BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A lijepo sam vam pisao u nedjelju da ćete izgubiti gaćice 🙂
Pri tome sam mislio na špekulante, jer je Belje još uvijek jeftin za dugoročne investitore.

što je reko plavi prije tri dana, ovdje je win-win situacija kako god okreneš. čim sam to pročitao odmah sam prodao po 116.to mi je bio prvi win. sad čekam da još padne da opet kupim za drugi win. to će onda biti win-win situacija

Moji postovi predstavljaju nagovor na kupnju i prodaju dionica a sve u cilju zarade na tuđoj nesreći.

gdje su sada mediji koji su male dioničare nasadili i navukli??? postoji li ičija odgovornost u tekstovima ili je to sve samo u službi krupnog kapitala? pa dokle će to tako ? poučen gorkim iskustvom na LRH, nisam ni pomišljao da ovo kupim. Neka prvo objavi ponudu pa ću uzeti makar da zaradim sigurnih 10%.

...povijest se ponavlja...

evo i mene, kupio po 86 u zadnjoj rundi, sad idemo pogledat grafove da vidim zašto sam kupovao. [lol]

Todoricu ovo navodno preuzimanje nije došlo u pravo vrijeme jer namjerava dati ponudu za pruzimanje Merkatora a navikao je iste placati po 1 kn.Da su druga vremena,možda !

po jednu kunu i da su druga vremena kažeš…a što je onda ovo:

Poslovni dnevnik doznaje da je vlasnik Agrokora Ivica Todorić spremio ponudu od 221 euro po dionici unatoč protivljenju svojih investitora i kreditora. To znači da je Agrokor za preuzimanje čitavog Mercatora osigurao 832 milijuna eura.
Poznavatelji prilika tvrde da Mercator ne vrijedi više od 180 eura po dionici, pa i puno manje.

Vaš link

[/quote]

Napisao sam da je navikao placati po 1 kn, misleci na HRVATSKE FIRME.Pomalo "Ona " vremena(po 1kn) odlaze u prošlost a dolazi vrijeme TRŽIŠNOG NATJECANJA,koje je vani od pamtivjeka a za to se treba pripremati i dok je god ovakva situcija(da je Bog) na tržištu kao šta je Mamić Bog u Hrvatskom nogometu ,može se tako ponašati.

Da se vratim na temu; Vjerujem da iza smjene(ako je bude) stoji TODORIĆ a ne Škegro .

BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. REPUBLIKA HRVATSKA 661.757 8,05 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 123.783 1,51 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 25.840 0,31 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 23.534 0,29 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. CENTAR BANKA D.D. 18.030 0,22 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 17.662 0,21 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 15.622 0,19 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. PARTNER BANKA D.D. 14.300 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 14.156 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 79,05

partner banka uletjela u top 10 [proud]

Promjene u TOP 10

BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. REPUBLIKA HRVATSKA 661.757 8,05 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 123.783 1,51 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 25.840 0,31 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 23.534 0,29 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. PARTNER BANKA D.D. 19.300 0,23 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA +5000
7. CENTAR BANKA D.D. 18.030 0,22 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 17.662 0,21 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 15.622 0,19 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 14.156 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 79,11

što je reko plavi prije tri dana, ovdje je win-win situacija kako god okreneš. čim sam to pročitao odmah sam prodao po 116.to mi je bio prvi win. sad čekam da još padne da opet kupim za drugi win. to će onda biti win-win situacija

tako nekako dođe,treba odmah reagirati ,no nažalost vidim da neki nisu uspijeli,očekuju 300 kn.

Glupo je misliti da je ova odluka hanfe iznenadila Todorića pa sad on bezglavo baulja tražeći način da se
izvuče.Nije mu Belje prva firma koju je kupio.Zna za grešku svojih odvjetnika i zna da zbog njih mora platit nešto što nije trebao platit i to zna već mjesecima. Dakle, da on prijeti Samodolu sada ,mi ne pije vodu,prijetio bi mu onda puno ranije kad još javnost nije bila ovoliko upućena u ovaj slučaj.
Ova detaljna procjena Belja je vjerovatno as iz rukava.Ne vjerujem da mu je u interesu da procjena kaže da Belje ne vrijedi 300 kn nego dapače da firma vrijedi puno više i da je to što on sad mora platiti
opet diskontna cijena.Uzmimo u obzir i činjenicu da će sve to biti medijski popraćeno a to prate i njegovi strani investitori,mi ćemo to pratit i možda se zapitat "zašto da prodam hebenom Todoriću
za 300kn nešto što vrijedi više",slovenci će to pratit pa će vidjet da je od dreka napravio zlato i da nije baš tako loše prodat Todi Merkator itd…itd..
Todorić je toliko prepreden u poslovnom svijetu da će i banalne greške svojih ljudi pretvorit u dobitak. Iskreno,uopće ne vjerujem da će pravit bilo kakve probleme oko te ponude,jer bi mu to samo naštetilo i ukaljalo ugled koji uživa kod svojih investitora.

Kolega Gordy svaka čast, Vi ste glas razuma na ovom topicu. Nije Todorić lud da se spori s tisućama malih dioničara i gubi sporove kad zakon nije uopće na njegovoj strani , te da umjesto 800 milja podijeli još 300-400 zatezne kamate dioničarima i naknada za sudske troškove. Zašto bi on sad išao na osporavanje zakona i HANFE kad je imao 4 godine da utječe na sudove i HANFU i to još u vrijeme kad je imao najveći utjecaj. Molim nickove s raznim kosturskim glavama , demonima, avetima i drugim nakazama da ospore gordya i mene.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

6. PARTNER BANKA D.D. 19.300 0,23 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA +5000

to je kupnja marginaša, a partner banka sve vodi pod istim računom – jedan kolega je jutros objasnio…
ako BELJE padne ispod 80 kn pa počnu margin call-ovi bit će gadnoooooo

[u][b]oštećeni ulagači trebali bi, uz savjetovanje s pravnicima, tužiti radi naknade štete i gubitaka forumske drukere i navlakače koji plasiraju neistine na forumu![/b][/u]

ma ja samo znam da spavam jaaako mirno dok imam dionice belja..malo me samo zaboli kad vidim kolko to valovi znaju biti i vec nekoliko puta od 60 do 120 al ne utvaram si da to znam prepoznat a i da znam pitanje dali bi se rukovodio time..
taman da toda ponudi tih 300kn stvarno neznam u koju bi to dionicu drugu ulozio da mogu mirno spavati.u gradjevinare mozda? pola ih mozda ode u stecaj..perspektiva im nije sjajna.90% burze nam je takvo..ona ingra trenutno na burzi vrijedi ko 2 malo jaca bagera..
a tu nekakvi likovi pricaju o nekakvim velikim rizicima ulaganje u belje na ovim cjenama..rizik je za neku domacicu kojoj bi srce otkazalo da vidi da joj njenih ulozenih 500kn padne na 400..al za nekog ko je vec dugo na burzi rizik i nije bas nekakav osim nekog kratkotrajnijeg pada..mozda i vise od kratkotrajnog ali sigurno ne znacajnog..a kolko dobrih vijesti vezanih za belje da bi tu nekakvi jeleni opet govorili o riziku..a nema takve firme ni blizu u nas koja je tolko investirala i koja ce jos investirati..i jos mercator ce vjerovatno uletit..

hvala vam dusebriznici al mi znamo kolko belje vrijedi..pa nebi gazda narucivao procjenu od jedne strane nezavine kuce da misli da ce mu je procjenit na 86kn.

Potpuno se slažem kolega. I ja mirno spavam a imam u Belu oko 10% portfelja.
Jedino me brine ako Todorić stvarno ponudi 300 kn šta će biti kad poslije ZAPI i INE još jedna velika i perspektivna dionica ode sa ZSE.
Na ovim osilacijama se stvarno moglo lijepo zaraditi tko je bio sretan i spretan ali sam siguran da će strplivi zaraditi još i pun o više.

New Report

Close