Još jedno pitanje, ako je rok za obvezatnu objavu ponude 60dana, da li stjecatelji dionice Belja nakon isteka toga roka (T-3) imaju ista prava u eventualnoj obvezatnoj ponudi Agrokora kao i imaoci dionica prije isteka predmetnog roka?
…a što ja cijelo vrijeme trubim da nam se Uprava mora očitovati kad je primila pismeno rješenje Hanfe,da znamo računat rokove…
[/quote]
Imaju rok od 15 dana da te obavijeste o tome…
Ja još čekam da me obavijeste iz Dalekovoda…
neko moje skromno mišljenje (nakon par dana čitanja po novinama, internetu, forumima…) je da apsolutno nitko ne zna što će se sada dogoditi, čak i na burzi.
e sad…jel to govori nešto o nama ili o državi, s obzirom da se špekulira sa (navodno) jasnim zakonima.
Nemam pojma, ja sam svoje prodao i zaradio, a hoću li kupiti opet ovisi o nekoj jasnoj i relevantnoj informaciji.
Što bi rekli…kud svi turci tud i mali mujo…
…ma to je samo da čovjeka zbuni…a tko će te obavijesti ako kupiš u roku roku od 60 dana,tj.sve dok traje obveza poziva na javnu ponudu… [smiley]
[/quote]
Mislim da imaju obavezu obavijestiti samo zatečene dioničare u trenutku primanja rješenja…
Što naravno ne umanjuje sva ostala prava i onih koji su to postali nakon toga…
…jasno da ne umanjuje prava ostalih…ali kako će netko tko je kupio kasnije, saznati kad mu je krajnji rok za kupovinu,ako ne zna bitan podatak a to je kad su primili pismeno rješenje…
…zato sam i rekla da se Uprava o tome mora javno očitovati…
Što će se točno dogoditi, ako A ne objavi ponudu u roku od 60 dana, a pokrene tužbu na USRH?
Je li odmah gubi pravo glasa? I što to u praksi znači? Ostali dioničari sazovu izvanrednu skupštinu?
Promijene upravu, NO? Ili ne, ako ne žele?
Što će se točno dogoditi, ako A ne objavi ponudu u roku od 60 dana, a pokrene tužbu na USRH?
Je li odmah gubi pravo glasa? I što to u praksi znači? Ostali dioničari sazovu izvanrednu skupštinu?
Gubi pravo glasa.
Ako ide na US, to ne odgađa izvršno riješenje Hanfe i dioničari mogu podnijeti tužbe za ovrhu Agrokorove imovine, ćim istekne obveza javne ponude 60 dana ( a Agrokor ju ne objavi ).
Tako kaže zakon.
lp
…dioničari mogu podnijeti tužbe za ovrhu Agrokorove imovine, ćim istekne obveza javne ponude 60 dana ( a Agrokor ju ne objavi ).
Tako kaže zakon.
ma da? a ne treba prije ovrhe možda tužiti i dobiti spor protiv Agrokora?
pa kad i ako presude postanu pravomoćne tek onda tražiti ovrhu? [lol] [bye]
Članak 49.
Ako ponuditelj ne objavi ponudu za preuzimanje, pod uvjetima i na način iz ovoga Zakona, svaki dioničar ciljnog društva može putem mjesno nadležnog trgovačkog suda zahtijevati obvezno sklapanje ugovora o prodaji dionica, pod uvjetima pod kojima je morala biti objavljena ponuda za preuzimanje.
Dakle, ako Agrokor ne objavi ponudu u roku 60 dana od dana primitka Hanfinog riješenja od 06.09.2011, ne tereba ništa utuživati, nego putem Trgovačkoga suda zahtjevati sklapanje ugovora sa Agrokorom.
Da ga beš..isplati se zaigrati, BLJE i tako u ovim hebenim vremenima na TK vrijedi 70-120kn tako da se na ovoj cijeni od 94 kn jednostavno ne može izgubiti…sa ovih 650 na 94,5 sam danas zaokružio lijepu količinu i od sutra laganini u slaganje logistike
[wink]
…dioničari mogu podnijeti tužbe za ovrhu Agrokorove imovine, ćim istekne obveza javne ponude 60 dana ( a Agrokor ju ne objavi ).
Tako kaže zakon.
ma da? a ne treba prije ovrhe možda tužiti i dobiti spor protiv Agrokora?
pa kad i ako presude postanu pravomoćne tek onda tražiti ovrhu? [lol] [bye]
[/quote]
Ne.
Pročitajte zakon, imate par postova prije kolega drazenni koji ima sa time iskustva, vam je sve pojasnio.
lp
Gubi pravo glasa.
Ako ide na US, to ne odgađa izvršno riješenje Hanfe i dioničari mogu podnijeti tužbe za ovrhu Agrokorove imovine, ćim istekne obveza javne ponude 60 dana ( a Agrokor ju ne objavi ).
Tako kaže zakon.
lp
[/quote]
Ustvari dioničari ne moraju čekati istek roka za objavu javne ponude da bi podnijeli tužbe za sklapanje Ugovora o prodaji dionica, obzirom da je obaveza davno nastupila, a rješenje Hanfe samo prilažu kao nepobitan dokaz o tome…
Međutim poznajući naše sudstvo, moglo bi se desiti da im tužbe budu odbačene kao preuranjene iako to ustvari nisu, jer svjedoci smo i da je prst u šupku za neke suce tek oblik rukovanja, pa da se ne ulazi u nepotrebna natezanja i obzirom da je teško ponaosob poznavati svakog od sudaca i znati sa kim imaš posla, bolje se malo strpiti…
A možda ponude i bude…’ko će ga znat’… [huh]
Još je bitno i da ako ne objave ponudu u zadanom roku, iznos iz ponude se obračunava na drugačiji način…
Nisam siguran koliko je to razlika na Belju, ali primijerice kod Dalekovoda se radi o drastičnoj razlici… [thumbsup]