Stalno se piše o politici a i protiv špekulanata…To i ne ide jedno bez drugog. Ja sam se danas dobrano nakrco jer mislim da je velik potencijal ( iako sam i ja omastio brk na win-win-u jer nema tu milosti dok jednom smrkne drugom svane )
sve je ovo još OK, pad nije do sada bio prevelik, ali frka će biti kad vani počne jače crvenjeti, a koliko vidim, BELJE se kupovalo na margine, što je vrlo opasno
Nemojte sutra više rušiti Belje,nemam više ni kinte slobodne love [embarass]. Kakva vas je panika uhvatila nebi me čudilo da je zabijete do Kine [lol]
Sad ću malo glumiti Bakicu:
A što ako Toda izjavi da je on čovjek od zakona i da poštuje odluku Hanfe?
A što ako to napravi kao reakciju na negativni sentiment?
A što ako ponudi 326 kuna po dionici ?
A paničari neće moći kupiti jer sutra je subota?
Ja mirno spavam , imam dionice Belja [thumbsup]
meljete gluposti. [thumbsup]
to je kupnja marginaša, a partner banka sve vodi pod istim računom – jedan kolega je jutros objasnio…
ako BELJE padne ispod 80 kn pa počnu margin call-ovi bit će gadnoooooo
[/quote]
a imamo i mi nešto keša 🙂
ako je to sve tako sigurno, zašto onda nisu kupovali i veliki investitori? pa bankari su svaki dan s todorićem. valjda oni znaju nešto više od nas običnih jadnika. Ovdje je nužan izniman oprez. Možda ponudi 300 kuna, a možda ne ponudi ništa. Vrijeme će pokazati. Ne treba srljati jer ovo može još puno niže, upravo i baš ako i bude ponude kako bi istresli veliki što više dionica od vas paničara.
Poštovani,
Je li netko možda prolistao zadnji broj Forbesa?
Tamo je u 4 nevezana članka spomenuto Belje kao firma sa nevjerovatnom stvarnom vrijednosću i još večim potencijalom u budučnosti.
Sada je samo pitanje da li će za dvije godine trenutna cijena dionice izgledati smiješno ili abnormalno smiješno.
Tko god govori suprotno je ili zlonamjeran ili nema pojma.
Očito je da je Todoriču glavni cilj kupiti Mercator i onda zaokružiti priču proizvodnja-distribucija i prodati sve to nekom globalnom europskom igraču za xx milijardi eura
Što se tiće procjene vrijednosti koju radi PricewaterhouseCoopers… zna li netko kada bi se mogli očekivati rezultati????
Vidim da svi baratate cifrom od cca 800 milja za dionice koje nisu u todinom vlasništvu. Zašto nebismo razmišljali ovako, ako toda da ponudu recimo 320 kuna cijena dionice na burzi odmah će skočiti na 300 kuna i ja vjerujem da barem 50% dionica neće biti ponuđene na prodaju jer će očekivati u budučnosti daljnji rast (kad uđemo u EU) pa i eventualno jednog dana kakvu dividendu. Znači da bi mu trebalo cca 400 milja a ja mislim da bi to moglo biti i manje………….
@krespo , da slažem se, tako nekako i ja razmišljam .. ali garancija banke mora bit na punu cifru
OK, ajd da vidimo dvije TA slikice za Belje.
Neću ništa komentirati, samo ću dodati kako je jedan indikator koji nije na slici otišao u pm. To je OBV. To dovoljno govori koliki je prije svega špekulativni balon bilo Belje od trenutka objave Hanfinog rješenja. Što će biti dalje? Ne znam. Negativna RSI divergencija postoji na tjednom grafu i znamo što ona znači. Na dnevnom RSI je probio, ali i pao… Također, na dnevnom smo zatvorili ispod 200 SMA (cca. 91 kn), što bi mogao biti ključan otpor prema gore.
Ekipa je odlično protrgovala (a neki i aktivno navlačili po forumu) u onih dva tri dana.
Međutim, bez bitne promjene u top10, jasno je da nema prave akumulacije (nije ovo KORF).
Eto, toliko od jednog wanna be tehničara.
ovo bi bila super analiza da je cijena 115kn, sad kad je 25% niža je malo profulana.