pa tako kaže ;
"Nikad kao kod zadnjih rješenja nije bilo pokušaja utjecaja da se određena rješenja i odluke ne donesu. Koristili su se svi mogući kanali utjecaja, od mojih kolega i prijatelja do nekih državnih dužnosnika. Kad nije išlo, u jednom aktualnom slučaju, prije tri tjedna, dobio sam ozbiljnu prijetnju o kojoj trenutno ne mogu govoriti. ……."
Za moj ukus samodol se ovdje prikazao kao previše hrabra osoba pa malo smrdi [yawn]
Zato mislim da Vlada RH koja nema muda obračunati se direktno s Agrokorom koristi pijuna Samodola .
Ponudu Todorić može dati, za što su po meni šanse 50 % ( nakon što završi žalba, ako je bude ), ili ne mora ćime gubi reputaciju, izlaže se medijskoj hajci, gubi pravo glasa u BLJE, a dolazi mu u pitanje i kupnja Mercatora + što mu se novonastala obveza mora knjižiti kao kratkoročna obveza u bilanci. U tom slučaju dioničari mogu utužiti Agrokor i naplatiti se iz njegove imovine, pri ćemu je ishod suda potpuno izvjestan ( pozitivan za dioničare ), jer sud ne ulazi u bit, za to je nadležna Hanfa i Upravni sud.
Ne bi trebalo mješati ovu obvezu sa obvezama MAgme ili sl. tvrki situacija je ipak kudikamo drugačija.
lp i sretno
Neobjavljena rješenja o preuzimanju društava, za koja je i Upravni sud potvrdio da je Hanfa u pravu, su: Fima Validus, Herbos, Jadran film, Brionka, Magma, Kamensko, a rješenja za koje traje postupak na Upravnom sudu su: Jadran tvornica metalnog namještaja, Slavonijatekstil, TOZ Zagreb, Industrogradnja, Liburnia riviera hoteli, Laguna Novigrad, Jadrankamen, Elektropromet, Transadria, Badel. Rješenja za koja teče rok od 30 dana za podnošenje tužbe Upravnom sudu su: Belišće, Hrvatske duhani, Dalekovod i Belje.
No, činjenica kako su posljednji "najrazvikaniji" slučajevi Dalekovoda i Belja zapravo stari i do pet godina. Usporedba da se zbog nečega čekalo, "razljutila" je Samodola.
[bye]
Dobro da li se itko od vas može sjetiti barem jednog slučaja di se scenarij sa davanjem ponude desio.
"Položaj i ulogu Hanfe je vrlo teško uspoređivati jer druge slične institucije u RH jednostavno nema. Hanfa nikad nije bila moja zavjetrina niti sam takav po prirodi. Da je to tako, brojke govore više od riječi. Od osnutka Hanfe do danas podneseno je više od 430 prekršajnih i 37 kaznenih prijava. Da odstupanja nema i da se radi redovno, opet najbolje govore brojke", kaže Samodol dodajući kako su od 2006. godine do danas donijeli ukupno 108 rješenja o preuzimanju dioničkih društava od kojih je objavljeno 90, a 18 ponuda nije objavljeno.
Evo ti 90 slučaja ili ti scenarija….jel dosta?? Kad ćeš prestati pisati na pamet,bez veze….?
svejedno ko koga koristi bitno da se cilj ostvari…
ne mora bas sve biti crno na bijelo, a i bolje je ovako… da se opet netko ne pozove na neke političke progone: – )
pa tako kaže ;
"Nikad kao kod zadnjih rješenja nije bilo pokušaja utjecaja da se određena rješenja i odluke ne donesu. Koristili su se svi mogući kanali utjecaja, od mojih kolega i prijatelja do nekih državnih dužnosnika. Kad nije išlo, u jednom aktualnom slučaju, prije tri tjedna, dobio sam ozbiljnu prijetnju o kojoj trenutno ne mogu govoriti. ……."
Za moj ukus samodol se ovdje prikazao kao previše hrabra osoba pa malo smrdi [yawn]
Zato mislim da Vlada RH koja nema muda obračunati se direktno s Agrokorom koristi pijuna Samodola .
[/quote]
***hmm, znači definitivno 300 [huh]
[/quote]
ma kakvih 300, neće ovo ni preko 120 kn, puno ljudi se opeklo danas i popušili su desetke tisuča kuna….malo veči špekulanti su oderali male i nakrcali su ih dionicama iznad 100 kn,a koje su mjesecima prije toga kupovali na 70-90 kn…do kraja tjedna belje je ispod 90 kn, možda več sutra
U ovoj priči će možda izgubiti samo neki špekulanti, a dugoročni dobivaju u jednom i drugom slučaju jer svi znamo da je Belje i po ovim cijenama jeftino.
Na žalost nemam Belje, ali bilo bi mi drago da ljudi ovdje zarade jer nisam od onih koji su ljubomorni kad netko dobiva, a sretan kad ljudi gube.
Bilo bi lijepo da profunkcionira pravna država i da se ubuduće riješe sva preuzimanja, a ne da mi mali dioničari izgubimo u svakom preuzimanju koje se ne mogu realizirati jer se netko boji "velikih opasnih igrača"
@big boss
…a kako nema…ima rok od 30 dana da pokrene tužbom upravni postupak na Upravnom sudu…
…dakle,sve ćemo znati u slijedećih mjesec dana…
…ovo što se spominje je presuda na Trgovačkom sudu i bila je potrebna da bi se moglo donijeti Hanfino rješenje o obvezi ponude…
Nema žalbe na odluku od Hanfe ali se može pokrenuti upravni spor što je nešto drugo, i nadalje prvo je sud u 2010. potvrdio da je Agrokor napravio štetu malim dioničarima i da je obvezan da objavi nadoknadu štete putem ponude za preuzimanje, Hanfa je čekala drugostupanjsku odluku Visokog suda, pošto je visoki sud potvdio odluku prvostupanjskog suda, Hanfa je izdala rješenje,
sada Agrokor ima šansu da dobrovoljno iznese ponudu, ako ju ne iznese u valjanom roku
http://www.hanfa.hr/uploads/51-11-01.pdf putem ovoga rješenja od HANFE
svaki dioničar će dobiti ovo rješenje, putem odvjetnika ima prisilno tražiti putem suda kupovinu dionica, tj. namirom dionica…
evo kako stoji u dokumentu…..
Kako je odredbom Članka 49. Trenutno važećeg ZPDD-a propisano da. ukoliko ponudilelj ne objavi
ponudu za preuzimanje pod uvjetima i na način iz Trenutno važećeg ZPDD-a. svaki dioničar ciljnog
društva može putem mjesno nadležnog trgovačkog suda zahtijevati obvezno sklapanje ugovora o
prodaji dionica, pod uvjetima pod kojima je morala biti objavljena ponuda za preuzimanje, to je
Agencija, na temelju odredbe članka 48. stavak 4. Trenutno važećeg ZPDD-a naložila Ciljnom
društvu da u roku od 15 dana ovo rješenje dostavi svim dioničarima.
a to bi značilo tisuće i tisuće tužbi Agrokoru, i sve bi izgubio… Po ovome rješenju kupnja ide milom ili prisilom, što znači da tako sada svaka dionica postaje potraživanje………
…joj što si ga nadrobio…i svaki put se čudom čudim kako se netko upušta u interpretaciju pravnih pravila,a pojma nema…
…"sada Agrokor ima šansu da dobrovoljno iznese ponudu," kakva ti je to konstrukcija????
…nema šansu nego obvezu,ali ima i pravo žalit se na ovo Hanfino rješenje na Upravni sud,capisco?
…ajd pročitaj i malo dalje,pa vidi Pouku o pravnom lijeku…to ti je ono na kraju,znaš…
Za taj postupak je naravno znalo društvo za koje je nastala obveza, a i ciljno društvo Belje",
Todorić je sve znao još u 5. mjesecu i vjerovatno su se i posložili tako da im ta odluka Hanfe ,kako su sami rekili,neće utjecati na poslovanje društva.
…joj što si ga nadrobio…i svaki put se čudom čudim kako se netko upušta u interpretaciju pravnih pravila,a pojma nema…
a onda mu ovi što su zaglavili u belju na to daju 100% [lol]
ko kaže da če cjena iči gore i dadne link za to i za obavezu preuzimanja dobiju jedinicu znači juče ste večina prodali
ja sam juče kako sam reko ponovo kupio i prosjek mi je oko 100 kuna danas ču to prodati preko 110 kuna
nije neko bezveze ulupao 10 miljona kuna u belje neko ima veče i bolje informacija od nas
Živjeli [thumbsup]
p.s. kolko ću ja dobit jedinica za ovaj post …