BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

E da, nedostaje mi ono stablo na kojem Todoriću raste novac.

I, uostalom, što će se ono dogoditi ako Agrokor ne kupi Mercator? Toda će propast ko šuma Striborova?

A možemo i ovakvu jednostavnu, a ipak malo ozbiljniju analizu napraviti:

Ako Agrokor za BLJE dadne 380 kn, dao je cca 400 milja više od najoptimističnijih fundamenata. Ne dao, već ih je, striktno ekonomski gledajuć, bacio u vjetar.

***a ako Agrokor neda(u sto ne vjerujem) ponudu i izravno prekrsi rjesenje Hanfe kao i 2 presude suda za koja smo tek sad doznali(a trebao nas je sve obavjestiti da je u sporu) pa izgubi upravljanje nad Beljem, odgovori ti nama:
citat
"1) Kako će se to odraziti na Agrokorov rejting, a samim tim i na kamate prilikom zaduživanja? "

uostalom Polancec kad je izgubio sud morao je nadoknadit stetu za one reflektore u Đelekovcima i suca nije zanimalo da li on ima drvo na kojem rastu novci ili kako ce se to odraziti na njegovu ekonomsku situaciju ili ekonomsku situaciju njegove familije, i platio je… uostalom rok za ponudu se skoro poklapa sa potpisivanjem ugovora s EU, a od tada postoje i vise krajnje sudske istance od Strasbourga nadalje, a mnogi su spremni i za to… kad je Poljska ulazila u EU europske sudove su zatrpali zalbama njihovi gradjani, danas je Poljska drzava koja najvise napreduje i u kojoj je korupcija svedena skoro na minimum… uostalom striktno ekonomski gledajuci Todi netreba ni cetvrtina od 800milja, uvjeren sam da se Gaspar nece ni javiti, a ima jos takvih koji su njegovi, s druge strane nakon procjene ce vrijednost Belja dosta skociti i tu ce nadoknaditi vise nego je morao "baciti u vjetar" da ne spominjem koliko ce kredita dici na tu frisku procjenu, on zna kako stvoriti dodanu vrijednost i to je za njega nikakav izdatak

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Vidim da neki brinu brigu tko će na kraju kupiti Merkator pa to povezuju s Beljem. Na natječaj su se javili neki fondovi koji od reda nude 160 – 170€ i jedan strateški investitor. Kako je i inače uz fondove bio zainteresiran samo jedan strateški investitor (Agrokor) ,tako je sad jasno da je Agrokor dao ponudu 221€. Merkator je Slovenski nacionalni interes ali je isto tako postalo od nacionalnog interesa da se Merkator proda sad odmah.
Da nije tako Slovenci bi još politizirali kome "dati" Merkator ali J.P.M je trenutno gazda svijeta i tu nema šale.
Dakle ja tvrdim – Merkator ide Agrokoru. Nakon kupnje 52% mora dati nponudu za preostale dionice. Kao i za Belje. A kako slovencima objasniti izmotavanje oko Belja?

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Ja mislim da vam je suvišno polemizirat sa bakicom,jer to nju očito zabavlja,i voli se na ovaj način zabavljat.Što se tiče belja ja mislim da Todorić ne će dozvolit nikakvo potezanje po sudu,pogotovo što nije u pravu.Ponudu će dat kad mu bude najviše odgovaralo,a sad mu je ipak prioritet Merkator.

Ja mislim da ce se stvar s merkatorom riješiti prije roka za ponudu.
Btw sredstva je osigurao konzorcij, ne banke Agrokora. Ostaje lova na stablu.

Majstori, svima vama želim puno sreće i dabogda se obogatili.

No, ako ćemo stvari pokušati sagledati iz malo šire perspektive, ovdje predstoji bitka koja neće biti nimalo jednostavna.

Naime, poanta zakona je u tome da mali dioničari ne budu zakinuti naspram velikih. Tada, kada Hanfa tvrdi da je nastala javna obveza, prava malih dioničara nisu bila zakinuta.

Zašto?

Zato što će Todini odvjetnici vrlo lako objasniti zašto BLJE ni tada ni danas ne vrijedi 380 kn / per share.

Sve ovo drugo, što se mene tiče, čisto je laprdanje. Samodolovih ljudi, forumaša ili nekog trećeg. U državi koja se zalaže za gospodarstvo takva Hanfina odluka je sramota i samo radi na štetu budućih prava malih dioničara.

Srećom, u Hrvatskoj ima sudova i sudova. Pritom mislim na Upravni i Ustavni.

al on love IMA. ako nema nek proda ledo ili jamnicu. tako i tako se danas cjeli svijet buni protiv koncentracije bogatstva i to s razlogom.

To je, dakle, osnovni razlog. Ima čovjek para, pa nek malo i forumašima podijeli. Kako se ono zvaše taj sistem gdje je kolektivno dobro bilo ispred prava pojedinca…Imaš kuću, vrati stan.

Živio, druže Dunlop.

…ah,napokon netko pametan…gosp lebowski skidam kapu…

…ha ha koji napadi samo ako se imalo netko usudi reći kontra tužbi…

…kao prvo rješenje Hanfe nije pravomoćno,već samo konačno…( pitajte odvjetnike neka vam objasne razliku )

…kao drugo zbog čega Agrokor ne bi iskoristio sva pravna sredstva koja mu stoje na rapolaganju,pa ne izbjegava on time ispunjenje obveze već samo štiti svoje pravne interese…

…pa na to ima pravo kao svaki odgovorni gospodarstvenik…

@lagvar

…ne morate platiti porez ako smatrate da je porezno rješenje nezakonito…

…isto se imate pravo žaliti na Ministarstvo financija,a bome i na Upravni sud…

…i nad njima postoji papa…

@domobran

aj ne laprdaj bez veze. ti si jedini koji lupetaš. svojim izjavama nigdje nisi dao podlogu u zakonu za razliku od nas ostalih. mali dioničari su za početak bili zakinuti u trenutku kad je dokap napravljen po 70% nižoj cijeni od one na burzi. Da je odmah dao ponudu nebi gotovo nitko prodao nego bi svi rekli da to vrijedi 1000 kn ak toda nudi 300+. Ne vrijedi ni LRH 10000/share pa toliko treba isplatiti po dionici samo "srećom" pa je Opatija u bankrotu.

A te priče da toda nema love su u rangu pametnih kosoričinih izjava pa se molim vas nemojte tako blamirati.

Ili će sad platit cca 900 mil (ako svi prodaju) i zadržati upravljačka prava ili će nakon par žalbi za 2 godine platit 30% više i izgubit upravljačka prava neovisno o tome jel tad namirio dioničare jer još uvijek u tom slučaju nije objavio javnu ponudu.

A da ne govorim o tome da će Slovenci jedva dočekati da ne plati Belje pa da to iskoriste za argument u igri zvanoj Mercator.

Ja mislim da će Toda biti junak i dati ponudu kak spada. Po zakonu. Jednostavno nema izlaza. Zar će dozvoliti da ga navlače po novinama kao Opatiju?

Ja mislim da će Toda biti junak i dati ponudu kak spada. Po zakonu. Jednostavno nema izlaza. Zar će dozvoliti da ga navlače po novinama kao Opatiju?

Ne treba on biti junak, samo neka ispoštuje zakon

@BAKICAAA

Molio bih odgovor na pitanje koje sam Vam već dva puta danas postavio

Gdje ste se vi obrazovali pravno?’ Kako možete pisati takve nebuloze.??Naravno da moram platiti prije tužbe upravnom sudu. Nemogu vjerovati da to neznate.

@lagvar

…ne morate platiti porez ako smatrate da je porezno rješenje nezakonito…

…isto se imate pravo žaliti na Ministarstvo financija,a bome i na Upravni sud…

…i nad njima postoji papa…

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

New Report

Close