BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Može jedno pitanje?

Što to Todorić dobija kupnjom 100% Belja.?
– firmu već kontrolira (to se vidjelo kada je Belej bio sudužnik za korporativnom obveznicom (mislim da je)
– ukoliko je HANFA neumoljiva nakon upravnog suda i vrhovnog suda (dakle oko 2-3 godine) možda njegov udio nema pravo glasa na skupštini (Hanfa nemože zabraniti Agrokoru ništa već samo sud jer Hanfa ne nadzire ovakva društva za razliku od Quaestusa)

Što riskira kupnjom?
– 100 mi eura za društvo koje ionako kontrolira
– možda da izgubi pravo glasa (a tko će onda upravljati kompanijom?) za 3 godine nako hodanja po sudovima

Osobno mislim da Belje više vrijedi bez obzira na veličinu duga.
Ali ovaj rast nije potaknut time što više vrijedi nego jednom odlukom regulatora koji ne dira fundamente poslovanja.

Stoga je sve ovo siješno.

Ali dobro…, sve je u RH smiješno pa i ovo..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

ako Todorić kupuje danas je skupio već 50.000 komada (do 11:40h) to je već ušteda od cca 5 milja kn

čak i da kupuje preko drugih, a ne smije, mora osigurati sredstva za sve.

A tu je i big brother Samodol
[/quote]

trenutno razmišlja o svojoj otpremnini, a ovo mu je prilika, zar ne ?
[/quote]

Nemoj tako o čovjeku, bez argumenata

ako ćemo iskreno, nema baš previše dionica na prodaju do 250 kn….

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

Može jedno pitanje?

Što to Todorić dobija kupnjom 100% Belja.?
– firmu već kontrolira (to se vidjelo kada je Belej bio sudužnik za korporativnom obveznicom (mislim da je)
– ukoliko je HANFA neumoljiva nakon upravnog suda i vrhovnog suda (dakle oko 2-3 godine) možda njegov udio nema pravo glasa na skupštini (Hanfa nemože zabraniti Agrokoru ništa već samo sud jer Hanfa ne nadzire ovakva društva za razliku od Quaestusa)

Što riskira kupnjom?
– možda da izgubi pravo glasa (a tko će onda upravljati kompanijom?) za 3 godine nako hodanja po sudovima

Osobno mislim da Belje više vrijedi bez obzira na veličinu duga.
Ali ovaj rast nije potaknut time što više vrijedi nego jednom odlukom regulatora koji ne dira fundamente poslovanja.

Stoga je sve ovo siješno.

Ali dobro…, sve je u RH smiješno pa i ovo..

Ne gubi pravo glasa nakon 3 godine, već čim istekne obveza objave ponude, ako ju ne objavi.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ako Todorić kupuje danas je skupio već 50.000 komada (do 11:40h) to je već ušteda od cca 5 milja kn

[/quote]

[/quote]

Da, dobar tajming…. [proud]

stala kupovina:), gablec ili !?

Cookie Monster

Što riskira kupnjom?

Kolega, mogli ste se malo više potruditi:

Što riskira ako ne da ponudu?
Risikira dobru reputaciju i imidž, riskira kupnju Mercatora, riskira budućnost cijelog Agrokora. Obveznice su mu već pale 5%. Kompanija sa toliko obaveza se može urušiti ko kula od karata ako izgubi reputaciju i povjerenje banaka. Kako će refinancirati obaveze? Mislim da ne treba vući paralele sa Magmom ili Dalekovodom.

stala kupovina:), gablec ili !?

Čekaju da se malo ask popuni…:)

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

[/quote]

[/quote]

Nemoj tako o čovjeku, bez argumenata
[/quote]

Ništa ja ne tvrdim samo nagađam ( nemam činjenice na raspolaganju ), ali malo je čudno da Hanfa nakon 4 godine dobrog, kontinuiranog i preciznog svakodnevnog promatranja donosi odluku o obvezi otkupa dionica kada je njena cijena na 10 Eura, a Agrokor pun dobiti na kraju ove godine ostvaren uvozom hrane 3 kategorije, a prodajom iste za prvu kategoriju ?

Osim toga Agrokor mora negdje potrošiti i državne poticaje koje masno dobiva, a svi mi plaćamo zar ne ?
S druge strane šef Hanfe se sprema na odlazak krajem godine ?

Ma biti će da sam sve pogrešno povezao [tongue]

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

koliko je Hanfi trebalo da Quaestus oduzmu licencu a njih direktno nadziru.

Samo kažem da nije Hanfa ta koja odlučuje ovakve stvari već nadležni sudovi.
100 mil eura je investicija u što za Agrokor?

kakvu reputaciju misle kupiti za 100 mil eura ka d je ionako nemaju barem što se tiče medija.

Neznam kojom logikom može vrijednost obveznice rasti i benefita za agrokor (manji prinos na obveznicu) ako 100 mil eura ode u ruke malih dioničara jer je to tako Hanfa rekla.

Ali dobro..neka se radi posao..barem ej došla neka likvidnost na tržište pa brokeri imaju za plaću

over and out za ovaj mejsec postova da ne piskaram previše

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Na kupnji 75 tisuca komada..di je taj nalog, da nije na jednoj kuni? Ne vidim..
ps. maknuo ga je

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

prosječna je za sad 109,19 kn,a trenutna 114,48 kn [rolleyes]

New Report

Close