenje
Živio!

[thumbsup]

moje pisanje na forum nije nagovor na kupnju prodaju ili bavljenje dionicama ... moj odlazak sa foruma je zbog moderatora

Samo mi je žao što će Belje na 300 sa ili bez ponude za preuzimanje. Pa onda nikad nećemo znati tko je više pravno obrazovan ovdje na forumu. Da sam na mjestu Tode ja bi se ljepo dogovorio s mirovincem da lupi po asku. Oni su dugoročni a Belje dugoročno zlata vrijedi.
[thumbsup]

Onda bi dao ponudu. Zadovolio bi formu a možda i skupio nešto malo dionica. Večina nebi prodala jer bi ispravno zaključili da će na burzi uz malo strpljenja dobiti više .

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Ima tu još jedna stvar o kojoj se malo govori…A to je buduće financiranje Agrokora. Sam poslovni je pisao o padu obveznica Agrokora nakon saznanja o obvezi davanja ponude. Prinos na iste je sad 14%. (http://www.poslovni.hr/vijesti/agrokorova-obveznica-pala-5-nakon-hanfina-rjesenja-188099.aspx).

Svako buduće novo zaduživanje će generirati veću kamatu koju Toda mora platiti, ako ne ispoštuje zakon. Znamo da novac ne voli nesigurnost…
Analogno, ukoliko da ponudu cijena obveznica će sigurnu skočiti…

Kada se ovo stavi na papir postavlja se pitanje da li je uopće ova druga solucija (da ne da ponudu) njemu financijski isplativija ?

@flayer

BAKICAAA, 21.10.2011. u 11:55
Svako buduće novo zaduživanje će generirati veću kamatu koju Toda mora platiti, ako ne ispoštuje zakon. Znamo da novac ne voli nesigurnost…

…vi svi diskutirate kao da je stvar tako jasna,kao da on nikako neće uspjeti niti na Upravnom niti na Ustavnom sudu,a lijepo sam vam jutos postala link Odluke Ustavnog suda koji naravno nitko nije našao za shodno da komentira…

http://sljeme.usud.hr/usud/praksaw.nsf/Pojmovi/C12570D30061CE53C12572300030A7BB?OpenDocument

…nisam baba vračara da znam što će napraviti ali moje je mišljenje da će iskoristiti sva pravna sredstva,a eventualno dati ponudu koja malim dioničarima neće biti po volji…

…prema tome život ide dalje i sve riješava u hodu…

Di ste negativisti, vrhunsko obrazovani kvazi pravnici i poznavatelji materije? Dok vi piskarate i tumacite zakone kako vam volja, mogli ste dici mrtvi hladni 10% u tjedan dana.
Lijep pozdrav!

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

OMG kakvih sve gluposti se neću ovdje načitati.
Ali dobro, malci i opet dižu…
Taman su skužili zadavanje skrivenih u Agram brokerima.

New Report

Close