Dobri ste. Po dobrom starom običaju vidi se tko je IN, a tko je OUT.
Jasno je valjda svima da Agrokor neće samo tako dati ponudu i pitanje je da li će je na kraju i dati, ali nije ovo potencijalna stečajuša koja će sutra propasti pa da sad svi panično rasprodaju. Kladim se da je već jako malo onih koji sad prodaju, a da imaju cijene ulaska niže od trenutne tržišne. Panika je nastupila i to je OK [smiley].
Ali opet ono što NB veli. Treba gledati ovdje Risk/Reward. Potencijal pada relativno mali sa ovih razina, potencijal rasta u slučaju ponude ogroman. Nije burza igra za svakoga [wink]
A što ako sutra osvane novi negativan članak pa preksutra drugi pa to može pasti i ispod 70 kuna zašto sad plačati 90 kuna i Vama održavati cijenu , bolje da padne još niže nego sad plačati 90 kuna i sutra zazivati HANFU ,svi pričate da je to smiješna cijena za dionicu, ako tako smatrate pa dižite ju da se i mi uključimo nego ovako navlačenje i pusto obečanje (kak ti dionica vrijedi 300 kuna a samo čekate da se iskrcate)
ide Belje po 89,xx kuna…sad kad krene stampedo [cry]
… mislim da ove promjene u top 10 jos uvjek ne obuhvacaju ponedjeljak kad je bilo najvise trgovine..
100% su te promjene bile vidljive već jučer jer je rok namire/upisa T+3 tj. T (ponedjeljak)+3 dana (četvrtak)
… je jasno da idu na Upravni sud (možda i na Ustavni sud) i da će maksimalno otezati i osporavati javnu ponudu po 300 kn.
Mogu oni osporavati što hoće no ponuda je obavezna i ako ju ne podnese dobit će tisuće zahtjeva malih dioničara za kupoprodajni ugovor na trgovačkom sudu. Jedino ne znam da li je to formalno tužba ili ne. Ono što je ovdje izuzetno bitno jest da žalba ne prolongira obvezu ponude.
… je jasno da idu na Upravni sud (možda i na Ustavni sud) i da će maksimalno otezati i osporavati javnu ponudu po 300 kn.
Mogu oni osporavati što hoće no ponuda je obavezna i ako ju ne podnese dobit će tisuće zahtjeva malih dioničara za kupoprodajni ugovor na trgovačkom sudu. Jedino ne znam da li je to formalno tužba ili ne. Ono što je ovdje izuzetno bitno jest da žalba ne prolongira obvezu ponude.
[/quote]
Kad vas citam , podsjecate me na dionicare LRH, kako su se zestili, pa na kraju dobili tuki labudovu [lol]
Vidite, ja ovu dionicu čekam na 60kn, jer objavom HANFE kod mene se nije ništa ozbiljno promjenilo u načinu razmišljanja, a evo i zašto:
– kako kod nas to ide, ovo se može riješiti i za deset godina (naime HERBOS, VALIDUS, MAGMA i drugi imaju pravomoćna rješenja HANFE pa nikome ništa – samo se nadam da BELJE neće u društvo navedenih)…
– izglednije mi je da će do kvalitetnijeg rasta doći uslijed pozitivnih fin. rezultatima, a u to vjerujem od početka kao i većina kolega, ali to ćemo pričekati još neko vrijeme…
Sve u svemu, ovdje čorak…
Oni koji prodaju po ovoj sići tako đe zažaliti da će im to biti najgori potez u životu, zakon je 100% na strani dioničara, i ne može se mjenjati retroakivno( uvijek se primjenjuje zakon koji je tad bio na snazi).
Između dva poslovna subjekta uvijek postoji mogućnost naknadne obostrane dogovorne izmjene bilo kojeg važećeg ugovora… imajte to na umu… tj. da se iznenada ne pojavi neka možebitna nagodba ili sl. između RH i Agrokora u svezi Belja…
Ekipo jel rezete prosjek??
E pa dobro…, svi ovdje navlače na svoju stranu, dionica klizi, očito je da ni ovi što drukaju za pad nisu sigurni u ishod, a kupili bi što jeftinije…, a ovi što su kupili drukaju za rast, a opet ni oni nisu sigurni da će to rasti i nadaju se najboljem ishodu…
Evo.., ja nedavno kupio po 74, naravno pojma nisam imao što slijedi, dionica u međuvremenu ošla u na 67-68 kn… kontam da prodam, ma neću nema to još puno prostora za pad…, i eto Hanfinog rješenja, nitko sretniji od mene…
Ode mi prvi dan ludila dio po 92 (što je i bila max. taj dan)…, sav sretan super….
Ponedjeljak…., zaboravio nalog ode mi u otvaranju sve na 111,05 …, tek kasnije skužio.., e u kujac ode to i idući dan skoro do 120…, sad sam nesretan jer nisam prodao po većoj cijeni…
Ništa.., kupiti ću to ako bude padalo…, stavio se na 102, a cijena je 115.., ak me poklopi suuuuper, opet sam sretan…, polopilo me…, no od onda roni li roni…., naravno prodao sve jučer po 92…., sad sam opet sretan, zapravo bio bih da mi nisu obili garažu i ukrali 2 skupa bicikla….(na jednom je bila sjedalica za mog mališana !!!, kakvi su to ljudi !??), sad sam opet u minusu, ali nema veze važno da smo svi živi i zdravi…
Pozdrav…. [thumbsup]