koliko je Hanfi trebalo da Quaestus oduzmu licencu a njih direktno nadziru.
Samo kažem da nije Hanfa ta koja odlučuje ovakve stvari već nadležni sudovi.
100 mil eura je investicija u što za Agrokor?
kakvu reputaciju misle kupiti za 100 mil eura ka d je ionako nemaju barem što se tiče medija.
Neznam kojom logikom može vrijednost obveznice rasti i benefita za agrokor (manji prinos na obveznicu) ako 100 mil eura ode u ruke malih dioničara jer je to tako Hanfa rekla.
Ali dobro..neka se radi posao..barem ej došla neka likvidnost na tržište pa brokeri imaju za plaću
over and out za ovaj mejsec postova da ne piskaram previše
Ovdje piše drugačije ????
"Uvidom u podatke Agencije, utvrđeno je da društvo AGROKOR d.d. nije do dana stupanja na
snagu Trenutno važećeg ZPDD-a (01. studeni 2007.), niti naknadno, podnijelo Agenciji zahtjev za
odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje Ciljnog društva, ponudu za preuzimanje i isprave iz
članka 22. stavak 3. Trenutno važećeg ZPDD-a.
Društvo AGROKOR d.d. je pismenom Agencije, na temelju odredbe članka 52. stavak 2. Zakona o
općem upravnom postupku (Narodne novine br. 47/09), pozvano da se Agenciji u roku od 7
(sedam) dana od dana zaprimanja pismena, pisanim putem očituje o iznesenim činjenicama i
okolnostima u svezi nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje Ciljnog društva te da
se očituje o izvršenju nastale obveze."
Cijena u ponudi mora biti 350kn za dionicu. Jedino je to po zakonu a sve ostalo je kriminal. Ako se Agrokor neće držati zakona neću se više ni ja. Koga briga kako ,zašto itd. Zamislite samo koliko je Agrokor profitirao što ponudu daje četiri godine kasnije. Koliko jednom trgovcu znači beskamatna odgoda duga od 700 miljuna na rok od četiei godine!?
Ovo je dogovor vlasti i Tode da se dobiju izbori u Baranji,gdje je Šeks na prvom mjestu,a Toda sad kupuje da mu bude manje za ponudu,ništa nije slučajno,zar bi Samodol udario na Todu,sam onoko iz čista mira,pred izbore,sve je jasno kao dan.
nisu mu savjetnici znali posao pa je došlo do toga da se mora iskeširati za ono što već posjeduje.ta mi ne drži vodu.mene ova obveza preuzimanja asocira na prikriveno financiranje todorića. ne može si pošten čovjek zamisliti kakva se financijska akrobacija krije iza svega ovoga.
Cijena u ponudi mora biti 350kn za dionicu. Jedino je to po zakonu a sve ostalo je kriminal. Ako se Agrokor neće držati zakona neću se više ni ja. Koga briga kako ,zašto itd. Zamislite samo koliko je Agrokor profitirao što ponudu daje četiri godine kasnije. Koliko jednom trgovcu znači beskamatna odgoda duga od 700 miljuna na rok od četiei godine!?
Evo već dva puta sam pročitao Rješenje Hanfe, ali nekadami treba i 10 puta, te nikako nemogu nači kako je obveze 350 Kuna ??
Po meni uvijek dolazi na 93 Kune !?
Gdje sam promašio ??????
Hahhahah..netko rasrdio kupca što je netko lupio po bidu 10 kom pa je ovaj stavio tisućicu na bid. [thumbsup]
Ovo je dogovor vlasti i Tode da se dobiju izbori u Baranji,gdje je Šeks na prvom mjestu,a Toda sad kupuje da mu bude manje za ponudu,ništa nije slučajno,zar bi Samodol udario na Todu,sam onoko iz čista mira,pred izbore,sve je jasno kao dan.
jaoooo, ne lupetaj!
Neće preuzeti Belje 100%.
Ima jedan jako veliki razlog a to je da ovo nije i neće biti dionica sa velikim isplatama
dioničarima još puno godina.
Ipak se dobit troši na obveze i preljeva onome kome je najpotrebnija unutar koncerna.
Sve ovo što mu treba ima i sa sadašnjom strukturom vlasništva.
1.
AGROKOR D.D.
5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2.
REPUBLIKA HRVATSKA
661.757 8,05 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3.
GAŠPAR ANTE
123.783 1,51 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D.
46.534 0,57 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.
25.840 0,31 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6.
CENTAR BANKA D.D.
18.030 0,22 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND
17.662 0,21 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8.
ZAGREBAČKA BANKA D.D.
14.156 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9.
HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D.
12.222 0,15 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10.
PARTNER BANKA D.D.
8.562 0,10 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 79,22
Da se vide promjene luzera sta su prodavali ispod 90 kn.
Evo već dva puta sam pročitao Rješenje Hanfe, ali nekadami treba i 10 puta, te nikako nemogu nači kako je obveze 350 Kuna ??
Po meni uvijek dolazi na 93 Kune !?
Gdje sam promašio ??????
[/quote]
Čitaj zakone,tamo sve piše. Izgleda da će danas promet na Belju biti veči od ukupnog prometa [lol]
Neće preuzeti Belje 100%.
Ima jedan jako veliki razlog a to je da ovo nije i neće biti dionica sa velikim isplatama
dioničarima još puno godina.
Ipak se dobit troši na obveze i preljeva onome kome je najpotrebnija unutar koncerna.
Sve ovo što mu treba ima i sa sadašnjom strukturom vlasništva.
Sa gubitkom prava ako do toga dodje nece moci preljevati tamo gdje treba.